Ολυμπιακός-Αρμάνι 79-74: Η δουλειά έγινε…

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διαφορά 13 πόντων στις αρχές της τελευταίας περιόδου, όμως ο Μπορτολάνι προσπάθησε μόνος του να γυρίσει το ματς. Οι Ιταλοί ισοφάρισαν σε 74-74 και έδειξαν έτοιμοι να «κλέψουν» το ροζ φύλλο, χωρίς να υπολογίζουν τον… ξενοδόχο. Γκος, Φαλ και Πίτερς έκαναν ότι έπρεπε για να πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός την τρίτη διαδοχική του νίκη. Ο Πίτερς με 4/4 και 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, ενώ με διψήφιο αριθμό πόντων τελείωσαν

και οι Γκος (10π, 2/3 τριπ.), Μιλουτίνοφ (13π., 4/6 διπ., 5/6 βολές), Φαλ (12π. 5/5 διπ., 2/2 βολές).

Τα χάλασε στο τέλος

Μπορεί να έκανε περίπου δύο λεπτά προκειμένου να πετύχει τους πρώτους του πόντους ο Ολυμπιακός, αλλά σε αυτό το διάστημα η Αρμάνι είχε μόλις δύο πόντους. Οι «ερυθρόλευκοι» με όπλο τους την άμυνα και τον έλεγχο των ριμπάουντ βρήκαν πόντους στην επίθεση και με 10-0 σερί «ανάγκασαν» τον Ετόρε Μεσίνα να ζητήσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Φαλ και Γουόκαπ είχαν από έξι πόντους στο 12-4, με τον Γάλλο να πηγαίνει στον πάγκο και να δίνει τη θέση του στον Μιλουτίνοφ. Αν και ο Σέρβος είχε θετική παρουσία, ο Ολυμπιακός έχασε τον ρυθμό του επιθετικά και έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να καλύψουν τη διαφορά. Ο Τόνουτ με δύο τρίποντα, το ένα στην εκπνοή, έστειλε την Αρμάνι με προβάδισμα στο δεύτερο δεκάλεπτο (20-21). 

Ο νόμος του Λαρεντζάκη…

Ο Έλληνας άσος έκανε αισθητή την παρουσία του στο παρκέ μόλις σε λίγα δευτερόλεπτα. Πέτυχε ένα δίποντο, πραγματοποίησε ένα κλέψιμο, ανάγκασε τον Φόιγκντμαν να κάνει βήματα και αν ήταν πιο προσεκτικός ο Μιλουτίνοφ θα είχε και ασίστ. Ωστόσο οι Ιταλοί είχαν τους Τόνουτ και Νέπιερ να δίνουν λύσεις επιθετικά και να κρατούν την ομάδα τους σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Το τρίποντο του Λαρεντζάκη από το… σπίτι του και η ασίστ που έδωσε έβαλε τους «ερυθρόλευκους» σε θέση οδηγού. Λίγο αργότερα το τρίποντό του από τη γωνία έστειλε τους γηπεδούχους στο +6 (34-28). Το σύνολο του Μεσίνα βρήκε έναν απρόσμενο πρωταγωνιστή που κράτησε την Αρμάνι κοντά στο σκορ. Ο Φλακαντόνι με 11 πόντους χωρίς να χάσει σουτ πήρε στην πλάτη του την ιταλική ομάδα, αλλά ο Ολυμπιακός έκλεψε μπάλες, «χτύπησε» στο ζωγραφιστό και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο +5 (40-35). 

Με οδηγό τον Πίτερς

Με ένα γρήγορο 5-0 ο Ολυμπιακός έφτασε τη διαφορά ξανά στους δέκα πόντους και άφησε την Αρμάνι σε ρόλο κυνηγού. Ο Τόνουτ θέλησε να πάρει και πάλι ρόλο στην επίθεση, αλλά δεν μπόρεσε να παρασύρει τους Ιταλούς. Ο Πίτερς με δύο τρίποντα και δύο ασίστ βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να διατηρήσουν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων. Με τις βολές του Φαλ οι γηπεδούχοι έφτασαν ακόμα και στο +15 (61-46). Σε αυτά τα επίπεδα θα είχε μείνει μέχρι το τέλος της περιόδου αν δεν ευστοχούσε ο Χολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο (63-50).

Πήγε να το γυρίσει μόνος του ο Μπορτολάνι

Ο Μεσίνα προσπάθησε με τρικ να περιορίσει τον Ολυμπιακό, όμως τα επιθετικά ριμπάουντ έδιναν δεύτερες ευκαιρίες στους γηπεδούχους, όταν δεν ευστοχούσαν. Ο Πίτερς γέμιζε το γήπεδο με ασίστ, ριμπάουντ, σουτ από μακριά (4/4) και φόλοου κάρφωμα! Ωστόσο ο Ιταλός τεχνικός δικαιώθηκε. Ο Μπορτολάνι με 3/3 τρίποντα και 10 πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά της τελευταίας περιόδου κατάφερε να φέρει την ομάδα του στο -2 (74-72). Τα λάθη των παικτών του Μπαρτζώκα ήταν αυτά που έβαλαν ξανά τη Μιλάνο στη διεκδίκηση της νίκης.

Ο Γκος με ένα τρίποντο σε άμυνα και με τον Φαλ να ρίχνει τάπα στον Μπορτολάνι και να δίνει ασίστ στον Πίτερς έκαναν τον Ολυμπιακό να πάρει αέρα πέντε πόντων (79-74), 74’’ πριν το τέλος. Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα δεν επιτεύχθηκε κάποιος πόντος και ο Ολυμπιακός έφτασε τις τρεις σερί νίκες…

Τα στατιστικά του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα