Ολυμπιακός: Είναι… καβάλα στο άλογο ο Ιμανόλ;
5 σερί νίκες! Καλύτερο ξεκίνημα μετά το στραβοπάτημα κόντρα στον ΟΦΗ δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Ιμανόλ Αλγκουαθίλ! Ο Βάσκος τεχνικός πέρασε δια πυρός και σιδήρου στις νίκες με Γιαγκελόνια (ανατροπή), Λεβαδειακό (γκολ στο 90′), Παναθηναϊκό (με 10 παίκτες) και Μαρσέιγ (“διπλό” στο Βελοντρόμ). Η νίκη 0-2 με τον Παναιτωλικό μετά απ’ την ανηφόρα που περιγράψαμε φαντάζει ως απογευματινή βόλτα στην επαρχία, ωστόσο μόνο τέτοια δεν ήταν! Το τελικό σκορ μπορεί να δημιουργήσει λανθασμένη εικόνα για όσα έγιναν στο Αγρίνιο.
A post shared by Novasports (@novasportsgr)
Αυτό είναι και ένα καλό φρένο σε όποιον θεωρεί ότι οι πέντε συνεχόμενες νίκες σημαίνουν πως ο Ιμανόλ είναι πλέον… καβάλα στ’ άλογο. Ο ίδιος άλλωστε βλέπει καθημερινά καλύτερα από όλους ότι αυτή η ομάδα χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά. Ο Ολυμπιακός δεν ελέγχει ακόμα τα παιχνίδια του για όσο μεγάλο διάστημα θα ήθελε ο προπονητής του και στο Αγρίνιο επέτρεψε στον αντίπαλο να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να πιστέψει ότι μπορεί να επιστρέψει στο ματς. Από την άλλη, υπάρχουν πράγματα που ο Ιμανόλ δικαιούται να κρατήσει. Πρώτα απ’ όλα, το γκολ στο 17′. Σε μια περίοδο κατά την οποία αρκετά παιχνίδια του Ολυμπιακού γίνονταν αγχωτικά όσο περνούσε η ώρα, το γρήγορο προβάδισμα άλλαξε τις συνθήκες. Παράλληλα, οι Πειραιώτες κατάφεραν επιτέλους να πετύχουν περισσότερα από ένα γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος, έστω κι αν χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το 73′ για να κλειδώσουν τη νίκη.
Ο Ολυμπιακός σκόραρε 2 γκολ στο πρωτάθλημα μετά τις 19/04/26 και το 0-2 επί του Παναθηναϊκού στα playoffs της περασμένης σεζόν!#olympiacosfc https://t.co/iOMKDF4beL
— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) October 18, 2026Εκεί φάνηκε και το βάθος του πάγκου. Ο Παναιτωλικός είχε ξοδέψει πολλή ενέργεια στην προσπάθεια για την ισοφάριση και ο Ολυμπιακός είχε τις λύσεις για να αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Ο Ζότα Σίλβα μπήκε στο ματς, συμμετείχε στη φάση του δεύτερου γκολ και ο Τσικίνιο με ένα υπέροχο τελείωμα έβαλε τέλος στη συζήτηση για το αποτέλεσμα. Για τον Πορτογάλο είχε περάσει πολύς καιρός. Είχε να σκοράρει από τον Δεκέμβριο του 2025, όμως η παρουσία του σε τέτοιες αποστολές δεν είναι κάτι καινούργιο. Στην καριέρα του με τον Ολυμπιακό έχει βάλει το όνομά του σε πέντε νίκες στην επαρχία. Μπορεί να μην είναι τα βράδια που μένουν στην ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου, είναι όμως βαθμοί που κάθε άνοιξη μετράνε το ίδιο στην κούρσα του τίτλου.
Το γκολ του Ρόκα (17′) κόντρα στον Παναιτωλικό είναι το ταχύτερο για τον Ολυμπιακό για φέτος σε όλες τις διοργανώσεις! #olympiacosfc https://t.co/TgcqQjLx5x
— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) October 18, 2026Ο Ιμανόλ, λοιπόν, έχει αγοράσει χρόνο και ηρεμία με πέντε συνεχόμενες νίκες. Δεν έχει αγοράσει την πολυτέλεια να πιστέψει ότι η δουλειά έγινε. Το Αγρίνιο του έδωσε άλλους τρεις βαθμούς, αλλά του άφησε και αρκετές φάσεις στο βίντεο για την επόμενη προπόνηση.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Σόρια: "Έχω περάσει πέντε χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο - Θα παλέψουμε κόντρα σε όλους μέχρι το τέλος"
- Μπράιτον: Ο Κωστούλας χαιρέτησε τους Λονδρέζους (video)
- Ολυμπιακός: Η ομιλία του Ιμανόλ εξήγησε τις 7 αλλαγές, τη νίκη στο Αγρίνιο και εμφάνισε νέους πρωταγωνιστές
- Ρεάλ Μαδρίτης: Νέα παράπονα από τον Μουρίνιο
- Ο ΠΑΟΚ με το «βλέμμα» στον Ντόρσεϊ: «Τα 2.000.000 ευρώ, το… χρυσό συμβόλαιο και το πιθανό οικονομικό όφελος του Ολυμπιακού»
- Ολυμπιακός: Αμφίβολος ο Φορτούνης, ενόψει Σπάρτα Πράγας – Το επίτευγμά του στο Αγρίνιο
- Οι ευρωπαϊκές μάχες ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΟΦΗ - Οι ώρες και τα κανάλια
- H Χετάφε θέλει να κάνει το «μπαμ» με Σέρχιο Ράμος
- Τρομερός Κωστούλας: «Αποχαιρέτησε» τον κόσμο της Κρίσταλ Πάλας στο… ημίχρονο (vid)
- Σόρια: «Έχω περάσει πέντε χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Novasports
- Μπράιτον: Ο Κωστούλας χαιρέτησε τους Λονδρέζους (video)
- Ρεάλ Μαδρίτης: Νέα παράπονα από τον Μουρίνιο
- Παναθηναϊκός: Πρώτη φορά πεντάρα μετά το 2024
- Ολυμπιακός: Είναι… καβάλα στο άλογο ο Ιμανόλ;
- Ηρακλής: Θα τα πουν οι Ματσάρι και Μονεμβασιώτης
- Χετάφε: Θέλει και άλλον πρώην παίκτη της Ρεάλ
- Ολυμπιακός: Αναμονή για τον τραυματισμό του Φορτούνη
- Μπαρτσελόνα: Ο Φλικ θέλει τίτλους και όχι σερί
- Έξι νεκροί μετά από σύγκρουση ταχύπλοου με σκάφος του Λιμενικού νότια της Λέσβου
- ΑΕΚ: Ολοκληρώνει την προετοιμασία της στο «Έτιχαντ»
- Τελευταία Νέα Novasports
- Ολυμπιακός: Είναι… καβάλα στο άλογο ο Ιμανόλ;
- ΑΕΚ: Ολοκληρώνει την προετοιμασία της στο «Έτιχαντ»
- Παναθηναϊκός: Πρώτη φορά πεντάρα μετά το 2024
- Ολυμπιακός: Αναμονή για τον τραυματισμό του Φορτούνη
- Ηρακλής: Θα τα πουν οι Ματσάρι και Μονεμβασιώτης
- Μπράιτον: Ο Κωστούλας χαιρέτησε τους Λονδρέζους (video)
- Κοζάνη: Εικόνες από άλλες εποχές στον αγώνα με τον Πανατολικό (video)
- Έξι νεκροί μετά από σύγκρουση ταχύπλοου με σκάφος του Λιμενικού νότια της Λέσβου
- Μπαρτσελόνα: Ο Φλικ θέλει τίτλους και όχι σερί
- Λίβερπουλ: Δε θέλει να φύγει ο Βιρτς από το «Άφιλντ»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- MVP της 3ης αγωνιστικής στη Stoiximan GBL ο Οσμάν
- Ποιος είναι ο Σίγκουρντσον της Καλαμάτας -Η πορεία του, το «πάρτι» στο Μπερναμπέου, Μέσι ή Ρονάλντο, τα τατουάζ και η μουσική (pic+vids)
- Ιμράν Λούζα: Ο «εγκέφαλος» του Παναθηναϊκού που έκανε τη διαφορά κόντρα στον Αστέρα AKTOR (vids)
- H Χετάφε θέλει να κάνει το «μπαμ» με Σέρχιο Ράμος
- Στο σημερινό Center Fox o Παναθηναϊκός που έβαλε 5 χωρίς Ουναΐ, το σερί του Ολυμπιακού και η ανατροπή του ΠΑΟΚ
- Σέρχιο Ράμος: Ψήνεται η επιστροφή του στη Μαδρίτη, αλλά όχι για τη Ρεάλ
- Κέρμα στον αέρα
- Συνδεδεμένοι στα 33.000 πόδια: Τα καλά και τα κακά νέα
- Σόρια: «Έχω περάσει πέντε χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»
- Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν στο κέντρο της πόλης στον 14ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης



