Ανώτερη και άξια η Βραζιλία..

Καλύτερα μπήκε στο ματς η Βραζιλία. Έψαξε τους χώρους μέσα από την ταχύτητα για να δημιουργήσει. Πιο εύκολο ήταν στον κάθετο άξονα κι από εκεί ήταν πολύ επικίνδυνη στο να δημιουργήσει.

Αν ήταν και πιο απλή στο τέλειωμα των φάσεων ίσως να κέρδιζε περισσότερα σε αυτό το διάστημα.

Δύο οι καλύτερες στιγμές της στο 25ο και το 29ο λεπτό με τους Νεϊμάρ και Γκάμπριελ Ζεσούς. Στην πρώτη ο Στοϊκοβιτς και στην δεύτερη οι Σέρβοι αμυντικοί δεν άφησαν να γίνει η ζημιά.

Όμως στο 36ο λεπτό «μίλησε» η ποιότητα του Κουτίνιο ο οποίος πέρασε την καλύτερη – ως τώρα – άσιστ του Μουντιάλ βγάζοντας
τον Παουλίνιο φάτσα με τον Στόϊκοβιτς. Ο μέσος της Μπαρτσελόνα πρόλαβε την έξοδο του Σέρβου γκολκίπερ πλασάροντας υποδειγματικά στο 1-0.

Σε πιο ξεκάθαρους ρόλους στη συνέχεια οι δύο ομάδες. Οι Σέρβοι σταδιακά έπρεπε και προσπάθησαν να πιέσουν ανοίγοντας χώρους. Αυτό προφανώς περίμεναν οι αντίπαλοί τους και έτσι έγινε η πρώτη καλή φάση της επανάληψης. Από Σέρβικο κόρνερ βγήκε η γρήγορη αντεπίθεση με τον Νεϊμάρ να σουτάρει από τα αριστερά αναγκάζοντας τον Στόϊοκοβιτς σε άλλη μια δύσκολη απόκρουση..

Ακολούθησε ένα 5λεπτο όπου η Σερβία είχε τη διάθεση και προπάντων τις φάσεις για να ισοφαρίσει. Όμως ο Μίτροβιτς δεν μπόρεσε. Στο 62’ στην κακή απόκρουση του Άλισον. Στο 64’ μέσα από την περιοχή όταν δεν σούταρε και στο 65’ όταν έπιασε αδύναμη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Σαν να μην το πίστεψε ποτέ..

Ως εκεί όμως..
Η Βραζιλία έτσι κι αλλιώς σπάνια δίνει περισσότερα. Μια καλή αντεπίθεση αποκρούστηκε σε κόρνερ. Από εκεί ο Νεϊμάρ σημάδεψε στο πρώτο δοκάρι τον Τιάγκο Σίλβα ο οποίος «κλείδωσε» τη νίκη και την πρώτη θέση για την ομάδα του, στο 2-0!

Το τελευταίο 20λεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα περισσότερο. Μόνον ο Νεϊμάρ νοιάζονταν για ένα γκολ ακόμα. Οι Βαλκάνιοι είχαν πετάξει τη «λευκή πετσέτα» δίχως διάθεση για περισσότερη πίεση. Και που να βρουν το κουράγιο, εξάλλου.. Δεν είναι τόσο απλό κόντρα σε έναν τέτοιο αντίπαλο!
Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ζητούμενο ήταν εάν θα έμπαινε στην λίστα των σκόρερ ο Νεϊμάρ. Τελικά δεν μπήκε..
Τελικό σκορ 2-0 σε μια δίκαιη επικράτηση της ανώτερης ομάδας!

Οι ενδεκάδες :
Σερβία (4-2-3-1) Στόϊκοβιτς, Ρουκάβινα, Μιλένκοβιτς, Βέλικοβιτς, Κολάροφ, Μάτιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κόστιτς (82' Ράντονιτς), Λιάγιτς (75' Ζίφκοβιτς), Τάντιτς, Μίτροβιτς (89' Γιόβιτς).

Βραζιλία (4-4-2) Άλισον, Φάγκνερ, Μιράντα, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο (10’ Φελίπε Λουίς), Παουλίνιο (66’ Φερναντίνιο), Κασεμίρο, Κουτίνιο (80’ Φερνάντο Αουγκούστο), Γουίλιαν, Νεϊμάρ, Γκάμπριελ Ζεσούς

ACABOU! Final de jogo em Moscou! O #Brasil venceu e está classificado para as oitavas de final #SRBBRA

Keywords
Τυχαία Θέματα