Ολυμπιακός-Μπασκόνια: Η "ακτινογραφία" του Βιλντόζα (vid)

Ολυμπιακός-Μπασκόνια: Η "ακτινογραφία" του Βιλντόζα (vid)osinteliΠέμ, 11/26/2020 - 15:03

Ο Λούκα Βιλντόζα ή «Young Gun» όπως τον αποκαλούν στο Ισπανικό πρωτάθλημα έπειτα από την περσινή του εμφάνιση στον τελικό της ACB  όπου αναδείχτηκε και ΜVP της αναμέτρησης  με 17 πόντους με 2 τρίποντα είναι χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη απειλή για τον Ολυμπιακό

απόψε.

Φέτος ο Λούκα, έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά και αποτελεί χωρίς αμφιβολία την «βάση» της επίθεσης των Βάσκων. Με 12.8 πόντους ανά παιχνίδι , και πάνω από 40% σουτ τριών πόντων ο ταλαντούχος γκαρντ είναι ο νούμερο ένα στόχος για απόψε για τους κόκκινους.  

Κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο δεινός σουτέρ πήρε πραγματικά «φωτιά» έξω από τα 6μ75 και πλήγωσε τον Παναθηναϊκό ευστοχώντας σε 5 από τα 7 τρίποντα που επιχείρησε.

Βασικά Χαρακτηριστικά:

Ο Βιλντόζα είναι ένα σουτέρ με μεγάλο range, δηλαδή μπορεί να σουτάρει σχεδόν από…παντού! 

Με γρήγορη αποδέσμευση της μπάλας, το λεγόμενο quick release, αλλά και αρκετό «ύψος» στο σουτ του λόγω του άλματος κάνει την δουλεία των αμυντικών ιδιαίτερα δύσκολη, κυρίως όταν τον βγαίνει από τα σκριν. O νεαρός γκαρντ είναι καλός χειριστής της μπάλας, που μπορεί και να πασάρει όταν δυσκολευτεί να εκτελέσει αμέσως.

Απόψε το μαρκάρισμα του, θα αποτελέσει ένα από τα κλειδιά για να σταματήσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού τον «επικίνδυνο» ρυθμό της Μπασκόνια. Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να τον περιορίσουν όσο αυτό είναι εφικτό ώστε να τον αποτρέψουν από το να βρει «ρυθμό» στο σουτ.

Δείτε στον βίντεο που ακολουθεί τις καλύτερες φάσεις του Λούκα Βιλντόζα από τα δύο τελευταία παιχνίδια των Βάσκων στην Euroleague:

http://novasports-forthnet.secure.footprint.net/VO_VILDOZA_241120.mp4184622826/11/2020 14:53Ολυμπιακός-Μπασκόνια: Η ακτινογραφία του Βιλντόζα

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ Ολυμπιακός - Μπάσκετ Baskonia - Μπάσκετ Off Off Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Ολυμπιακός ΔΙΕΘΝΕΙΣ Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης Ολυμπιακός –Μπασκόνια (21:00), και η Δώρα Παντέλη αναλύει το “Τhe Υoung Gun” όπως τον αποκαλούν, Λούκα Βιλντόζα από την ομάδα των Βάσκων.

Article publish on Πέμ, 11/26/2020 - 15:03 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα