Ολυμπιακός: Οι πρωταγωνιστές στον δρόμο για το ευρωπαϊκό!

Η πρώτη ελληνική ομάδα με ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ποδόσφαιρο έγινε ο Ολυμπιακός, μετά και τη νίκη του στον τελικό επί της Μίλαν με 3-0. Οι Πειραιώτες ήταν εξαιρετικοί και πανηγύρισαν δίκαια τον τίτλο, μία επιτυχία που τους φέρνει δίπλα σε ποδοσφαιρικά μεγαθήρια.

Για να φτάσουν στον τελικό οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν κατά σειρά τις Λέτσε, Καμπάλα, Ίντερ, Λανς, Μπάγερν Μονάχου και Ναντ, πριν επιβληθούν των «ροσονέρι».

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Χρήστος Μουζακίτης με 6 γκολ

που σκόραρε και στον τελικό, ενώ ακολούθησε ο Μπάμπης Κωστούλας με 5. Τρία είχε ο Αντώνης Παπακανέλλος, δύο ο Σταύρος Πνευμονίδης και από ένα οι Θάνος Κουτσογούλας, Κώστας Κωστούλας, Χρήστος Δαρβίρας, Φάνης Μπάκουλας και Χρήστος Γατόπουλος.

Επτά παίκτες συμμετείχαν και στους 10 αγώνες της ομάδας στη διοργάνωση: Σίνα, Κώστας Κωστούλας, Αλαφάκης, Λιατσικούρας, Κουτσογούλας, Πνευμονίδης, Πρεκατές.

Ένα ματς λιγότερο (9) είχαν οι Μουζακίτης, Κουτσίδης, Παπακανέλλος, Μπάκουλας, Δάμα και Μπάμπης Κωστούλας. Στην θριαμβευτική πορεία του «θρύλου» συμμετείχαν επίσης οι Τανούλης (7), Γατόπουλος (4), Δαρβίρας (4), Λίγδας (3), Πλειώνης (3), Δρόσος (2), Χρήστου (1), Ρολάκης (1), Λώλης (1).

Keywords
Τυχαία Θέματα