Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ 2-1: Θρυλική διπλή “σφυριά” (videos)

O Ολυμπιακός πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί της Γουέστ Χαμ με 2-1 στο “Γ. Καραϊσκάκης” για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League. Σκόρερ ο Φορτούνης στο 33′ και ο Ροντινέι (45+1′) μετά από επαφή του Ογκμπόνα. Ο Πακετά μείωσε στο 87′!

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό

με 4-3-3 για πρώτη φορά φέτος. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω απ’ τα δοκάρια, στην άμυνα ξεκίνησαν οι Ορτέγκα, Ρέτσος, Πορόζο και Ροντινέι, τριάδα στα χαφ ήταν οι Αλεξανδρόπουλος, Καμαρά και Έσε, ενώ μεσοεπιθετικά επιχείρησαν οι Φορτούνης, Ποντένσε και Ελ Κααμπί.

Ο Ντέιβιντ Μόγες με τις επιλογές του έδειξε πως ήρθε στον Πειραιά για ένα ανταγωνιστικό βράδυ. Ο Αρεολά ήταν κάτω απ’ τα δοκάρια. Κέλερ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα και Παλμιέρι ήταν στην άμυνα. Στα χαφ οι Σούσεκ και Γουόρντ Πράουζ. Κούντους, Μπενραμά και Φορνάλς έδρασαν πίσω απ’ τον Ινγκς.

ΓΚΟΛ “ΜΥΘΟΣ” ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν στο ματς χωρίς τρακ και κατάφεραν να καλύψουν ανασταλτικά την αναμενόμενη επιθετικότητα της Γουέστ Χαμ στα πρώτα λεπτά. Στο 9′ ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Πόντένσε πάσαρε για τον Αλεξανδρόπουλο απ’ τον άξονα, ο νεαρός μέσος την έφερε όμορφα μπροστά του και σούταρε, ο Αρεολά μπλόκαρε! Στο 34′ ο Κώστας Φορτούνης έφτασε σε ένα πανέμορφο γκολ! Απ’ τον άξονα ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε όσα μέτρα είχε στη διάθεση του και μετά από τρία συνεχόμενα κοντρόλ με το δεξί, εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ με το ίδιο πόδι και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Αρεολά!

ΤΟ ΑΞΙΖΕ Ο “ΡΟΝΤΙ”

Το γκολ του Ολυμπιακού πάγωσε τη Γουέστ Χαμ που δεν κατάφερε να αντιδράσει μετά το γκολ του Φορτούνη. Σταδιακά οι Πειραιώτες ανέβηκαν στο γήπεδο με τις προσπάθειες των εξαιρετικών Ποντένσε, Φορτούνη, Καμαρά και Αλεξανδρόπουλου και έφτασαν σε δεύτερο γκολ! Στο 45+2 ο Ροντινέι έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα έσκασε μπροστά απ΄ τον Ογκμπόνα, ο οποίος προσπάθησε να απομακρύνει, αλλά σκόραρε εις βάρος της ομάδας του! Η UEFA πίστωσε το γκολ στον Ροντινέι, καθώς η μπάλα είχε πορεία προς την εστία του Αρεολά.

Η Γουέστ Χαμ προσπάθησε να μειώσει πριν το φινάλε του ημιχρόνου, αλλά ο Πασχαλάκης σταμάτησε την προσπάθεια του Ινγκς μέσα απ’ την περιοχή.

ΜΑΕΣΤΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΡΤΙΝΕΘ

Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η λονδρέζικη ομάδα. Μετά αποό καλή εκτέλεση του Γουόρντ – Πράουζ στο 48′, η μπάλα λίγο έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη. Ο Ολυμπιακός κατάφερε με σπουδαίο παιχνίδι σημαντικών μονάδων του να σβήσει τη διάθεση της Γουέστ Χαμ, διατηρώντας την αγγλική ομάδα εκτός περιοχής Πασχαλάκη. Στο 55′ ο Ποντένσε έκανε εξαιρετική κούρσα απ’ τα αριστερά, αλλά δεν κατάφερε να πασάρει για τον Ελ Καμπί, ο οποίος ήταν έτοιμος να απειλήσει τον Αρεολά! Το ματς δεν είχε πολλές στιγμές και η επόμενη αξιόλογη ήταν εκείνη στο 71′ με το εξαιρετικό σουτ Αλεξανδρόπουλου έξω απ’ την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απ’ την εστία της Γουέστ Χαμ!

ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΙ ΕΛΕΩ ΠΑΚΕΤΑ

Ο Έλληνας μέσος είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο 79′, καθώς πραγματοποίησε εξαιρετική προσπάθεια κρατώντας την μπάλα έξω απ΄την περιοχή, ρόλαρε πάνω στους αμυντικούς της Γουέστ Χαμ και σούταρε, αλλά ο Αρεολά έστειλε σε κόρνερ! Η Γουέστ Χαμ κατάφερε να μειώσει από μια “κρύα” φάση στο 87′. Ο Κίνι προσπάθησε να απομακρύνει στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Πακετά ο οποίος με όμορφο απευθείας βολέ μείωσε 2-1!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-3-3): Πασχαλάκης – Ροντινέι (74’ Κίνι), Ρέτσος, Πορόζο, Ορτέγκα – Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (85’ Μασούρας) – Φορτούνης (90+4’ Γιόβετιτς), Ποντένσε (85’ Σολμπάκεν) Ελ Κααμπί (90+4’ Σκάρπα)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (4-2-3-1): Αρεολά – Κέρερ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον – Σούσεκ, Γουόρντ Πράους (72’ Άλβαρες) – Φορνάλς (58’ Πακετά), Κούντους (72’ Κορνέ), Μπενραχμά (58’ Μπόουεν) – Ίνγκς (58’ Αντόνιο)

Keywords
Τυχαία Θέματα