Ολυμπιακός: Η Λαμία έδειξε… Φενέρ και ο χώρος για “εκπλήξεις” (videos)

Ο Ολυμπιακός διανύει ένα εξαιρετικό φεγγάρι, καθώς έρχεται από δύο νικηφόρα αποτελέσματα κόντρα σε Άρη και Λαμία, ενώ πριν απ΄τις δύο νίκες, πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ διαμόρφωσε τα πλάνα του με βάση το κάθε φορά επόμενο παιχνίδι, ωστόσο στο πίσω μέρος του μυαλού όλων στον Ολυμπιακό βρισκόταν και η διπλή δοκιμασία με τη Φενερμπαχτσέ. Στο παιχνίδι απέναντι στη Λαμία, ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια άνετη νίκη με 1-5, την ώρα που ο Βάσκος κόουτς παρουσίασε μια αρκετά διαφορετική ενδεκάδα, ενώ με βάση την εικόνα του ματς, προχώρησε και σε επιμέρους αλλαγές. Οι συγκεκριμένες αλλαγές μπορεί να μην επηρέασαν την ομοιογένεια του Ολυμπιακού, ωστόσο είναι αυτές που φανερώνουν σε μεγάλο βαθμό τις σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για το κρίσιμο ματς με τους Τούρκους.

Με βάση τα παραπάνω ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με τον Τζολάκη κάτω απ’ τα γκολποστ, σε ένα από τα πιο σημαντικά ματς της καριέρας του, στην άμυνα δεξιά θα είναι ο Ροντινέι, στο κέντρο αυτής οι Κάρμο και Ρέτσος, ενώ αριστερά θα επιστρέψει ο Ορτέγκα, με στόχο να προσφέρει αρκετά και στο αμυντικό σκέλος. Τη μεσαία γραμμή θα συνθέσει η ποιοτική τριάδα των Έσε, Τσικίνιο και Όρτα. Απ’ τους τρεις πλέον φορτισμένος είναι ο Έσε, ο οποίος αγωνίζεται συνεχόμενα απ’ τις 21 Ιανουαρίου (!). Στη μεσαία γραμμή θα είναι ηχηρή η απουσία του τιμωρημένου Ντανιέλ Ποντένσε, ωστόσο θα προσπαθήσει να μειώσει τα… ντεσιμπέλ αυτής ο Γιώργος Μασούρας. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τα τρεξίματα του Έλληνα μέσου σ’ ένα τόσο απαιτητικό ματς, αλλά και την ικανότητα του στην επίθεση (να μην ξεχνάμε και τη “ρέντα” του κόντρα στη Φενέρ το 2021). Ο Κώστας Φορτούνης θα επιστρέψει στην ενδεκάδα για να αναλάβει καθήκοντα “μαέστρου” της πειραώτικής μπάντας, ενώ στην κορυφή θα σταθεί φυσικά ο αρχισκόρερ Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Την πόρτα της ενδεκάδας χτυπούν ο φορμαρισμένος Γιόβετιτς, ο οποίος έχει το ειδικό βάρος, αλλά και την ποιότητα να βάλει το στίγμα του σ’ ένα τέτοιο ματς, ωστόσο η αλήθεια είναι πως στον χώρο στον οποίο τον χρησιμοποιεί ο Μεντιλίμπαρ, δεν θα είναι χρήσιμος και ίσως αποτελεσματικός απ’ το ξεκίνημα. Οπότε μιλάμε για μια “χρυσή εφεδρεία” που το πιθανότερο είναι να μείνει στον πάγκο. Πολύ καλό πρόσωπο έχει δείξει τελευταία και ο Ρίτσαρντς και ο Μεντιλίμπαρ είναι ικανοποιημένος που πλέον έχει περισσότερες επιλογές στη φαρέτρα του για το αριστερό άκρο της άμυνας. Όμως το ένα κλικ παραπάνω του Ορτέγκα στα αμυντικά καθήκοντα θα του δώσει το χρίσμα του βασικού!

Όλα αυτά πριν την κρίσιμη τελευταία ημέρα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού για το μεγάλο ματς της Πέμπτης!

Keywords
Τυχαία Θέματα