Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 78-82: Η «κατάρα» του δεύτερου αγώνα

Η Φενέρ, όπως και η Μονακό πέρυσι, νίκησε στον δεύτερο αγώνα των πλει οφ της Ευρωλίγκα τον Ολυμπιακό με 78-82 στο ΣΕΦ και έχει πλέον έχει το πλεονέκτημα έδρας, παίζοντας τα δυο επόμενα παιχνίδια στην έδρα της. Οι “ερυθρόλευκοι” θα πρέπει να νικήσουν, τουλάχιστον, έναν αγώνα στην “Ulker Arena” και να επιστρέψουν για το πέμπτο παιχνίδι και πάλι στο Νέο Φάληρο. Το κατάφεραν πέρυσι, στο Πριγκηπάτο του Μονακό, στον τρίτο αγώνα.

Η Φενέρ ήταν

καλύτερη από τον Ολυμπιακό, μετά το πρώτο δεκάλεπτο και στο δεύτερο ημίχρονο, με σαφές πλεονέκτημα στα επιθετικά ριμπάουντ (15) και μόλις 5 λάθη, κατάφερε να “λυγίσει” την ατομική υπέρβαση του Σλούκα στην 4η περίοδο.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά η εικόνα του στο δεύτερο και μετά την μεγαλύτερη διαφορά των 16 πόντων (26-10) στην έναρξη του, δεν είχε την ίδια συνέχεια. Οι “ερυθρόλευκοι” άρχισαν το παιχνίδι με αυτοσυγκέντρωση, καλές άμυνες και ακόμα καλύτερες επιθέσεις, σκοράροντας από την περιφέρεια με καλό “διάβασμα” της αντίπαλης άμυνας και σουτ με καλές προϋποθέσεις. Καταμερισμός πόντων από Ουόκαπ, Βεζένκοφ και δυο τρίποντα του Κάνααν, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πολλαπλασιάσει τον ενθουσιασμό των εξεδρών.

Και μετά το συν 16, οι γηπεδούχοι δεν πήραν βοήθεια από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο τους. Ούτε στην περιφέρεια, αλλά ούτε εντός ρακέτας, με τους Μπολομπόι και Μπλακ να κάνουν αισθητή την απουσία του Φαλ. Με δυο τρίποντα του Εντουαρντς που τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 11 πόντους, εννέα επιθετικά ριμπάουντ και ανανέωσης άστοχων επιθέσεων, αλλά και 4 λιγότερα λάθη από τους “ερυθρόλευκους”, η Φενέρ μείωσε την διαφορά του σκορ, δυο φορές μέχρι τους 3 πόντους και σε αντίθεση με τον πρώτο αγώνα στο ΣΕΦ, έδειξε ότι θα δυσκόλευε πολύ περισσότερο την εξασφάλιση της δεύτερης νίκης από τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός δεν…εμφανίσθηκε στο παρκέ στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου. Δεν είχε δημιουργία, σκόραρε με το…σταγονόμετρο, αλλά ύστερα από το ταιμ αουτ και ενώ η Φενέρ είχε μειώσει σε 45-43, πέτυχε σερί 6-0 (51-43), λόγω της απειλής του Βεζένκοφ, ο οποίος ήταν…εκτός αγώνα στο προηγούμενο διάστημα. Η Φενέρ “απάντησε” με 0-6 και μείωσε εκ νέου στους 2 πόντους, αλλά ο Βεζένκοφ με τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου, έδωσε προβάδισμα 6 πόντων στη έναρξη της 4η περιόδου και στην οποία, οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερη εκκίνηση.

Με τον Χέιζ-Ντέιβις να παράγει 5 πόντους, η Φενέρ προηγήθηκε 58-63 στο 33′ και ενώ παράλληλα, ο Ολυμπιακός είχε και πάλι προβλήματα στην δημιουργία φάσεων, παρά την ταυτόχρον χρησιμοποίηση των Σλούκα και Ουόκαπ. Η Φενέρ έφτασε τα 13 επιθετικά ριμπαουντ, έναντι μόλις 3 του Ολυμπιακού μέχρι το 34′ και χρειάστηκε ένα σερί 9-0 για να ανακτήσει το προβάδισμα του σκορ (67-63), με 5 ποντους του Μακ Κισικ.

Χέιζ- Ντέιβις και Σλούκας πέτυχαν σπουδαία καλάθια στο τελευταίο 5λεπτο του αγώνα. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 73-68, αλλά η Φενέρ με καλάθι του Πιέρ προηγήθηκε 74-75 και στο “μπράντεφερ” εναλλαγής στο προβάδισμα του σκορ, ο Σλούκας διαμόρφωσε το 76-75, δυο λεπτά πριν από την λήξη. Ο Μότλι πέτυχε το 76-77 στο 1′ 23”, ενώ στην συνέχεια ο Μακ Κισικ αστόχησε σε 2 βολές και η Φενέρ στην επίθεση της, κέρδισε δυο ακόμα ριμπάουντ και φάουλ στον Γκουντουριτς, ο οποίος ευστόχησε και στην μια βολή (76-78 στα 33”). Κακή εκτελεσμένη και άστοχη επίθεση από τον Ολυμπιακό (3ποντο Βεζένκοφ) και ο Ντόρσι στον αιφνιδιασμό έκανε το 78-82. Στα 5” ο Σλούκας μείωσε σε 78-80, αλλά ο Γκουντουριτς με δυο εύστοχες βολές εξασφάλισε την νίκη της Φενέρ.

Δεκάλεπτα: 24-10, 37-34, 56-51, 78-82

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα