Ολυμπιακός: Ο Μπακαμπού αναγνωρίζει την “αναγέννηση”

Ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι σημάδεψε διάνα στην απόκτηση στράικερ, προσθέτοντας τον Σεντρίκ Μπακαμπού στο ρόστερ. Ο Κογκολέζος επιθετικός παρά τον έντονο ανταγωνισμό λόγω της ύπαρξης των Ελ Αραμπί και Ουι Τζο στην ομάδα, κατάφερε να βρεθεί στη θέση του οδηγού και να γίνει ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού.

Παρά τη μέτρια σεζόν των Πειραιωτών και την απομάκρυνση απ’ τους βασικούς στόχους της ομάδας, ο Μπακαμπού μίλησε για το μέλλον του αναφέροντας: “Ήδη υπάρχουν τα πλέι οφ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο στόχος είναι να πάρω το πρωτάθλημα για τον σύλλογό μου και τους οπαδούς μας. Μετά, αν μιλήσουμε για το μετά, θεωρώ ότι βρίσκομαι στην ακμή της καριέρας μου. Το συμβόλαιό μου με τον Ολυμπιακό λήγει στο τέλος της σεζόν, θα δούμε. Αλλά δεν σκέφτομαι να φύγω από εδώ”.

O Μπακαμπού έχει βρει τον εαυτό του στον Ολυμπιακό, διάγοντας την καλύτερη σεζόν του επί ευρωπαϊκού εδάφους και αυτό είναι που αναγνωρίζει στην παρουσία του στους Πειραιώτες. Παρά το γεγονός των εναλλαγών προπονητών και της δυσκολίας απόκτησης αγωνιστικού ρυθμού απ’ το σύνολο της ομάδας, ο 32χρονος φορ προσαρμόστηκε απόλυτα στην Ελλάδα και βλέπει με θετικό μάτι την παραμονή του στον Ολυμπιακό. Το συμβόλαιο του Μπακαμπού λήγει το προσεχές καλοκαίρι και αναμένεται να δεχτεί προτάσης επιστροφής στη Γαλλία, ενώ έχει καλό όνομα και στην Ισπανία, λόγω της καλής του παρουσίας με τη Βιγιαρεάλ στο παρελθόν, πριν ζήσει την περιπέτεια στην Κίνα. Βέβαια ο Μπακαμπού αναγνωρίζει απόλυτα στον Ολυμπιακό την ευρωπαϊκή του “αναγέννηση” του μετά το πέρασμα απ’ την Κίνα.

Οι υποσχέσεις και εγγυήσεις για τη νέα σεζόν από πλευράς διοίκησης και το προφίλ του νέου προπονητή θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Μπακαμπού, ο οποίος είναι απόλυτα ικανοποιημένος σε πολλά επίπεδα απ’ τον Ολυμπιακό. Αυτό που περιμένει είναι να διαπιστώσει πως ο Ολυμπιακός θα είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικός τη νέα σεζόν και πως θα μπουν τα θεμέλια επιτυχιών. Ο “Μπάκα-γκολ” έχει αποκτήσει ιδιαίτερο δέσιμο και με το “Γ. Καραϊσκάκης”, έχοντας σκοράρει οκτώ απ’ τα 15 φετινά του γκολ στο φαληρικό γήπεδο. Το στοιχείο της ζεστής έδρας είναι κάτι που μετράει πάντα για έναν επιθετικό, που αναζητά τη ρέντα του σκοραρίσματος. Για τη διοίκηση του Ολυμπιακού η διατήρηση του Μπακαμπού στο ρόστερ είναι μια απ΄τις προτεραιότητες του ερχόμενου καλοκαιριού, καθώς είναι απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο απ’ τον επαγγελματισμό, όσο και απ’ τις επιδόσεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα