Ολυμπιακός: Αλλαγές... πρόκρισης

Ολυμπιακός: Αλλαγές... πρόκρισηςastiliadΠέμ, 02/18/2021 - 22:41

Στη διάρκεια του ενενηντάλεπτου ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να διαχειριστεί σωστά τις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν, άλλες αναμενόμενα εξαιτίας της επιθετικής ποιότητας του αντιπάλου, άλλες από δικά του λάθη.

Το γεγονός ότι άφησε τη μπάλα στην PSV ήταν απολύτως

αναμενόμενο. Αυτός είναι ο τρόπος που παίζουν οι Ολλανδοί, έχουν τρόπο, και ποιότητα για να το κάνουν. Επομένως επέλεξε να περιμένει όπως κάνει στα περισσότερα ευρωπαϊκά του ραντεβού και να χτυπήσει στις αδυναμίες του αντιπάλου.

Όσο καλή είναι – ως ολλανδική ομάδα – με τη μπάλα στα πόδια, τόσο προβληματική είναι στα ανασταλτικά της καθήκοντα η Αϊντχόφεν. Το βλέπουμε στο πρωτάθλημα της χώρας, το είδαμε στα ματς με τον ΠΑΟΚ.

Παρά το γεγονός ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας ισοφαρίστηκε δύο φορές, οι παίκτες του διαχειρίστηκαν τα συναισθήματά τους, έμειναν πιστοί στο πλάνο και στο τέλος δικαιώθηκαν.

Η επιλογή του Μαρτίνς να ξεκινήσει με Μπρούμα και Βαλμπουενά μαζί στην 11αδα ήταν μάλλον θαρραλέα και βάσει απόδοσης του Μπρούμα όχι ιδιαίτερα πετυχημένη, καθώς ανασταλτικά θα έδινε σίγουρα περισσότερα πράγματα ο Μασούρας. 
Ερωτηματικό είναι όμως αν επέλεγε να ξεκινήσει με τον Έλληνα εξτρέμ, αν θα μπορούσε ο Μπρούμα μπαίνοντας ως αλλαγή να του δώσει το κάτι παραπάνω που ο Ολυμπιακός έψαχνε μετά το 70’ και την αποχώρηση του εξαιρετικού Σανγκαρέ από το παιχνίδι.

Αν η πρόκριση κριθεί από αυτή τη διαφορά δύο τερμάτων στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός θα την έχει πάρει από την υπομονή του προπονητή του και τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.

Την ώρα που οι Ολλανδοί έκαναν αλλαγές και έχαναν μέτρα στο γήπεδο ο Ολυμπιακός με τις δικές του κέρδιζε. Μέτρα, φρεσκάδα, μονομαχίες, ευκαιρίες και στο τέλος ένα γκολ που μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη μάχη της πρόκρισης.

Στη φάση του γκολ εμπλέκεται ο εξαιρετικός στο διάστημα που αγωνίστηκε Φορτούνης, με την εκτέλεση του Μασούρα να είναι ιδανική. Λίγο πριν συνεργάστηκαν Ανδρούτσος, Βρουσάι και Χασάν στη μεγάλη ευκαιρία του Αιγύπτιου…

Κοινώς οι πέντε αλλαγές της ελληνικής ομάδας έφτιαξαν τη διαφορά των δύο τερμάτων (θα μπορούσαν και τριών αν ήταν προσεκτικότεροι στην απόφαση της τελικής πάσας) στο ματς.
Η PSV έχει σκοράρει και στα 34 παιχνίδια της στη διάρκεια της σεζόν. Η απουσία του Σεμέντο και το γεγονός ότι δεν ήταν έτοιμος ο Εμβιλά, στέρησαν πράγματα από τους «ερυθρόλευκους» στο κομμάτι της άμυνας απέναντι σε μια ομάδα που διαθέτει ατομική και ομαδική ποιότητα για να κάνει σπουδαία πράγματα μπροστά. Εν αντιθέσει με όσα παρουσιάζει στα μετόπισθεν και τα οποία εκμεταλλεύθηκε και με το παραπάνω ο Ολυμπιακός.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Europa League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts Ολυμπιακός - Ποδόσφαιρο Off Off astiliad Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ολυμπιακός ΔΙΕΘΝΕΙΣ Η διαχείριση των δυσκολιών και το κρίσιμο τελευταίο εικοσάλεπτο, που ο Ολυμπιακός πήρε από τις αλλαγές του προβάδισμα πρόκρισης. Article publish on Πέμ, 02/18/2021 - 22:41 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα