Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Ό,τι μπορούσε, έκανε!

Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Ό,τι μπορούσε, έκανε!vkonstanΤετ, 11/25/2020 - 21:56

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Οι Άγγλοι είχαν υπεροχή σε κατοχή μπάλας (40-60%) και τελικές προσπάθειες (2-22), ωστόσο ο Ολυμπιακός

στάθηκε όρθιος παρά τις απουσίες και στο φινάλε είχε ευκαιρίες να ισοφαρίσει. 

Πως έπαιξαν 

Ο Πέδρο Μαρτίνς για να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Ελ Αραμπί, Χασάν, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς και Μπρούμα, παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στην άμυνα με τους Σεμέδο, Μπα και Σισέ, ενώ οι Ραφίνια και Ντρέγκερ αγωνίστηκαν σαν φουλ μπακ. Πεπέ, Εμβιλά και Καμαρά έπαιξαν στη μεσαία γραμμή, με προωθημένους τους Φορτούνη και Μασούρα.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ανέφερε πως ξεκάθαρος στόχος της ομάδας του είναι να πάρει τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, που θα οδηγήσει την ομάδα του στην επόμενη φάση του Champions League. Έτσι παρά το γεγονός πως Ντε Μπρόινε και Γουόκερ έμειναν στην Αγγλία, οι υπόλοιπες επιλογές του ήταν “πρώτης γραμμής”.Συγκεκριμένα στο 4-3-3 της Σίτι ο Έντερσον ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι τέσσερις ήταν οι Μεντί, Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς και Ζοάο Κανσέλο, τριάδα στη μεσαία γραμμή οι Φόντεν, Ρόδρι και Γκουντογκάν, ενώ προωθημένοι ξεκίνησαν οι Στέρλινγκ, Μπερνάρντο Σίλβα και Ζεσούς.

Τον “έπνιξε” με την κατοχή μπάλας

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν καταιγιστική στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έχοντας τεράστια ποσοστά κατοχής μπάλας στο ξεκίνημα του ματς. Στο 9' ο Φόντεν έκανε το πρώτο καλό σουτ της Σίτι, αλλά ο Σα μπλόκαρε εύκολα. H πρώτη πραγματικά καλή στιγμή της αγγλικής ομάδας ήταν στο 31ο λεπτό, όταν ο Σα σταμάτησε σε τετ α τετ τον Ζεζούς.

Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός με συμπαγή τρόπο αμυνόταν, χωρίς ωστόσο να έχει τρόπο να κρατήσει την μπάλα και να πατήσει την περιοχή της Σίτι. Στο 36' ο Ζεζούς βρήκε τον Στέρλινγκ, εκείνος με άμεσο τακουνάκι σέρβιρε στον Φόντεν, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ! Ο Ντρέγκερ στην αρχή της φάσης είχε δεχτεί αγκωνιά, αλλά ο διαιτητής έδειξε “παίζετε”. Ο ρυθμός έπεσε περισσότερο μετά το γκολ και η Σίτι “κάθισε” πάνω στο γκολ της. Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο Στέρλινγκ εκτέλεσε φάουλ και ο Σα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Δεν το έκλεψε στο φινάλε

Η Σίτι στο δεύτερο μέρος θέλησε να γίνει πιο κυνική και να τελειώσει το ματς, αλλά δεν τα κατάφερε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Στο 50΄ο Γκουντογκάν βρήκε την άμυνα του Ολυμπιακού εξουδετερωμένη, αλλά από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Οι “πολιτες” δεν σταμάτησαν να πιέζουν, ωστόσο δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Ξεχώρισε το σουτ του Κανσέλο στο 64', ωστόσο ο Σα ήταν και πάλι σταθερός. Στο 66' ο Μαρτίνς έδωσε ανάσες στον Ντρέγκερ με τον Βρουσάι να παίρνει τη θέση του, στην πρώτη φετινή συμμετοχή του με τον Ολυμπιακό. Ήταν παράλληλα το ντεμπούτο του στο Champions League.

Στο 71ο λεπτό ο Μπουχαλάκης αντικατέστησε τον Πέπε, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στο ματς. Στο 78ο λεπτό ο Μαρτίνς έδωσε επιθετική “ένεση” στον Ολυμπιακό, με τον Σουντανί στη θέση του Μασούρα. Στο ίδιο λεπτό ο Αγουέρο πήρε τη θέση του Ζεσούς, σε μια ιδιαίτερη βραδιά για εκείνον, λόγω του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα. Να θυμίσουμε πως ο Αγουέρο έχει παντρευτεί την κόρη του θανόντος.

Ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη τελική στο 88ο λεπτό με τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος από τα αριστερά κατέβασε εντυπωσιακά, αλλά έστειλε την μπάλα εκτός εστίας. Η δεύτερη τελική για τον Ολυμπιακό ήρθε στις καθυστερήσεις. Ο Καμαρά έκανε σέντρα από δεξιά, ο Σισέ πήρε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο.Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος και ο Ολυμπιακός γνώρισε ήττα 1-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Μπα, Σισέ, Ντρέγκερ (66' Βρουσάι), Ραφίνια, Πέπε (71' Μπουχαλάκης), Εμβιλά, Καμαρά, Μασούρας (78' Σουντανί), Φορτούνης.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς, Μεντί (78' Ζιντσένκο), Κανσέλο, Γκιντογάν (86' Ντόιλ), Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι (76' Φερναντίνιο), Φόντεν, Στέρλινγκ (76' Μαχρέζ), Ζεζούς (78' Αγκουέρο).

Κίτρινες: 39' Ραφίνια - 39' Στέρλινγκ, 54' Ντίας, 86' Γκιντογάν

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Champions League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ολυμπιακός - Ποδόσφαιρο Manchester City - Ποδόσφαιρο Off Off vkonstan Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ολυμπιακός ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ UEFA Champions League Ολυμπιακός ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο Ολυμπιακός των πολλών απουσιών γνώρισε ήττα 1-0 στο Φάληρο από τη Μάντεστερ Σίτι. Σκόρερ ο Φόντεν στο 36'. Article publish on Τετ, 11/25/2020 - 21:56 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα