Ολυμπιακός – Άρης 1-0: Το σερί συνεχίζεται

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Άρη στο “Γ. Καραϊσκάκης” για τη 18η αγωνιστική της Super League και διεύρυνε το αήττητο σερί του σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος. Σκόρερ ο Μασούρας (46′) ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο. Τρία ακυρωθέντα γκολ στο ματς, ένα για τον Ολυμπιακό,

δύο για τον Άρη.

Πως ξεκίνησαν

Ο Μίτσελ δεν προχώρησε σε κάποια έκπληξη και παρέταξε τον Ολυμπιακό, όπως ακριβώς στα ματς με Ιωνικό και Βόλο. Ο Πασχαλάκης βρέθηκε κάτω απ΄την εστία, οι Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Ντόη και Ροντινέι στην άμυνα απ’ τα αριστερά προς τα δεξιά, οι Εμβιλά, Ιν Μπομ ήταν τα αμυντικά χαφ, Μπιέλ, Φορτούνης και Χάμες Ροντρίγκες κινήθηκαν πίσω απ’ τον προωθημένο Μπακαμπού.

Έφτασε 18η αγωνιστική για να συμπληρώσει ο #Ολυμπιακος τρία συνεχόμενα ματς στο πρωτάθλημα με την ίδια ενδεκάδα! #olympiacos #olympiacosfc #OLYARIS

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) January 15, 2023

Ο Άλαν Πάρντιου επέλεξε ενδεκάδα με τον Κουέστα στην εστία και τους Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά. Νταρίντα, Ετέμπο, Νταμπό βρέθηκαν στη μεσαία γραμμή, πίσω από Ματέο Γκαρσία, Γκρέι και Μαντσίνι.

Υψηλή ένταση, ελάχιστες φάσεις!

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να διαμορφώνουν άμεσα την εικόνα του. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας (58%-42% διαμορφώθηκε στο ημίχρονο) και ο Άρης φρόντιζε να είναι απειλητικός με αντεπιθέσεις. Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου περιόρισε τους “παίκτες κλειδιά” όπως ο Χάμες Ροντρίγκες και ο Χουάνγκ Ιν Μπομ και ο Ολυμπιακός έβγαλε νευρικότητα στο παιχνίδι του. Μέχρι το ημίωρο οι μοναδικές αξιόλογες φάσεις ήταν τα σουτ των Ματέο Γκαρσία (19′) και Μαντσίνι (27′) που όμως δεν απείλησαν επί της ουσίας τον Πασχαλάκη.

Από ένα ακυρωθέν γκολ

Οι δύο ομάδες αναζήτησαν το γκολ και αμφότερες το βρήκαν με αντικανονικό τρόπο! Στο 29′ ακυρώθηκε το γκολ του Μπακαμπού ως offside, ύστερα από πάσα του Φορτούνη. Στο 43ο Μαζικού έκανε ωραία ντρίμπλα στον Ροντινέι και πέρασε παράλληλα στον Νταρίντα, ο οποίος σκόραρε με τακουνάκι από θέση offside, όπως επιβεβαίωσε ο VAR.

Ο Μίτσελ μισό γκολ, το άλλο μισό Χάμες και Μασούρας!

Ο Μίτσελ προχώρησε σε εμπνευσμένη αλλαγή στην ανάπαυλα, με τον Φορτούνη να μην επιστρέφει απ’ τα αποδυτήρια, για να πάρει τη θέση του ο Μασούρας. Στην πρώτη επαφή με την μπάλα ο Έλληνας μέσος σκόραρε με κεφαλιά για να γράψει το 1-0 στο 46′. Ο Χάμες Ροντρίγκες έβγαλε την ασίστ από δεξιά, απευθείας για το κεφάλι του Μασούρα! Ήταν το τέταρτο γκολ του Μασούρα σε 27 ματς, ενώ έσπευσε να το πανηγυρίσει με τους Έλληνες του πάγκου, Ρέτσο, Ανδρούτσο και Τζολάκη. Στο 50′ ο Χάμες έψαξε τον Μπακαμπού με απίθανο τρόπο απ’ τον άξονα, αλλά ο Κογκολέζος δεν σκόραρε, καθώς ο Κουέστα πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση!

O Άρης πίεσε, ο Ολυμπιακός το ισορρόπησε

Η ομάδα του Άλαν Πάρντοου μετά το γκολ που δέχτηκε πίεσε τον Ολυμπιακό, με τους γηπεδούχους να δυσκολεύονται για ένα δεκάλεπτο. Στο 55′ ο Άρης κατάφερε να στείλει ξανά την μπάλα στην εστία του Ολυμπιακού, αλλά ούτε αυτό το γκολ ήταν έγκυρο. Γκρέι και Πασχαλάκης βρέθηκαν στο έδαφος ύστερα από εναέρια σύγκρουση. Η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα, αλλά ο φορ του Άρη ήταν εκτεθειμένος. Στο 69′ ο Ελ Αραμπί πήρε τη θέση του Μπακαμπού. Δύο λεπτά αργότερα ο Ιν μπομ έχασε μεγάλη ευκαιρία με δυνατό σουτ έξω απ’ την περιοχή. Στο 72′ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία! Ο Μπιέλ “χόρεψε” την άμυνα του Άρη και εξαπέλυσε σουτ, ο Κουέστα απέκρουσε και η μπάλα κατέληξε σε χώρο που κινήθηκε ο Μασούρας, ο οποίος με προβολή αστόχησε.

Κινήσεις απ’ τον πάγκο και φινάλε

Στο 73′ ο Πάρνιου προχώρησε σε ιπλή αλλαγή για τον Άρη. Μανού Γκαρσία και Καμάτσο στο ματς, Νταρίντα και Γκρέι αποχώρησνα. Στο 78′ Ο Χάμες βγήκε και αποθεώθηκε και τη θέση του πήρε ο Σαμασέκου. Ο Ντουκουρέ στο ματς στη θέση του Νταμπό στο ίδιο λεπτό. Ο Ολυμπιακός δε σταμάτησε να ψάχνει το ματς. Στο 85′ ο Φαμπιάνο έκανε σκληρό φάουλ στον Μασούρα και αντίκρυσε κίτρινη κάρτα. Ο Μπιέλ ανέλαβε την εκτέλεση έξω απ’ την περιοχή και υποχρέωσε τον Κουέστα σε δύσκολη επέμβαση! Οι τελευταίες κινήσεις ήρθαν μετά το 85ο λεπτό. Ο Λουίς Πάλμα πήρε τη θέση του Ματέο Γκαρσία και ο Γκάρι Ροντρίγκες αυτή του Μπιέλ. Πριν την εκπνοή ο Λουίς Πάλμα εκτέλεσε φάουλ έξω απ’ την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

“Πρωτάθλημα ξανά” φώναξαν οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά, που αποθέωσαν τους παίκτες μετά το πέρας του ματς.

Οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν τους 38 βαθμούς, ξεφεύγοντας απ’ τον ΠΑΟΚ, ο Άρης έμεινε στους 28. Σε λίγες ημέρες (18/01) οι δύο ομάδες αναμετρώνται ξανά για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Στην επόμενη αγωνιστική της Super League Ατρόμητος – Ολυμπιακός (22/01, NS Prime) και ΆρηςΒόλος (21/01, NS Prime).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ροντινέι, Εμβιλά, Ιν Μπομ, Μπιέλ (88′ Γκάρι Ροντρίγκες), Φορτούνης (46′ Μασούρας), Χάμες Ροντρίγκες (78′ Σαμασέκου), Μπακαμπού (69′ Ελ Αραμπί)

Άρης (Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα (73′ Μανού Γκαρσία), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία (85′ Λουίς Πάλμα), Νταμπό (79′ Ντουκουρέ), Γκρέι (73′ Καμάτσο), Μαντσίνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα