Ολυμπιακός: Μια νίκη που θα μετρήσει διπλή

Στο ξεκίνημα της Ισπανικής εβδομάδας του Ολυμπιακού ήταν περίπου αυτονόητο ότι στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας υπήρχαν δύο αγώνες και ο στόχος δύο νικών. Το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα καταχωρήθηκε στο παρελθόν πλέον με ήττα και απέμεινε ο αποψινός αγώνας στη χώρα των Βάσκων κόντρα στη Μπασκόνια.

Μπορεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας χθες να τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είχε στόχο τις δύο νίκες και

δεν βλέπει μακριά παρά μόνο τον επόμενο αγώνα αλλά η αλήθεια είναι ελαφρά διαφοροποιημένη. Προφανώς και ο ερυθρόλευκος κοουτς που ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο της επιστροφής του στην ομάδα (πρώτο παιχνίδι της δεύτερης θητείας του στις 14 Ιανουαρίου του 2020 κόντρα στην Αλμπα) είπε το πολιτικά ορθό αλλά και αυτό που αποτελεί ένα λογικό μότο για όσους εμπλέκονται στον μαραθώνιο των 34 αγώνων της Ευρωλίγκας. Ο επόμενος αγώνας μετράει.

Η μικρή διαφοροποίηση είναι ότι έχοντας μπει πλέον στον πρώτο γύρο τις ομάδες συνοδεύουν αποτελέσματα μιας ολόκληρης στροφής. Και οι υπολογισμοί είναι περίπου αυτόματοι είτε κάποιος τους κάνει, είτε προκύπτουν υποσυνείδητα.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο παιχνίδι του ΣΕΦ με 74-75 και η απόσταση του στη βαθμολογία είναι μια νίκη διαφορά από τους Βάσκους. Με απλά λόγια εάν η Μπασκόνια ντουμπλάρει τις νίκες της θα αποκτήσει ένα πολύτιμο πλεονέκτημα σε πιθανή τελική ισοβαθμία. Και όχι μια ισοβαθμία με διαφορά πόντων αλλά στο πρωτογενές tie break (νίκες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν). Στη ρευστή συνθήκη μιας βαθμολογίας που ο 4ος με τον 11ο στο τέλος της αγωνιστικής δεν θα έχουν μεγαλύτερη διαφορά από τρεις νίκες ακόμη και οι λεπτομέρειες της στιγμής μετράνε.

Μια ευνοϊκή ισοβαθμία μπορεί να σημαίνει πρόκριση στα πλέι οφ και μια δυσμενής ισοβαθμία μπορεί να πετάξει ομάδες και εκτός των play in. Για αυτό ακριβώς τον λόγο ο αποψινός αγώνας του Ολυμπιακού είναι πραγματικός τελικός. Μετά από τρεις αγωνιστικές στον δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός ξέρει ότι δεν έχει υπέρ του καμία ισοβαθμία από όσες έχουν συμπληρωθεί: Ούτε με τη Μπαρτσελόνα, ούτε με τη Μονακό (ισοβαθμή του αυτή τη στιγμή στις 11 νίκες), ούτε καν με την ασθμαίνουσα Αρμάνι των 9 νικών. Πρακτικά λοιπόν η νίκη απόψε στη χώρα των Βάσκων θα μετρήσει διπλή και δεν θα είναι απλά η 12η φετινή της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα