Ολυμπιακός: Ακριβή επένδυση για το μέλλον

Σίγουρα σε μία μεταγραφική περίοδο ο κόσμος στέκεται περισσότερο στις μεταγραφές ποδοσφαιριστών που έρχονται για τη βασική 11αδα και θεωρούνται «ονόματα».
Ο Ολυμπιακός τη μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώθηκε, έκανε κινήσεις που σίγουρα, φαίνεται από τα πρώτα παιχνίδια άλλωστε, του έχουν αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του. Παίκτες όπως ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο Σεμέδο, Ελ Αραμπί, ο Γκασπάρ, ο Χιλάλ Σουντανί και Μπενζιά, κλέβουν την παράσταση.
Όμως οι ερυθρόλευκοι την φετινή σεζόν έκαναν
κάτι που δεν είχαν κάνει τα προηγούμενα χρόνια και πραγματικά αξίζει να σταθεί κανείς, καθώς μάλλον, έχει περάσει απαρατήρητο.
Η διοίκηση του Ολυμπιακού επένδυσε περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ σε τέσσερις ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών. Επένδυση με ρίσκο, αλλά και με λογική. Που δείχνει τον εντελώς νέο και διαφορετικό τρόπο σκέψης των Πειραιωτών.
Πέρα, λοιπόν, από τα πολλά χρήματα (περίπου 20 εκατ. ευρώ τα οποία αφορούν μόνο τα χρήματα που δόθηκαν στις ομάδες και όχι τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών) που δαπάνησαν σε φτασμένους ποδοσφαιριστές, επέλεξαν να κοιτάξουν το μέλλον και να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τα καλά.
Ένας «υδραυλικός» 20 ετών!
Ο πιο ακριβός κι αυτός που έκανε και τον περισσότερο «θόρυβο» είναι ο Μάξι Λοβέρα. Ο 20χρονος ακραίος χαφ ήρθε στο λιμάνι από την Ροζάριο Σεντράλ με το ποσό των 3,3 εκ. ευρώ για το 80% των δικαιωμάτων του παίκτη.

Μάλιστα η μεταγραφή του προκάλεσε τριγμούς στο Ροζάριο, καθώς ο προπονητής δήλωσε αρχικά παραίτηση την οποία πήρε πίσω μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρος της ομάδας, ενώ οργανωμένοι οπαδοί πήγαν στην προπόνηση για να ζητήσουν τον λόγο για την πώληση του αγαπημένου τους πιτσιρικά. Τα στελέχη της Ροζάριο, πάντως, προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, με τον αντιπρόεδρο της ομάδας, Ρικάρντο Καρλόνι, να δηλώνει στα μέσα της πατρίδας του: « Όταν ενημερώθηκε για την πώληση του Λοβέρα, αναστατώθηκε, μια αντίδραση που θα είχε και ο οποιοσδήποτε προπονητής σε μια τέτοια κατάσταση. Τελικά, όμως κατάλαβε πως η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα το καλό του συλλόγου» σχολίασε. Θυμίζουμε πως ο Λοβέρα, είναι γέννημα θρέμμα της Ροζάριο.

Ένας έμπειρος 19χρονος

Στις αρχές καλοκαιριού είχε ακουστεί το όνομα ενός πιτσιρικά κεντρικού αμυντικού που αγωνιζόταν στην Παρτίζαν, το όνομα του Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς.
Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός, θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Σερβικού ποδοσφαίρου, στέλεχος όλων των Εθνικών ομάδων από την Κ15 ως την Κ20 για τον οποίο στην Σερβία μιλούν με τα καλύτερα λόγια.

Ο Ολυμπιακός έψαξε την περίπτωση του παίκτη χωρίς τυμπανοκρουσίες και κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την Παρτίζαν στο 1,5εκ ευρώ. Ο νεαρός αμυντικός είχε την περασμένη σεζόν 33 συμμετοχές με τους «ασπρόμαυρους» του Βελιγραδίου.

Ένα δεξί μπακ γεμάτο υποσχέσεις

Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής από την πρώην Γιουγκοσλαβία, γεννημένος στην Βοσνία τον Φεβρουάριο του 2001, ο Νεμάνια Νίκολιτς αποκτήθηκε και υπέγραψε για τα επόμενα 5 χρόνια από τον Ολυμπιακό. O Βόσνιος πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα παίζοντας στην Σαράγεβο και από το καλοκαίρι του 2018 αγωνιζόταν στην Μλάντοστ, με την οποία αγωνίστηκε πέρυσι 19 φορές στο πρωτάθλημα (16 ως βασικός) και με την οποία έπαιξε φέτος σε πέντε ματς. Ο πρόεδρος της Μλάντοστ, Μενσούρ Μουσίγια, παραδέχθηκε δημόσια τις προσφορές άλλων ομάδων και αναφέρθηκε συγκεκριμένα ότι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ προσέφερε 500.000 €.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκριναν πως για τον παίκτη θα ήταν καλύτερο για την τρέχουσα σεζόν να δοθεί δανεικός, αλλά όχι στην Μλάντοστ, που ζήτησε να τον κρατήσει. Ο παίκτης δόθηκε στην Ραντνίσκι Νις της Σερβίας, ομάδα από την οποία ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ραντζέλοβιτς.
Στην ανακοίνωσή της η Ραντνίτσκι ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός νίκησε στη "μάχη" για την απόκτηση του Νίκολιτς ομάδες όπως η Ντινάμο Ζάγκρεμπ και ο Ερυθρός Αστέρας.

Ένας «Άγγλος» από τον Λονδίνο

Με καταγωγή από τη Σερβία αλλά μεγαλωμένος ποδοσφαιρικά στην Αγγλία, ο Κρίστιαν Μπέλιτς, είναι ένα μήνα μεγαλύτερος του Νίκολιτς (Μάρτιο του 2001) και από τους πιο δυναμικούς απ’ όσους αποκτήθηκαν αυτό το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό.

Ο Σέρβος αμυντικός χαφ που αποκτήθηκε από την Γουέστ Χαμ, έκλεισε στα… χασομέρια της μεταγραφικής περίοδος (το βράδυ του Σαββάτου 31/8) και την Αγγλία μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τη δυναμική που βγάζει στο παιχνίδι του, την ταχύτητά του και την αντοχή του.
Ο 18χρονος αμυντικός χαφ υπέγραψε για 2+1 χρόνια και θα ενισχύσει (για την ώρα) την προσπάθεια της Κ19 του Ολυμπιακού, τόσο σε πρωτάθλημα όσο και στο Youth League. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Λονδίνου κράτησε ποσοστό μεταπώλησης 25%.
Ο Ολυμπιακός επενδύει στο μέλλον με νέα ταλαντούχα παιδιά και από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, φτιάχνει το έδαφος για έναν κορμό ικανό να πετύχει πολλά αλλά την ίδια ώρα δημιουργεί περουσιακά στοιχεία που μπορεί μελλοντικά να αποφέρουν πολλά χρήματα στον σύλλογο.
Keywords
Τυχαία Θέματα