Ολυμπιακός: Τις παρτίδες τις παίρνουν οι καλύτεροι… σκακιστές

Φυσικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας με έξι παρουσίες σ’ αυτή τη διαδικασία των πλέι οφ γνωρίζει κάτι παραπάνω και καλύτερα από τον καθένα. Γι’ αυτό και πριν ξεκινήσει η χθεσινή προπόνηση της ομάδας του, ξεκαθάρισε πως δεν έχει ολοκληρωθεί καμιά αποστολή με τη μία νίκη, αφού η συγκεκριμένη αποστολή περιλαμβάνει δύο παιχνίδια.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός έχει πάρει τεράστιο πλεονέκτημα με τη νίκη του στο πρώτο ματς. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους παίκτες του Ολυμπιακού

όμως, να παίξουν με την ίδια ένταση, να έχουν το ίδιο καθαρό μυαλό, την ίδια στιγμή που η αντίδραση της Μπαρτσελόνα αναμένεται σφοδρή, μέσα στην έδρα της και με τον κόσμο της σίγουρα ακόμα πιο φωνακλά.

Αν και πάλι η ελληνική ομάδα βρει τρόπο να φύγει νικήτρια από το Παλάου Μπλαουγκράνα, τότε μιλάμε για ξεκάθαρη ανωτερότητα η οποία λογικά θα οδηγήσει σε σκούπα.

Πλέον οι Καταλανοί γνωρίζουν καλά πως ο Ολυμπιακός, όπως και στο πρώτο ματς, δε θα πέσει στην παγίδα των πολλών και βεβιασμένων μακρινό σουτ άρα, πάντα με τη λογική, θα καταστρώσουν εναλλακτικό σχέδιο μακριά από το αγαπημένο τους γρήγορο παιχνίδι. Και εδώ εγείρεται ένα μεγάλο ερώτημα: «Μπορεί ο Γρκιμάου να καταστρώσει σε τόσο μικρό διάστημα, εναλλακτικό πλάνο και να κερδίσει τον Ολυμπιακό»; Η λογική λέει πως όχι.

Το παιχνίδι είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία από το προηγούμενο. Αν κάποιος μπορούσε να εξασφαλίσει ότι υποσυνείδητα έστω, οι παίκτες του Ολυμπιακού δε θα είναι πιο χαλαροί, τότε οι πιθανότητες και πάλι θα ήταν με τους «ερυθρόλευκους».

Όλη η δουλειά, όλο το παιχνίδι είναι θέμα βραδιάς πλέον. Σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι παίκτες των δύο ομάδων, πόσο όρεξη θα έχουν και κυρίως πόσες αντοχές. Ο Ολυμπιακός ξέρει τον τρόπο, η Μπαρτσελόνα επίσης ξέρει γιατί έχασε, η παρτίδα από δω και πέρα θα έχει πολύ… σκάκι Και στο σκάκι κερδίζει συνήθως ο καλύτερος σκακιστής!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός,olybiakos