Ολοκληρώνεται η προετοιμασία για τα Προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού

Τόσο η ανδρική όσο και η γυναικεία ομάδα επιδιώκουν το Σαββατοκύριακο 15 και 16/10, μέσα από τη Β κατηγορία της διοργάνωσης, το πρώτο βήμα στη διεκδίκηση της πρόκρισης στα τελικά του θεσμού, που θα διεξαχθούν στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 10 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Το συγκρότημα των ανδρών θα υποδεχτεί για το 1ο γκρουπ της κατηγορίας τη Λιθουανία και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Το αντίστοιχο των γυναικών αγωνίζεται στο 4ο απέναντι στο Μαυροβούνιο και την Ουαλία. Η Ελλάδα θα βρεθεί λογικά στην πρώτη δυάδα, που δίνει

είσοδο στο προκριματικό στάδιο 2, αλλά θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό μπροστά σε δικό της κοινό, δηλαδή την πρωτιά στα γκρουπ. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Γιώργος Καρύτσας είπαν λίγα λόγια στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ για το τι περιμένουν από το ξεκίνημα στη νέα σεζόν.

Τους αγώνες διοργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., η οποία, θυμίζουμε, ότι κυρίως λόγω της ανάγκης ν’ αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός από τους φίλους του αθλήματος, που θα θελήσουν να πάνε στο ΣΕΦ, έχει βάλει εισιτήριο. Η αγορά γίνεται μόνο μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα στο λινκ https://www.viva.gr/tickets/sportstraining/european-team-qualification-stage1/ και κάθε εισιτήριο ισχύει για όλο το διήμερο. Οι τιμές είναι 5 ευρώ για τους ενήλικους και 2,5 ευρώ για τους ανήλικους.

Οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν ξανά από κοντά τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια. Αγώνες προκριματικής φάσης Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήταν και για τη σεζόν 2018-2019, απλά τότε τα ματς ήταν σε έδρες, ενώ τώρα γίνονται συγκεντρωτικά με την Ελλάδα ν’ αναλαμβάνει οικοδέσποινα. Ο υπεύθυνος προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής δεν διστάζει να σημειώσει ότι η ανανεωμένη εθνική ομάδα θα πάρει την πρωτιά στο γκρουπ εφόσον αγωνιστεί σύμφωνα με τις δυνατότητές της.

«Ανυπομονούμε όλα τα στελέχη των εθνικών ομάδων για τη διοργάνωση, καθώς επιστρέφουμε σπίτι μας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Είμαστε φαβορί για την πρωτιά θεωρώ και αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν θα είναι μαζί μας ο Παναγιώτης (σ.σ. Γκιώνης), θα παρουσιάσουμε ανανεωμένη ομάδα, νεανική και μπορούμε το 2 στα 2 καθώς βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και ανέφερε και την είδηση ότι νέος αρχηγός της εθνικής μας ομάδας θα είναι ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος.

Από την πλευρά των γυναικών ο Γιώργος Καρύτσας εκτιμά ότι θα γίνει γερή «κόντρα» για την πρωτιά με την Ουαλία. «Μας περιμένουν δύο δύσκολα παιχνίδια και η Ουαλία θα είναι για μας η πιο δυνατή αντίπαλος. Το πρώτο μας μέλημα είναι να περιορίσουμε το άγχος και την πίεση από μία προσπάθεια, που γίνεται εντός έδρας, ώστε να μπορέσουμε να αποδώσουμε όσο γίνεται καλύτερα. Δεν θεωρώ ότι είμαστε φαβορί για την πρωτιά στο γκρουπ. Οι πιθανότητες είναι 50-50 ή ενδεχομένως να έχει λίγες περισσότερες με το μέρος της η Ουαλία. Όλα θα φανούν στο τραπέζι».

Στα προκριματικά οι εθνικές ομάδες θ’ αναμετρηθούν συγκεντρωτικά σε ένα Σαββατοκύριακο και σε έναν γύρο με το σύστημα πουλ. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ της Β κατηγορίας θα περάσουν στο προκριματικό στάδιο 2 για να διεκδικήσουν την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι όμιλοι περιλαμβάνουν δύο αγωνιστικές το Σάββατο 15/10 και μία την Κυριακή 16/10, με την ETTU να έχει ορίσει τη σειρά των αγώνων.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Γκρουπ Β1 ανδρών:

15/10 στις 11:00 Ελλάδα-Λιθουανία

15/10 στις 19:30 Ελλάδα-Βοσνία/Ερζεγοβίνη

16/10 στις 11:00 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Λιθουανία

Γκρουπ Β4 των γυναικών:

15/10 στις 11:00 Ελλάδα-Μαυροβούνιο

15:10 στις 19:30 Ελλάδα-Ουαλία

16/10 στις 11:00 Ουαλία-Μαυροβούνιο

Keywords
Τυχαία Θέματα