Ολυμπιακός-Μονακό 71-54: Γουόκαπ και Πρίντεζης έσυραν τον χορό και… 1-0 (vds)

Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική στο κατάμεστο, με sold out, Σ.Ε.Φ. Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τη Μονακό και ήθελε να βάλει τους δικούς του όρους στο παιχνίδι, στην αρχή της σειράς με τη Μονακό που οδηγεί στο Final Four του Βελιγραδίου. Το κατάφερε, πήρε τη νίκη και έκανε το 1-0.

Στην πρώτη περίοδο δεν τα κατάφερε κυρίως γιατί δεν είχε το μακρινό σουτ ενώ έπαιζε καλή άμυνα. Από τη δεύτερη περίοδο και μετά, είχε την απόδοση που

ήθελε με μπροστάρη τον Τόμας Γουόκαπ που έκανε εξαιρετική δουλειά και σε άμυνα και σε επίθεση. Σπουδαίος και ο Πρίντεζης που με την εμπειρία του, διαχειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι. Είχε και κατά διαστήματα τους πόντους που ήθελε και από άλλους παίκτες, όπως του ΜακΚίσικ στην τρίτη περίοδο.

Χωρίς τρίποντο στην αρχή ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος στην πρώτη περίοδο. Στο πρώτο πεντάλεπτο του παιχνιδιού, το σκορ είναι 6-7 για τη Μονακό.

Με καλάθι του Λι, η Μονακό προηγείται με 6-12 στα 3’39’’ πριν το τέλος της περιόδου. Ο Ολυμπιακός έμεινε απόντος για περίπου 7 λεπτά και αυτό βοήθησε τη Μονακό, με τρίποντο από τον Λι, στο τέλος της περιόδου να “κλείσει” αυτό το διάστημα του παιχνιδιού με 8-15. Ο Ολυμπιακός έκλεισε την πρώτη περίοδο χωρίς εύστοχο τρίποντο, είχε 0/7 προσπάθειες. Αντίστοιχα, η Μονακό είχε 3/8 τρίποντα. Το +7 που είχε η Μονακό στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι, μέχρι εκείνη τη στιγμή, είτε από τη μια, είτε από την άλλη ομάδα.

Αντεπίθεση του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στη δεύτερη περίοδο, έκανε ένα 7-0, σε περίπου δύο λεπτά και με το τρίποντο του Σλούκα ισοφάρισε (15-15) στα 7’52” πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Μπαρτζώκας προτιμάει σχήμα με Γουόκαπ, Σλούκα και ΜακΚίσικ, ο Πρίντεζης δίνει και αυτός σπουδαίες βοήθειες, ο Ζαν-Σαρλ έπαιξε αρκετά σε θέση “5” και η άμυνα πάνω στον Τζέιμς ήταν εξαιρετική. 

Το σερί, ο Πρίντεζης και το +11

Ο Ολυμπιακός πήγε το σερί και στο 9-0 και με Γουόκαπ πήρε προβάδισμα με 17-15.

Ακολούθησε ένα διάστημα που οι δύο ομάδες ήταν πόντο-πόντο μέχρι που ο Ολυμπιακός άρχισε να “χτίζει” τη δική του διαφορά.

Με τρίποντο από τον ΜακΚίσικ, στο +4 ο Ολυμπιακός, 26-22. Καλάθι από τον Πρίντεζη και +6 (28-22), νέο τρίποντο από τον Πρίντεζη και ο Ολυμπιακός πήγε στο +9, με 31-22, στο 1’58’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Κάρφωμα από τον Ζαν-Σαρλ για το 33-22 στο 1’33’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Στο +7 στο ημίχρονο με ΜακΚίσικ

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 33-26. Από το -7 που ήταν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, πήγε στο +7 στο τέλος του ημιχρόνου. Ο ΜακΚίσικ είχε 7 πόντους σε αυτό το διάστημα και ο Ολυμπιακός από το 0/7 τρίποντα στο τέλος της πρώτης περιόδου, είχε 4/7 τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Τζέιμς για τη Μονακό έκλεισε το πρώτο μέρος με 3 πόντους. 

Η ενέργεια του Γουόκαπ και +16

Ο Γουόκαπ έδινε ενέργεια στον Ολυμπιακό στην αρχή του δευτέρου μέρους. Έπαιζε εκπληκτική άμυνα πάνω στο Τζέιμς και σκόραρε στην επίθεση. Με δικούς του πόντους κυρίως, ο Ολυμπιακός πήγε στο +12. Αρχικά, με τρίποντο πήγε στο 38-30, στη συνέχεια, με εκπληκτική άμυνα και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό πάνω σε άμυνα από τον Τζέιμς για το 40-30, στο 24’.

Ο Γουόκαπ συνεχίζει με 4 σερί πόντους, ο Ολυμπιακός είναι στο +14 (44-30) στα 4’40” πριν το τέλος της περιόδου. Ο Ολυμπιακός πήγε στο +16, με 2/2 βολές του Πρίντεζη, στο 50-34, στο 1’14” πριν το τέλος της περιόδου. 

Η διαχείριση του Πρίντεζη

Η Μονακό, στην τέταρτη περίοδο, θέλησε, με πιο επιθετική άμυνα να ροκανίσει τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός ήθελε να διαχειριστεί το παιχνίδι και σε αυτό είχε τη βοήθεια και τις ισορροπίες που του έδινε ο Πρίντεζης. Ο ΜακΚίσικ πετυχαίνει σημαντικό τρίποντο στο διάστημα που η Μονακό πήγε στο -11 και ο Ολυμπιακός πήγε στο +14, με 57-43. Τρίποντο στη συνέχεια και από τον Σλούκα με 62-48. Ο Πρίντεζης πετυχαίνει και αυτός σπουδαίο τρίποντο για το 65-50, στο 36’ και ο Ολυμπιακός πήγε με ασφάλεια στη συνέχεια του παιχνιδιού.

Με εντυπωσιακό κάρφωμα του ΜακΚίσικ το σκορ πήγε στο 67-53, στο 38’.

Το τελικό σκορ ήταν 71-54 και ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0.

Keywords
Τυχαία Θέματα