Billie Jean King Cup: Ήττα από Σερβία – Έπαιξε στο διπλό η Σάκκαρη

20:58 9/4/2024 - Πηγή: Tennis24

Η Εθνική μας ομάδα των γυναικών γνώρισε την πρώτη της ήττα στον 3ο όμιλο του Group I της ζώνης Ευρώπης/Αφρικής για το Billie Jean King Cup, από τη Σερβία με 2-1 με τη Μαρία Σάκκαρη να κάνει την πρώτη της εμφάνιση, στο διπλό, συμβάλλοντας τα μέγιστα μαζί με την Δέσποινα Παπαμιχαήλ, για μια μεγάλη ανατροπή.

Η αρχή έγινε με το πρώτο μόνο με την πρώην Νο35 του κόσμου, Αλεκσάντρα Κρούνιτς να επικρατεί

της Παπαμιχαήλ με 6-0, 6-3, μετά από 76 λεπτά, με τη Σερβία να κάνει το 1-0. Ακολούθησε το παιχνίδι του δεύτερου διπλό με την 17χρονη Μία Ρίστιτς να κάνει την ανατροπή κόντρα στη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κερδίζοντας με 2-6, 6-4, 6-1 χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα της με 2-0. 

Στο διπλό, με το οποίο έκλεισε το tie, Παπαμιχαήλ και Σάκκαρη αντιμετώπισαν τις Έλενα Μιλοβάνοβιτς και Λόλα Ραντιόγεβιτς με τις Ελληνίδες τενίστριες, αν και βρέθηκαν πίσω με 6-4, και break στο 2ο set, αλλά και με 8-6 στο super tie-break να επικρατούν με 4-6, 6-3, 10-8 διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. 

Στο άλλο ματς του ομίλου η Σουηδία κέρδισε τη Νορβηγία με 2-1 και πλέον η νίκη της Ελλάδας απέναντι στη Νορβηγία, την οποία θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη, είναι επιτακτική για τη διεκδίκηση της 2ης θέσης του ομίλου. 

Θυμίζουμε ότι η ομάδα που θα κατακτήσει την 1η θέση στον όμιλο θα περάσει απευθείας στα πλέι-οφ του Νοεμβρίου με στόχο τη άνοδο στην κορυφαία κατηγορία της διοργάνωσης, ενώ η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση θα έχει μια ακόμα ευκαιρία καθώς με τις δεύτερες θα σχηματίσουν έναν όμιλο όπου η 1η στη βαθμολογία θα πάρει το τελευταίο εισιτήριο. 

The post Billie Jean King Cup: Ήττα από Σερβία – Έπαιξε στο διπλό η Σάκκαρη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα