Ίντερ: Τα… νούμερα δείχνουν πρωτάθλημα

Στη 19η αγωνιστική, η πρωτοπόρος Ίντερ χρειάστηκε ένα γκολ του Φρατέζι στις καθυστερήσεις για να κάμψει την αντίσταση της Ελλάς Βερόνα, ενώ η Γιουβέντους με γκολ του Βλάχοβιτς στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, πήρε την πολύτιμη νίκη στην έδρα της ουραγού Σαλερνιτάνα. Έτσι η διαφορά των δύο κύριων μονομάχων του τίτλου, παρέμεινε στους δύο βαθμούς, με το μεταξύ τους ντέρμπι να «κοντοζυγώνει», στις 4 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο.

Η tρίτη Μίλαν απέχει

ήδη επτά και εννιά βαθμούς από τις δύο πρώτες ομάδες τις βαθμολογίας και φαίνεται δύσκολο να τους δημιουργήσει πίεση στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Aς δούμε όμως παρακάτων με βάση τα στατιστικά της Opta, την κορυφαία ενδεκάδα του πρώτου γύρου στη Serie A, η οποία περιλαμβάνει 4 παίκτες των «νερατζούρι», τους Ατσέρμπι, Ντι Μάρκο, Τσαλχάνογλου και Μαρτίνες.
Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι, βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 48 βαθμούς έχοντας 15 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Μόνο δύο φορές στο παρελθόν η Ίντερ πέτυχε μεγαλύτερο απολογισμό στους πρώτους 19 αγώνες, το 2006/07 και το 2007/08.

XI – Qui la Top XI del girone d’andata della Serie A 2023/24 basata sui dati Opta. Esplosiva.#SerieA #OptaTopXI pic.twitter.com/0h5RxRwbQG

— OptaPaolo (@OptaPaolo) January 9, 2024

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ
Η Ίντερ έχει πετύχει 44 γκολ με έντεκα διαφορετικούς σκόρερ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου στη Serie A. Τρεις παίκτες έχουν ήδη φτάσει σε διπλά ποσοστά όσον αφορά τις συνεισφορές σε γκολ (γκολ και ασίστ): Μαρτίνες (18), Τουράμ (13) και Τσαλχάνογλου (10).
Ο πιο παραγωγικός ποδοσφαιριστής, ήταν ο Αργεντινός αρχηγός, ο οποίος, με 16 γκολ, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ της Serie A και είναι ένας από τους τρεις παίκτες στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (μαζί με τον Εμπαπέ και τον Κέιν) που έχουν πετύχει περισσότερα από 15 γκολ σε καθεμία από τα τις τελευταίες τέσσερις σεζόν (2020/21-2023/24).

Ο Μαρτίνες έχει σκοράρει πλέον 120 φορές με τα χρώματα της Ίντερ. Κατά μέσο όρο, η ομάδα του Ιντζάγκι έχει σκοράρει ένα γκολ κάθε 38 λεπτά. Από όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος, οι «νερατζούρι» έχουν σημειώσει τα περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (24) και τα περισσότερα στο τελευταίο ημίωρο των αγώνων (18). Η Ίντερ δείχνει επίσης ιδιαίτερα αποτελεσματική στις πτέρυγες, έχοντας σκοράρει έντεκα φορές από σέντρες. Καμία ομάδα δεν ήταν πιο αποτελεσματική σε αυτόν τον τομέα.

ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ
Οι «νερατζούρι» ήταν σίγουρα συμπαγείς αυτή τη σεζόν. Η ομάδα του Ιντζάγκι, έχει δεχτεί μόλις εννέα γκολ στο πρώτο μισό της σεζόν. Καμία ομάδα δεν έχει πάει ποτέ καλύτερα κατά τη διάρκεια μιας σεζόν 20 ομάδων της Serie A. Ο Γιαν Ζόμερ έχει το ρεκόρ με τα περισσότερα ματς χωρίς να δεχτεί γκολ (12) και έτσι αποδεικνύεται πολύ αξιόπιστη λύση, στην πρώτη του σεζόν στην Ιταλία. Επιπλέον, οι «νερατζούρι» είναι μία από τις δύο ομάδες που δεν έχουν δεχτεί γκολ στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν στη Serie A. Είναι επίσης η μόνη ομάδα που δεν έχει δεχθεί κανένα, στο τελευταίο 15λεπτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα