Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν: Το προβάδισμα πρόκρισης ήρθε μέσω... πράσινης Λεωφόρου

22:24 18/2/2021 - Πηγή: Contra

Το είχε η μοίρα της Αϊντχόφεν φέτος. Να παίζει κόντρα σε ελληνικές ομάδες και τα ματς να γίνονται ροντέο. Μετά τα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League, που ολοκληρώθηκαν με 4-1 στην Τούμπα και 3-2 στο 'Philips Stadion' -αμφότερα με ανατροπή- η ολλανδική ομάδα κληρώθηκε στην φάση των '32' της διοργάνωσης με τον Ολυμπιακό. Κανείς δεν το ήξερε τότε,

αλλά ένα ακόμη ποδοσφαιρικό θρίλερ ήταν στα σκαριά. Αυτό του Φαλήρου, που είχε πέντε (!) γκολ στο πρώτο μέρος και ολοκληρώθηκε με 4-2 για τους 'ερυθρόλευκους'.

Το καλό νέο της βραδιάς είναι πως ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς της 25ης Φλεβάρη πηγαίνει να υπερασπιστεί ένα προβάδισμα δύο τερμάτων, για να πάρει το εισιτήριο στους 16 του θεσμού. Μια ευνοϊκή εξέλιξη που βρίσκει τις ρίζες της στην ήττα της Κυριακής από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Πρώτη της σεζόν για τους Πειραιώτες στο πρωτάθλημα, η οποία ωστόσο αντιμετωπίστηκε με... καταστροφολογία γιατί ακριβώς ήρθε στο 'αιώνιο' ντέρμπι. Ήταν τόσο δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τις ιδιαιτερότητες της περίστασης; Ήταν, αλλά και ο τελευταίος δύσπιστος πρέπει να πείστηκε από όσα είδε να συμβαίνουν στο χορτάρι του 'Γ. Καραϊσκάκης' το βράδυ της Πέμπτης.

Κρίνοντας με μια δεύτερη ματιά, είναι σχετικά ασφαλές το συμπέρασμα πως αν ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είχε πάει σε αυτό το ελεγχόμενο ροτέισον στην Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός πολύ δύσκολα θα την είχε βγάλει καθαρή απέναντι στην ολλανδική ομάδα και το πολύ υψηλό τέμπο που παίζει τα παιχνίδια της.

Ο Παπασταθόπουλος έπρεπε να πάρει χρόνο κόντρα στον Παναθηναϊκό για να έχει έστω έναν υποτυπώδη ρυθμό με την Αϊντχόφεν. Ο Εμβιλά ξεκίνησε και άντεξε ως το 80'. Αν είχε ρισκαριστεί η συμμετοχή του Γάλλου χαφ στο ντέρμπι, έμοιαζε βέβαιο πως θα έχανε το ματς της Ευρώπης. Μαζί με αυτό, ο Ολυμπιακός θα έχανε και την γκολάρα του Εμβιλά, που έδωσε το δεύτερο προβάδισμα στην αναμέτρηση.

Ο 34χρονος πια Ελ Αραμπί, έπρεπε να πάρει ανάσες πριν από ένα τόσο απαιτητικό βράδυ. Και είχε τις δυνάμεις και το καθαρό μυαλό να κλέψει τη μπάλα από τον Μπάουμγκάρτλ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και με γκολ - αριστούργημα να δώσει το... τρίτο προβάδισμα του Ολυμπιακού στο ματς! Άντεξε μέχρι το 74'.

Ο Καμαρά ήταν κακός στην Λεωφόρο, ωστόσο η έξοδος του στο δεύτερο ημίχρονο ήταν προγραμματισμένη εξ αρχής. Ο Αφρικανός χαφ είχε αστείρευτες δυνάμεις απέναντι στους Ολλανδούς και η ενέργεια του ήταν πολύτιμη για να υπάρχει ισορροπία στη μάχη του κέντρου. Ο Λαλά επίσης άντεξε για 80 λεπτά, μένοντας εκτός αρχικής ενδεκάδας στη Λεωφόρο. 'Κρέμασε' από την κούραση ο Γάλλος μπακ και εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς πόσο πιο άβολη θα ήταν η κατάσταση αν είχε αγωνιστεί βασικός κόντρα στους 'πράσινους'.

Το δίδυμο Βαλμπουενά - Φορτούνη πάει... πακέτο στο ροτέισον. Ο πρώτος αντικατέστησε τον δεύτερο στη Λεωφόρο και είχε ανάσες για 68 λεπτά στο Φάληρο. Ο δεύτερος έπαιξε βασικός στο ντέρμπι και βγήκε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Πήρε τη θέση του Ελ Αραμπί κόντρα στην Αϊντχόφεν και μπήκε σαν σίφουνας στο ματς, δημιουργώντας το τέταρτο γκολ, που μπορεί να αποδειχθεί το πλέον κρίσιμο στη μάχη της πρόκρισης. Ο Μπρούμα είχε επίσης προφυλαχθεί στην Λεωφόρο, προερχόμενος από τραυματισμό, έπαιξε 80 λεπτά στο Φάληρο και με την ενέργεια του αποδείχθηκε πολύτιμος στις πτέρυγες, ειδικά στον περιορισμό του Φίλιπ Μαξ.

Τον χορό των γκολ είναι ανοίξει στο 9' ο Μπουχαλάκης με υπέροχη κεφαλιά, με τον Ζάχαβι να ισοφαρίζει πρώτα το γκολ του αρχηγού των Πειραιωτών στο 14' και μετά αυτό του Εμβιλά, στο 40'. Οι αλλαγές του Μαρτίνς στο δεύτερο μέρος, μαζί με την διαφοροποίηση του σχηματισμού, έδωσαν στους 'ερυθρόλευκους' τη φρεσκάδα όχι μόνο να διατηρήσουν το 3-2 από το πρώτο ημίχρονο, αλλά και να βρουν το τέρμα που τους στέλνει στο 'Philips Stadion' με ισχυρό προβάδισμα. Αυτό που πήραν μέσω... πράσινης Λεωφόρου, ευελπιστώντας να το διατηρήσουν ως το μεσάνυχτα της 25ης Φλεβάρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα