Ολυμπιακός: ο δρόμος προς τον τελικό

Το πέρασμα από τη Θεσσαλονίκη και το «Nick Gallis Hall» ήταν το παιχνίδι – κλειδί για την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου.

Η συνήθεια των τελευταίων ετών που ήθελε τον Ολυμπιακό να βρίσκει απέναντι του τον Παναθηναϊκό σε ημιτελικά ή προημιτελικά έπαψε φέτος, με τους «ερυθρόλευκους» να ξεκινούν στο θεσμό με εύκολη
νίκη επί του Γυμναστικού Λάρισα – Φάρου στη Θεσσαλία με το εύκολο 97-67 στις 4 Οκτωβρίου. Ο Στρέλνιεκς είχε 16 πόντους για τους «ερυθρόλευκους», με τους Πρίντεζη (11) και Παπανικολάου (10) να ακολουθούν στο σκοράρισμα.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπορεί να έκανε ένα από τα χειρότερα επιθετικά παιχνίδια της φέτος στον ημιτελικό με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, αυτό όμως δεν την εμπόδισε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό με σκορ 56-49. Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη προηγήθηκε 32-27 στο 30΄ (!!) και 40-38 στο 32΄, τη λύση για τον Ολυμπιακό έδωσαν τα τρίποντα: 3/3 του Γιάνις Στρέλνιεκς, από ένα για Μάντζαρη και Ρόμπερτς και κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεφαν σε τελικό κυπέλλου Ελλάδας μετά από 5 χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα