Ολυμπιακός – ΑΕΚ 0-0: “Χ”αμένοι και οι δύο!

Ολυμπιακός και ΑΕΚ αλληλοεξουδετερώθηκαν στο “Γ. Καραϊσκάκης” και ήρθαν ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0) για τη 13η αγωνιστική της Super League. Κερδισμένος ο Παναθηναϊκός που ξέφυγε με διαφορά 12 βαθμών απ’ τους “ερυθρόλευκους” και 8 απ’ τους “κιτρινόμαυρους”. Ανώτερη η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, ισορρόπησε

ο Ολυμπιακός στο δεύτερο.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Μίτσελ ξεκίνησε με τους ίδιους έντεκα με το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Συγκεκριμένα, σε σχηματισμό 4-4-1-1, ο Πασχαλάκης βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, με την άμυνα να αποτελείται από τους Άβιλα, Ντόι, Παπασταθόπουλο και Ρέαμπτσιουκ. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Εμβιλά με τον Ινμπόμ Χουάνγκ, ενώ στις πτέρυγες πήραν θέση στο γήπεδο οι Μασούρας και Μπιέλ. Σε περιφεριεακό ρόλο ο Χάμες Ροντρίγκες, δίπλα στον Μπακαμπού.

Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε διάταξη 4-4-2 με τον Αθανασιάδη κάτω απ’ τα γκολποστ. Ο Ντομαγκόι Βίντα επέστρεψε από τραυματισμό και πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον επίσης επανακάμψαντα από ίωση Μπουκουντί. Ρότα και Μοχαμάντι κάλυψαν το δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας. Στον ρόμβο μπροστά απ’ την άμυνα ξεκίνησε ο Γιόνσον, δεξιά ο Άμραμπατ και αριστερά ο Γκατσίνοβιτς, επιτελικό ρόλο είχε ο Πινέδα, ενώ προωθημένοι ήταν οι Αραούχο και Γκαρσία.

Ο Βασίλης Σπανούλης βρέθηκε στην εξέδρα του “Γ. Καραϊσκάκης”. ΠΗΓΗ: In Time SportsΠΑΤΗΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΑΕΚ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να επιχειρούν… αναγνωριστικές βολές προς τις αντίπαλες εστίες, με την ΑΕΚ να μπαίνει ταχύτερα στον ρυθμό του ντέρμπι και να χάνει τις σημαντικότερες ευκαιρίες. Η πρώτη σημαντική στιγμή ήρθε στο 15′ για τους φιλοξενούμενους. Ο Αραούχο έκλεψε απ’ τον Άβιλα, ο Γκαρσία επωφελήθηκε και πλάσαρε τον Πασχαλάκη, με τον Παπασταθόπουλο να διώχνει πάνω στη γραμμή. Στη συνέχεια, ο Αραούχο σούταρε, αλλά ο Άβιλα ήρθε να διορθώσει το λάθος του και να διώξει σε κόρνερ. Στο 19′ ήρθε ακόμα μια σημαντική στιγμή για την “Ένωση”. Μετά από εκπληκτική πάσα του Γκατσίνοβιτς, ο Ρότα βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, όμως το πλασέ που δοκίμασε αποκρούστηκε απ’ τον Έλληνα γκολκίπερ.

Για χρήση laser διαμαρτυρήθηκε ο Άμραμπατ. ΠΗΓΗ: In Time Sports“ΜΟΥΝΤΙΑΛΙΚΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ” ΜΕ ΙΝ ΜΠΟΜ ΚΑΙ ΠΙΝΕΔΑ

Η πρώτη τελική του Ολυμπιακού ήρθε στο 21ο λεπτό, την ώρα που η ΑΕΚ στο ίδιο διάστημα είχε τρεις, με τις δύο απ’ αυτές να έχουν καταλήξει στον στόχο. Ο Ιν Μπομ λίγες ημέρες πριν τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ “χόρεψε” τον Πινέδα και πέρασε για τον Μπακαμπού, ο οποίος νικήθηκε απ’ τον Αθανασιάδη, ενώ ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι για offside, ωστόσο ήταν πολύ οριακή η φάση και σε περίπτωση γκολ τη λύση θα έδινε ο VAR.

Με κάθε τρόπο προσπάθησαν να περιορήσουν τον Χάμες οι παίκτες της ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Ορμπελίν Πινέδα απάντησε… μουντιαλικά στον Ιν Μπομ με μια απίθανη ατομική ενέργεια στο 37′. Ο Μεξικανός πέρασε τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού και μοίρασε κάθετα στον Γκατσίνοβιτς. Εκείνος έκανε πάσα κάτω απ’ τα πόδια του Σωκράτη στον Γκαρσία, ο οποίος βρέθηκε απέναντι απ’ τον Πασχαλάκη, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε σε ό,τι αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο με τον Νόρντιν Άμραμπατ να “κιτρινίζεται” στο 40′ για φάουλ στον Παπασταθόπουλο.

Η #ΑΕΚ είχε κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο 67%,257 πάσες εκ των οποίων οι 211 ευστοχες (82%). O #Ολυμπιακός επιχείρησε 134 πάσες και ολοκλήρωσε 94 (70%). Η ΑΕΚ έκανε 15 φάουλ, 8 ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Μίτσελ είχαν 29 κερδισμένες μονομαχίες,ενώ του Αλμέιδα 23.#OLYAEK

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) November 13, 2022 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο στην κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο με ποσοστό 67%, είχε 257 πάσες εκ των οποίων οι 211 ευστοχες (82%), την ώρα που οι Πειραιώτες επιχείρησαν 134 πάσες και ολοκήρωσαν 94 απ’ αυτές (70%). Η ΑΕΚ έκανε 15 φάουλ, έναντι 8 του Ολυμπιακού, την ώρα που οι παίκτες του Μίτσελ είχαν 29 κερδισμένες μονομαχίες, ενώ εκείνοι του Αλμέιδα 23.

Ενδεικτικό καρέ του πάθους του ντέρμπι. ΠΗΓΗ: In Time SportsΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΨΑΞΕ ΤΟ ΓΚΟΛ

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε απ’ τα αποδυτήρια με καλύτερο πρόσωπο στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 49′ ο Μασούρας επέμεινε και μετά από διαδοχικά λάθη του Βίντα βρήκε ευκαιρία για σουτ μέσα απ’ την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 50′ ο Μασούρας με πάσα βρήκε τον Μπακαμπού, ο οποίος γύρισε πλάτη στην εστία και σέρβιρε για τον Εμβιλά ο οποίος δοκίμασε σουτ απ’ τα όρια της περιοχής, αλλά ήταν άστοχο.

Το πανηγύρισε με την ψυχή του, αλλά το γκολ ακυρώθηκε! ΠΗΓΗ: In Time SportsΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΧΑΜΕΣ, ΑΚΥΡΟ ΕΛΕΩ ΜΑΣΟΥΡΑ

Στο 58′ ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ μετά από ωραία συνεργασία Εμβιλά, Μασούρα και Χάμες. Ο Εμβιλά έψαξε τον Έλληνα μέσο με μακρινή διαγώνια μπαλιά, ο Μασούρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ και ο επερχόμενος Χάμες Ροντρίγκες ευστόχησε με όμορφο πλασέ. Ο VAR ακύρωσε το γκολ, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ο Μασούρας ήταν εκτεθειμένος για λίγα εκατοστα. Στο 60′ ο Ολυμπιακός ζήτησε αποβολή του Άμραμπατ με δεύτερη κίτρινη για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Ιν Μπομ. Ο Μαροκινός έζησε έντονα το ντέρμπι και οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν σε φάσεις που έπαιξε με τους αγκώνες απέναντι σε Ρέαμπτσιουκ και Χάμες. Ένα λεπτό αργότερα ο Μίτσε προχώρησε στην πρώτη του κίνηση στο ματς, ρίχνοντας στο ντέρμπι τον επανακάμψαντα από τραυματισμό Γκάρι Ροντρίγκες, στη θέση του Μασούρα.

Ο Χάμες προσπαθεί να… συνετίσει τον Άμραμπατ. ΠΗΓΗ: In Time SportsΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΝΕΠΑΦΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

Ολυμπιακός και ΑΕΚ είχαν μεγάλες ευκαιρίες για ν’ ανοίξουν το σκορ, ωστόσο δεν τα κατάφεραν απ’ το 65′ ως το 75′. Στο 67′ από λάθη των παίκτών του Ολυμπιακού, ο Γκαρσία βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, ο οποίος επενέβη και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 72′ ο Μουκουντί είδε κίτρινη κάρτα για σκληρό τάκλιν στον Μπακαμπού. Στο 74′ ο Ιν Μπόμ σένταρε, ο Μπακαμπού γύρισε με το κεφάλι, ο Παπασταθόπουλος έπιασε την πρώτη κεφαλιά για την απόκρουση του Αθανασιάδη, ενώ ο Γκάρι Ροντρίγκες σούταρε στα σώματα που βρέθηκαν πάνω στη γραμμή. Στο 75′ ο Αλμέιδα πέρασε τον Φαν Βέερτ στη θέση του Άμραμπατ, και ο Γκαρσία μετατοπίστηκε στη δεξιά πτέρυγα, με τον Ολλανδό φορ να παίζει δίπλα στον Αραούχο. Στο 79′ “κιτρινίστηκε” ο Ρεάμπτσιουκ, ενώ στο 81′ ο Μάνταλος πήρε τη θέση του Πινέδα. Στο 82′ Μπακαμπού και Μπιέλ άφησαν τις θέσεις τους στους Ελ Αραμπί και Βρουσάι. Ο Βρουσάι έπαιξε μπροστά και αριστέρα και έχασε ευκαιρία στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, δοκιμάζοντας σουτ έξω απ’ την περιοχή μετά από ατομική ενέργεια.

Αποθεώθηκαν οι δυο “αρτίστες” του Ολυμπιακού. ΠΗΓΗ: In Time SportsΚΟΡΝΕΡ “ΦΩΤΙΑ” ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχασε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ. Στο 86′ μετά από κόρνερ του Γκατσίνοβιτς, ο Μουκουντί πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα όμως να πηγαίνει πάνω στον Πασχαλάκη. Στο 87′ μπήκε στο μπλοκάκ του διαιτητή και ο Παπσταθόπουλος με κίτρινη κάρτα. Στο 88′ μετά από ακόμα ένα κόρνερ του Γκατσίνοβιτς στο πρώτο δοκάρι αυτή τη φορά, ο Φαν Βέερτ έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 89′ Φορτούνης και Αγκιμπού Καμαρά πήραν τις θέσεις των Άβιλα και Χάμες Ροντρίγκες (Φορτούνης και Χάμες αποθεώθηκαν). Στο 102′ ο Μάνταλος βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, πλάσαρε, όμως ο Ντόι έδιωξε πριν εκτελέσει ο Αραούχο. Στη συγκεκριμένη φάση η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, ωστόσο ήταν ως μη γενομένη καθώς σηκώθηκε το σημαιάκι του επόπτη για offside του Έλληνα μέσου. Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση στο ντέρμπι.

Πηγή κινδύνων με τις εκτελέσεις κόρνερ ο Γκατσίνοβιτς. ΠΗΓΗ: In Time SportsΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ vol2

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ματς με κατοχή μπάλας στο 63%, είχε 11 τελικές εκ των οποίων οι 5 στον στόχο. Ο Ολυμπιακός απείλησε 8 φορές και 2 στην εστία του Αθανασιάδη. Συνολικά η ομάδα του Αλμέιδα είχε 433 πάσες, εκ των οποίων οι 351 εύστοχες (81%). Ο Ολυμπιακός είχε 260 πάσες και ολοκληρώθηκαν οι 260 απ’ αυτές (69%).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης – Άβιλα (89’ Αγκιμπού), Ντόι, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Ιν Μπομ – Μασούρας (60’ Γκάρι), Χάμες (89’ Φορτούνης), Μπιέλ (81’ Βρουσάι)– Μπακαμπού (81’ Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι – Γιόνσον, Πινέδα (81’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (75’ Φαν Βέερτ) – Γκαρσία, Αραούχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα