Γκάζια από τον Γκαρθία στου Ρέντη

Ο Όσκαρ Γκαρθία θέλησε να φέρει τους παίκτες του Ολυμπιακού προ των ευθυνών τους και τους ζήτησε να τα δώσουν όλα έως το τέλος της σεζόν, για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στο πρωτάθλημα. Ο Καταλανός τεχνικός υπογράμμισε πως οι επόμενοι αγώνες πρωταθλήματος θα είναι κριτήριο για τους παίκτες του, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα
φυσικής κατάστασης.

Αρχικά, ο Γκαρθία τόνισε πριν την προπόνηση της Παρασκευής στου Ρέντη: «Πρέπει να παίζουμε και να νικάμε για το σήμα του Ολυμπιακού! Έχουμε υποχρέωση να πάμε με νίκες μέχρι το τέλος της σεζόν. Να αγωνιζόμαστε ο ένας για τον άλλον. Για την ιστορική και πολύ μεγάλη ομάδα που είμαστε, για τον κόσμο μας και για το έμβλημά μας. Φυσικά, και για τη διοίκηση και για τα άτομα που έχουν φέρει εδώ και μας στηρίζουν και μας εμπιστεύονται. Έχουμε μπροστά μας εννιά παιχνίδια. Αυτά τα παιχνίδια είναι κριτήριο για όλους. Όλοι θα κριθείτε σε αυτά. Κανένας δεν είναι σίγουρος στην ομάδα ως το τέλος της χρονιάς. Για αυτό και όλοι σας πρέπει να δείξετε τον καλύτερό σας εαυτό. Δεν θέλω να βλέπω άτομα να μη χαίρονται με τις νίκες, επειδή δεν έχουν παίξει! Το έχω παρατηρήσει αυτό. Θέλω να έρχεστε να μου μιλάτε για ό,τι θέλετε. Τα προβλήματα τα εντοπίζουμε, τα συζητάμε και τα λύνουμε όλοι μαζί. Ο Μάρτινς είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους σας. Ίσως το καλύτερο, γιατί δεν παίζει πολύ, δεν είναι πολλές φορές στην αποστολή και όμως, έρχεται στην προπόνηση γεμάτος όρεξη, διάθεση και κίνητρα. Είναι ευδιάθετος, χαμογελαστός και τα δίνει όλα. Το ίδιο κάνει και ο Χουτεσιώτης. Και ο Λευτέρης είναι ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όλοι μαζί να χαιρόμαστε στις νίκες και όλοι μαζί να είμαστε ενωμένοι στις αποτυχίες. Εάν κάποιος είτε δεν μπορεί είτε δεν έχει όρεξη ή έχει οτιδήποτε άλλο, μου το λέει. Να τα βάζουμε όλα κάτω και να ξέρουμε το τι συμβαίνει. Βάλτε τα αυτά στο μυαλό σας και πάμε να κάνουμε μία νέα αρχή, ξεκινώντας από την Κυριακή, με τον Πανιώνιο. Θέλω να έχουμε πίστη και πάθος. Όλοι μαζί σαν ομάδα να πιστέψουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να αφήσουμε έξω τα προσωπικά μας προβλήματα και να επικεντρωθούμε στους στόχους μας. Ποιοι είναι αυτοί; Μα φυσικά οι επόμενοι αγώνες που μας περιμένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Στη συνέχεια, τόνισε για τη φυσική κατάσταση: «Επειδή η ομάδα δεν έχει καλή φυσική κατάσταση, αποφασίσαμε να ρίξουμε λίγο την ένταση στις προπονήσεις. Κανονικά, θα σας κάναμε πολύ δυνατές προπονήσεις, πιο δυνατό πρόγραμμα, όπως θα θέλαμε, αλλά αυτό δεν γίνεται με τη φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Θα κινηθούμε, λοιπόν, πιο συντηρητικά, για να μην έχετε περισσότερες δυνάμεις στα παιχνίδια και να μην έχουμε προβλήματα τραυματισμών».

Επίσης, υπογράμμισε στους παίκτες του, πως περιμένει καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον: «Αυτό που με ενδιαφέρει, αυτό που με νοιάζει και κοιτάζω πρώτα από όλα, είναι να σας κάνουμε καλύτερους παίκτες. Και μετά θα έρθουν και τα αποτελέσματα και οι τίτλοι. Αυτοσκοπός μου είναι να είμαι ευχαριστημένος εγώ από τη δουλειά που κάνω και την εξέλιξη που έχουν οι παίκτες μου μέσα από τη δουλειά μου. Θέλω εάν με πάρει τηλέφωνο ένας άλλος προπονητής για κάποιον ποδοσφαιριστή μου να έχω να του πω τα καλύτερα για αυτόν».

Τέλος, ο Γκαρθία τους τόνισε: «Διέκρινα στα τελευταία παιχνίδια ότι υπήρξε έλλειψη θέλησης από κάποιους παίκτες και αυτό δεν θα το δεχτώ. Είμαστε εδώ για να παλεύουμε για τον Ολυμπιακό και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τη φανέλα, τον κόσμο, που είναι πάντα στο πλευρό μας, αλλά και τη διοίκηση. Παλέψτε λοιπόν σαν άντρες για αυτό το σήμα στα παιχνίδια που απομένουν. Έχουμε εννέα αγώνες μπροστά μας στο πρωτάθλημα, που πρέπει να κερδίσουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα