Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 75-52 : Ξεκάθαρα ανώτερος και 2-1 (vids)

Από τη δεύτερη περίοδο και μετά o Oλυμπιακός επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του, κατάφερε να αποσυντονίσει με την καλή του άμυνα τον Παναθηναϊκό και τελικά να φτάσει σε μία εύκολη νίκη με 75-52, κάνοντας το 2-1 στη σειρά με τον Παναθηναϊκό.

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν προμήνυε πως το παιχνίδι στο ΣΕΦ θα εξελιχθεί σε μια εύκολη νίκη για τους γηπεδούχους. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να καθυστέρησε να βρει ρυθμό αλλά το έκανε και

κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 19-18. Από τη δεύτερη περίοδο, όμως και έπειτα το έργο έγινε αποκλειστικά για έναν πρωταγωνιστή. Ο Ολυμπιακός ξεκινώντας από την εκπληκτική του άμυνα άρχισε να χτίζει τις πρώτες του διψήφιες διαφορές. Στην επίθεση ο Φαλ κέρδισε πολλές μάχες από τον Παπαγιάννη και τον Γκουντάιτις, ενώ ο Σλούκας οργάνωνε μαεστρικά τις επιθέσεις της ομάδας του. Ο ΜακΚίσικ κερδίσει κι αυτός με τη σειρά του πολλές ένας εναντίον ενός καταστάσεις, ενώ ο Μπολομπόι και ο Λαρεντζάκης έδωσαν μεγάλη ενέργεια και ώθηση αμυντικά.

Επίσης ένας από τους παίκτες “κλειδί” για τον Ολυμπιακό, όταν άρχισε να βάζει τα θεμέλια της νίκης του, ήταν κι ο Μιχάλης Λούντζης που τελείωσε το παιχνίδι με 9 πόντους έχοντας πολύ οικονομικά ποσοστά.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου έβρισκε λύσεις κυρίως με τον Πάρις Λι αλλά όσο ανέβαινε η αμυντική ενέργεια του Ολυμπιακού οι “πράσινοι” έπεφταν σε όλο και περισσότερα λάθη. Συνολικά ο Παναθηναϊκός έκανε 19 λάθη εκ των οποίων πολλά από αυτά στο δεύτερο ημίχρονο κατέληξαν σε εύκολα καλάθια και αιφνιδιασμούς του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν αγωνίστηκε ο Παπανικολάου γιατί ένιωθε ένα σφίξιμο στην γάμπα και προτιμήθηκε να μη ρισκάρει, ενώ για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος δεν έπαιξε ο Πονίτκα που χτύπησε στη μύτη και έφυγε με αιμορραγία για τα αποδυτήρια.

Ο Μπαρτζώκας έτσι όπως κύλησε το παιχνίδι είχε την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσει το Βεζένκοφ μόλις 20 λεπτά περίπου δηλαδή 11 λεπτά λιγότερο απ’ όσο παίζει κατά μέσο όρο και να τον προστατεύσει από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ τηνμ προσεχή Πέμπτη, όπου ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει την σειρά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο Ολυμπιακός θα στεφθεί στο ΟΑΚΑ πρωταθλητής για φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα