Ολυμπιακός – Απόλλων Λεμεσού 1-1 (3-1 πεν.): Φύλακας άγγελος Βατσλίκ!

Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι του, μετά την πρόκριση επί του Απόλλωνα Λεμεσού στα playoffs του Europa League με 3-1 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια). Οι Πειραιώτες μετά την πρόκριση στα πέναλτι επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας, τα κατάφεραν στη “ρώσικη ρουλέτα” και απέναντι στους Κύπριους και περιμένουν την κλήρωση των ομίλων του Europa League.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Κάρλος Κορμπεράν δεν προχώρησε σε εκπλήξεις και ανακοίνωσε τις τελικές του επιλογές στους ποδοσφαιριστές του. Ο Βατσλίκ θα είναι κάτω απ΄τα δοκάρια, οι Άβιλα, Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ θα βρεθούν στην άμυνα. Εμβιλά, Κούντε και Χουάνγκ θα επιχειρήσουν στον άξονα, ενώ Μασούρας, Ζινκερνάγκελ και Ελ Αραμπί θ’ απαρτίσουν τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Ο Νταβίντ Καταλά επέλεξε για το ματς με τον Ολυμπιακό να ξεκινήσει με διάταξη 4-4-2. Ο Γιοβάνοβιτς θα είναι κάτω απ’ τα δοκάρια. Μαυρίας, Πεμπέρν, Ρομπέρζ, Καμάς θα είανι η γραμμή της άμυνας. Σαχάρ και Κολ θα ξεκινήσουν ως αμυντικά χαφ. Φίλιξ και Πίττας θα παίξουν στις πτέρυγες, ενώ οι Ντιγκινί και Χέντι θα είναι οι προωθημένοι.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ!

Ευλογημένο ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο ματς καθώς ο Γιώργος Μασούρας σκόραρε μόλις στο δεύτερο λεπτό! Ο Ρέαμπτσιουκ εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Μαυρία, μπήκε στην περιοχή από αριστέρα και μοίρασε στον Μασούρα για ν’ ανοίξει το σκορ! Ήταν το έβδομο γκολ του Μασούρα σε ευρωπαϊκά κύπελλα.

To ματς δεν είχε πολλες φάσεις μετά το γκολ του Ολυμπιακού και η επόμενη αξιόλογη στιγμή ήρθε στο 15′. Ο Μασούρας έκανε σπουδαία ενέργεια πάνω στον Καμάς από δεξιά και με το αριστερό έβγαλε τη σέντρα, ο Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να πιάσει το πλασέ όπως θα ήθελε. Δύο λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες απείλησαν εκ νέου. Ο Μασούρας μοίρασε ξανά για τον Ελ Αραμπί, ωστόσο ο Μαροκινός δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα προς την εστία του Γιοβάνοβιτς, καθώς η άμυνα του Απόλλωνα τον σταμάτησε. Στη συνέχεια ο Άβιλα προσπάθησε να βρει δίκτυα, αλλά η μπαλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

ΤΟ ΕΨΑΞΕ Ο ΚΟΥΝΤΕ

Ο Κούντε σε αρκετές περιπτώσεις στο ματς έψαξε το γκολ. Στο 31′ ο Χουάνγκ πέρασε στον Μπα, ο οποίος ήταν ξεχασμένος στην περιοχή του Απόλλωνα. Με τακουνάκι ο Σενεγαλέζος έδωσε στον Κούντε, ο οποίος σούταρε δυνατά αλλά πάνω στον Γιοβάνοβιτς. Οι καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο έκλεισαν απ’ την πλευρά του Απόλλωνα. Στο 37′ ο Μαυρίας έκανε παράλληλη μπαλιά από δεξιά, ο Ρέαμπτσιουκ έκανε κακή εκτίμηση και η μπάλα πέρασε παράλληλα απ΄την εστία του Βατσλίκ, αλλά κανείς δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίκτυα.

“ΚΡΥΑ” ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρνο ήρθε από πλευράς Απόλλωνα. Ο Πίττας έβγαλε μπαλιά από αριστερά, ο Μπα προσπάθησε να κόψει και άθελα του έστειλε την μπάλα προς την εστία του Βατσλίκ. Ο Τσέχος μπλόκαρε. Μετά από αρκετά λεπτά (61′) ο Ολυμπιακός βρήκε ευκαιρία. Ο Ραντζέλοβιτς (πέρασε στο 55′ στη θέση του Ζινκερνάγκελ) έφυγε στην κόντρα και σέντραρε στην καρδιά της άμυνας του Απόλλωνα. Ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον Γιοβάνοβιτς.

ΔΕΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ

Ο Ολυμπιακός είχε σημαντικές ευκαιρίες να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση ωστόσο δεν τα κατάφερε. Στο 71′ ο Κούντε είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, φτάνοντας μια ανάσα απ’ το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Καμερουνέζος είχε δοκάρι και στο ματς του ΓΣΠ. Στο 77′ ο Ελ Αραμπί με σπουδαία κίνηση έδωσε ωραία πάσα στον Μασούρα, ο οποίος μέσα απ’ την περιοχή αστόχησε! Στο 79′ ο Χουάνγκ αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Βαλμπουενά, ενώ στο 84′ ο Ντε λα Φουέντε πέρασε στο ματς αντί του Μασούρα και ο Αγκιμπού στη θέση του Κούντε. Στο 88′ ο Ολυμπιακός είχε σημαντική ευκαιρία με προσπάθεια του Εμβιλά από δεξιά, αλλά ο Τζάνγκα έδιωξε στη γραμμή. Στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας ο Πίττας ισοφάρισε για τον Απόλλωνα και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Έπειτα από σέντρα από τα αριστερά, ο Ρομπέρζ πήρε την κεφαλιά και ο Πίττας αφύλακτος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στην κανονική διάρκεια.

ΠΑΛΙ ΑΣΤΟΧΟΣ Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ, ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΠΑ

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή της παράτασης. Στο 93′ ο Ντε λα Φουέντε έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός αστόχησε! Στο 100′ αποβλήθηκε ο Ουσεϊνού Μπα, καθώς ανέτρεψε τον Τζένγκα και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 114′ ο Ολυμπιακός έπαιξε τη “ζαριά” του Σισέ. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σενεγαλέζος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ΄ το οριζόντιο δοκάρι.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ο Γιάν Εμβιλά εκτέλεσε εύστοχα το πρώτο πέναλτι για τον Ολυμπιακό, ο Βατσλίκ έπιασε το πέναλτι του Κυριάκου. Στη συνέχεια ήταν εύστοχοι οι Ντε Λα Φουέντε και ο Πίττας (2-1). Ο Άβιλα ήταν εύστοχος, αλλά ο Βατσλίκ σταμάτησε τον Ονγκέντα (3-1). Ο Ραντζέλοβιτς είχε την ευκαιρία να τελειώσει την πρόκριση, αλλά ο Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση. Ο Βατσλίκ χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό με νέα επέμβαση, αυτή τη φορά στο πέναλτι του Μπα.

Ο Ολυμπιακός και πάλι μέσω της διαδικασίας των πέναλτι πήρε ευρωπαϊκή πρόκριση και θα είναι παρών στους ομίλους του Europa League.

Keywords
Τυχαία Θέματα