Αποφυλακίζεται ο Πιστόριους

Ο πρώην αστέρας των Παραολυμπιακών Αγώνων, Όσκαρ Πιστόριους, θα αποφυλακιστεί την Παρασκευή (6/1), καθώς του έχει δοθεί η υπό όρους αποφυλάκιση, σχεδόν 11 χρόνια μετά τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στίνκαμπ.

Σύμφωνα με το Reuters, αυτά είναι τα βήματα που θα ακολουθήσει

ο Πιστόριους κατόπιν αποφυλάκισής του:

Τι θα συμβεί με τον Πιστόριους μετά την αποφυλάκισή του;

Ο Πιστόριους, γνωστός ως “Blade Runner” λόγω των προσθετικών ποδιών του από ανθρακονήματα, έγινε επιλέξιμος για αποφυλάκιση υπό όρους τον Μάρτιο του 2023, έχοντας εκτίσει το μισό της ποινής του, που ανέρχεται σε 13 χρόνια και πέντε μήνες για φόνο. Η αποφυλάκισή του ανακοινώθηκε στις 24 Νοεμβρίου και τέθηκε σε ισχύ στις 5 Ιανουαρίου.

Θα παραμείνει υπό την επίβλεψη του Τμήματος Σωφρονιστικών Υπηρεσιών (DCS) της Νότιας Αφρικής και θα υπόκειται σε όρους αποφυλάκισης έως τον Δεκέμβριο του 2029. Θα υπάρχει ένας υπάλληλος παρακολούθησης που θα ενημερώνεται για ευκαιρίες εργασίας και μετακομίσεις του Πιστόριους. Επιπλέον, θα παρακολουθεί προγράμματα για τη βία βάσει του φύλου και θα συνεχίσει θεραπευτικές συνεδρίες για τη διαχείριση του θυμού.

Αναμένεται να ζήσει στην Πρετόρια.

Τι εξετάστηκε για την πρόωρη αποφυλάκισή του;

Οι παράγοντες που εξετάζονται για την πρόωρη αποφυλάκιση συμπεριλαμβάνουν τη φύση του εγκλήματος, την πιθανότητα υποτροπής, τη συμπεριφορά στη φυλακή, τη σωματική και ψυχική ευεξία, καθώς και τις πιθανές απειλές που μπορεί να αντιμετωπίσει ο κρατούμενος. Ο Πιστόριους συμμετείχε στο πρόγραμμα αποκαταστατικής δικαιοσύνης προτού αποφυλακιστεί, με στόχο τη συμμετοχή των θυμάτων στη διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα