Ολυμπιακός – Βόλος 3-0: Δίψα για Ευρώπη και πλέι οφ! (highlights)

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ιδανικά την κανονική διάρκεια, επικρατώντας του Βόλου στο Φάληρο για την 26η αγωνιστική των πλέι οφ. Σκόρερ ο συνήθης ύποπτος Ελ Κααμπί (27′, 45+6′) και ο Γιόβετιτς (87′).

Πως ξεκίνησαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εμπιστεύτηκε την εστία του Ολυμπιακού στον Τζολάκη, ενώ στο κέντρο της άμυνας συνέθεσε δίδυμο με Ρέτσο και τον “πρωτάρη” Άμπι. Στις πλευρές έπαιξαν οι Ροντινέι και Ορτέγκα. Τριάδα

στα χαφ ήταν οι Έσε, Τσικίνιο και Όρτα, ενώ μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Ποντένσε, Μασούρας και Ελ Κααμπί.

Ο Χρήστος Κόντης ξεκίνησε με τον Κόβατς στην εστία, τεράδα άμυνας τους Μύγα, Σιέλη, Ράσιτς και Λούνα. Καμπς και Μπαριέντος ήταν τα αμυντικά χαφ, Ολιβέρα, Ασενούν και Κόμπα κινήθηκαν πίσω απ΄τον Μωραϊτη.

Ο Μπαριέντος δεν συγκρατήθηκε και… αποχαιρέτησε!

Ο Ζαν Μπαριέντος άφησε αρκετά νωρίς την ομάδα του, βλέποντας την κόκκινη κάρτα του Τσαγκαράκη μόλις στο 6′. Ο 33χρονος Ουρουγουανός μπήκε με παρορμητισμό σε μια μονομαχία με τον Μασούρα και χτύπησε στο κεφάλι τον παίκτη του Ολυμπιακού έχοντας υψωμένο το πόδι του. Ο Ολυμπιακός απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα νωρίς στο ματς, ωθώντας τον Βόλο σε ακόμα πιο αμυντικό προσανατολισμό σε σχέση με αυτόν με τον οποίο ξεκίνησε ο Χρήστος Κόντης.

Σφυροκόπημα μέχρι το 1-0

Οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν άμεσα το αριθμητικό πλεονέκτημα και έφτασαν σε μια σειρά από ευκαιρίες. Στο 10′ ο Ροντινέι σέντραρε από τα δεξιά, ο Σιέλης έδιωξε χωρίς επιτυχία και η μπάλα στρώθηκε στον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος σούταρε από καλή θέση, η μπάλα έφυγε εκτός στόχου. Ένα λεπτό αργότερα ο Βόλος απάντησε. Ο Ασενούν σέντραρε από αριστερά, ο Μωραϊτης πετάχτηκε για να πάρει την κεφαλιά αλλά δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή. Στο 18′ ο Ποντένσε εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Η μπάλα πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Βόλου.

Ο Άμπι στο ντεμπούτο του στο Φάληρο. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)Συνεχίστηκε το σόου του Ελ Κααμπί

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί διανύει περίοδο παρατεταμένης φόρμας και απείλησε την εστία του Βόλου πριν σκοράρει και επί της ομάδας του Χρήστου Κόντη. Στο 20′ ο Ποντένσε πάσαρε εξαίσια για τον Ελ Κααμπί, ο Μαροκινός βρέθηκε απέναντι στον Κόβατς, αλλά η προσπάθεια του έστειλε την μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ποντένσε έψαξε ξανά τον Ελ Κααμπί, ο Μαροκινός μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Κόβατς απομάκρυνε με τα πόδια. Το γκολ ήρθε στο 27′. O Όρτα γέμισε από αριστερά με την μπάλα να κατευθύνεται προς την εστία. Ο Ελ Κααμπί πετάχτηκε στην πορεία της και με το σώμα του έγραψε το 1-0!

Ο προπονητής της Μακάμπι Ρόμπι Κιν στο Καραϊσκάκη.(KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Δύο λεπτά αργότερα ο Ποντένσε μοίρασε κάθετα προς τον Μασούρα. Ο Έλληνας μέσος μπήκε στην περιοχή και πάσαρε παράλληλα, η μπάλα κόντραρε πριν φτάσει στον Ελ Κααμπί, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να γράψει το 2-0. Στο 43′ ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα κινήθηκε προς το δεύτερο δοκάρι και ο Ορτέγκα σούταρε με δύναμη, ο Κόβατς απομάκρυνε με τα πόδια. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μύγας προσπάθησε να σταματήσει τον Ποντένσε, σε είσοδο του στην περιοχή από αριστερά. Ο Πορτογάλος έπεσε στο έδαφος και το ματς συνεχίστηκε. Μέσω on field review ο Τσαγκαράκης έδειξε τη λευκή βούλα και ο Ελ Κααμπί σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς, φτάνοντας τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα και τα 22 συνολικά στη σεζόν.

Γύρισε με γκολ απ’ τα αποδυτήρια, ο Τσαγκαράκης είχε άλλη γνώμη

Στο 47′ ο Μασούρας έψαξε ωραία τον Ποντένσε ο οποίος πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει από καλή θέση. Στο 54′ ο Τσικίνιο σούταρε έξω απ’ την περιοχή, ο Κόβατς απέκρουσε και έκανε δώρο στον Ελ Κααμπί, ο οποίος πιθανότατα αιφνιδιάστηκε και δεν προτίμησε να κάνει κοντρόλ και όχι να εκτελέσει άμεσα, χάνοντας σημαντικό χρόνο, αλλά και την ευκαιρία. Στο 56′ ο Όρτα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ρέτσος πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Ράσιτς και σε δεύτερο χρόνο ο Μασούρας με εκπληκτικό άλμα κέρδισε στον αέρα τον Κόβατς για το 3-0. Με on field review ο Τσαγκαράκης ακύρωσε το γκολ, ως φάουλ του Ρέτσου, ο οποίος “κιτρινίστηκε” και συμπλήρωσε κάρτες. Αυτό σημαίνει πως θα χάσει την πρεμιέρα των playoffs. Στο 60′ Μπιανκόν, Γιόβετιτς και Αλεξανδρόπουλος μπήκαν στο ματς αντί των Ρέτσου, Έσε και Ροντινέι. Ο Μασούρας αγωνίστηκε ως δεξί μπακ στη θέση του Ροντινέι, σε μια θέση που κάλυψε για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Γιόβετιτς μπήκε ορεξάτος και σκόραρε! (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)Αποθέωση… Μαροκινών και Ποντένσε!

Στο 70′ ο Σιέλης έκανε λάθος προς όφελος του Ποντένσε. Ο Πορτογάλος πλάσαρε τον Κόβατς, ο οποίος απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης ο Γιόβετιτς απείλησε με ψαλιδάκι, χωρίς όμως να βρει στόχο. Στο 73′ οι Ελ Αραμπί και Ναβάρο μπήκαν στο ματς αντί των Τσικίνιο και Ελ Κααμπί. Οι φίλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν Ελ Κααμπί και Ελ Αραμπί και μετά από λίγα λεπτά τον πολυτιμότερο ίσως του ματς, Ντανιέλ Ποντένσε. Στο 75′ ο Γιόβετιτς ήταν ενεργός και πάλι σε επιθετική στιγμή. Σούταρε δυνατά, αλλά ο Κόβατς απάντησε! Στο 87′ ο Ποντένσε σέντραρε για τον Ελ Αραμπί εντός περιοχής, ο Μαροκινός γύρισε προς τον Γιόβετιτς και ο Μαυροβούνιος με δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0! Στο 89′ ο Ελ Αραμπί βρήκε τον Ναβάρο μέσα στην περιοχή, ο Ισπανός έκανε το κοντρόλ και έστρωσε στον Ποντένσε ο οποίος σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για τέταρτη φορά! Μετά από εξέταση της φάσης στο VAR το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Ναβάρο.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος και ο Ολυμπιακός μετά απο 26 ματς ολοκλήρωσε την κούρσα της κανονικής διάρκειας με 57 βαθμούς. Στους 20 έμεινε ο Βόλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα