Όλες οι λεπτομέρειες του νέου Monster Hunter World Iceborne Expansion

Return of the Nargacuga.

Το προχθεσινό State of Play της Sony επιφύλασσε μια "δυνατή" συνέχεια για τον ήδη επιτυχημένο τίτλο της Capcom, Monster Hunter World.

Το Iceborne expansion του παιχνιδιού (η "δυνατή" συνέχεια που προαναφέρθηκε), αναμένεται να

επεκτείνει το ήδη μεγάλο ρόστερ τεράτων, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο New World, με αρκετά νέα τέρατα και νέο terrain.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το trailer του νέου expansion, ενώ θα δείτε και λεπτομερώς τις νέες προσθήκες που θα φέρει στο προσκήνιο το Iceborne.

Ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή

Όπως αποκαλύφθηκε και κατά τη διάρκεια του State of Play, το Iceborne αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου για τις console εκδόσεις, ενώ η έκδοση για τα PC "μέσα στον χειμώνα", κάτι που σημαίνει, είτε προς το τέλος του 2019 ή στις αρχές του 2020.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αναφορά στην τιμολόγηση του expansion, όμως όσοι ήδη έχουν αποκτήσει κάποια έκδοση του Monster Hunter: World, θα μπορέσουν να αγοράσουν ξεχωριστά το Iceborne. Από την άλλη μεριά, όσοι περίμεναν την κατάλληλη στιγμή να πραγματοποιήσουν την αγορά του νέου Monster Hunter παιχνιδιού, θα έχουν την επιπλέον επιλογή του physical Monster Hunter World: Iceborne Master Edition, το οποίο θα περιέχει και το βασικό παιχνίδι Monster Hunter World, αλλά και το Iceborne expansion.

Προπαραγγελίες και τα bonuses του Deluxe Edition

Όπως είναι πλέον τα πρόσφατα trends, με την προπαραγγελία του Iceborne (όπως και σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι που θα προπαραγγείλετε στο μέλλον), θα αποκτήσετε και το bonus Yukumo series layered armor set.

Ακόμη, το Iceborne θα είναι διαθέσιμο και σε Deluxe Edition, ή αλλιώς "Deluxe Kit" όπως θα είναι η επίσημη ονομασία του. Σε αυτό θα βρείτε και το αποκλειστικό Silver Knight Layered Armor Set, 3 gestures, 2 sticker sets, 1 face paint, 1 hairstyle και 1 room decor set.

Master Rank

Ξεκινάμε επιτέλους και με τις αλλαγές στο gameplay του παιχνιδιού. Το Iceborne φέρνει στο προσκήνιο ένα νέο Hunter Rank στο παιχνίδι, ονόματι Master Rank (G-Rank αν είστε βετεράνοι της σειράς) και θα ακολουθήσει σε "ιεραρχία" το High Rank, που ήδη βρίσκεται στο παιχνίδι. Με τη νέα αυτή κατηγορία, θα έχουμε πρόσβαση σε πιο δύσκολες εκδόσεις των ήδη γνωστών μας τεράτων μαζί με νέα, αλλά και καινούργια armor sets, για να πειραματιστεί κανείς με το build του.

Νέα περιοχή: Hoarfrost Reach

Το Hoarfrost Reach θα αποτελεί τη νέα προσθήκη, όσον αφορά τις περιοχές του New World και σύμφωνα με τη Capcom θα είναι και η μεγαλύτερη σε έκταση από όλες τις προηγούμενες. Πρόκειται για μια δασική περιοχή, που όπως δηλώνει και το όνομα του expansion, θα είναι καλυμμένη από χιόνι. Το χιόνι θα συμβάλλει και αυτό στην παρουσίαση νέων effects κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τα οποία οι developers της σειράς παιχνιδιών δεν είχαν την ευκαιρία μέχρι σήμερα να προσθέσουν σε κάποιο Monster Hunter παιχνίδι.

Λόγω της θερμοκρασίας που επικρατεί στο Hoarfrost Reach, οι hunters θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν Hot Drinks, φτιαγμένα από Hot Pepper φυτά, για να κρατήσουν το stamina τους σε υψηλά επίπεδα. Επίσης, θα υπάρχουν και θερμές πηγές, οι οποίες θα λειτουργούν στην ουσία όπως ακριβώς θα λειτουργούν και τα Hot Drinks.

Η μεγάλη έκταση του Hoarfrost σημαίνει ότι η περιοχή θα γίνεται "σταδιακά" περισσότερο προσβάσιμη στους παίκτες, δηλαδή όσο προχωράτε στο story του expansion, το Hoarfrost θα σας αποκαλύπτει και νέα κομμάτια του, που δεν ήταν μέχρι στιγμής προσβάσιμα.

Τα νέα τέρατα του Monster Hunter World: Iceborne

Ανάμεσα σε νέα πλάσματα που θα επηρεάζουν το gameplay του παιχνιδιού, όπως τα νέα Rime Beetles που θα σας δίνουν Crystalburst slinger ammo, ας δούμε αναλυτικά τα, μέχρι στιγμής γνωστά, νέα τέρατα του παιχνιδιού, τα οποία θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε αφού φτάσετε το Master Rank.

Banbaro

Το Banbaro θα είναι ένα νέο wyvern, το οποίο μοιράζεται αρκετές ομοιότητες με το Duramboros του Monster Hunter 3 Ultimate. Θα το συναντήσετε στα πρώτα στάδια του story, χωρίς ιδιαίτερα απρόβλεπτες επιθέσεις. Τα κέρατα του θα είναι προφανώς ένα από τα κεντρικά σημεία του σχεδίου επίθεσης του, αν και πού και πού θα σηκώσει δέντρα ή τεράστιες πέτρες, επεκτείνοντας την ακτίνα επιθέσεων του. Όπως αναφέρει και το National Geographic, του αρέσουν οι θερμές πηγές, οπότε ξέρετε που θα το βρείτε.

Beotodus

Το Beotodus θα είναι μια "παγωμένη" έκδοση των Jyuratodus και Lavasioth. Θα επιτίθεται όσο είναι "βυθισμένο" στο χιόνι, άρα θα πρέπει να βρούμε τρόπους να το "φέρουμε" στην επιφάνεια. Αν κρίνουμε από τις ομοιότητες με το Jyuratodus, του οποίου τα resistances αλλάζουν όταν καλύπτεται από λάσπη, τότε είναι πιθανό να αλλάζουν και αυτές του Beotodus, όταν θα είναι καλυμμένο από χιόνι.

Velkhana

Χωρίς νέο Elder Dragon δεν υπάρχει πανηγύρι. Αυτή την ανάγκη έρχεται να καλύψει το Velkhana. Εκ πρώτης όψεως, το Velkhana θα χρησιμοποιήσει επιθέσεις βασισμένες στο ice element, αλλά η κατάταξη του ως Elder Dragon αναμένεται να εκμεταλλευτεί ακόμη περισσότερα στοιχεία του παιχνιδιού, ίσως και διαφορετικά elements.

Monster Hunter World: Iceborne Returning Monsters

Παρέα με τις ολοκαίνουργιες προσθήκες του παιχνιδιού, θα έχουμε και την επιστροφή γνωστών τεράτων από προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.

Nargacuga

Το Nargacuga επιστρέφει στη σειρά, μετά το ντεμπούτο του στο Monster Hunter Freedom Unite του PSP. Υπάγεται στην κατηγορία των Flying Wyverns, αν και οι ερευνητές του National Geographic παρατήρησαν μια τάση του να προτιμά το έδαφος. Είναι αρκετά γρήγορο, κάτι που φαίνεται από τις επιθέσεις του, κάτι που θα δείτε και μόνοι σας κάπου κοντά στα μισά της ιστορίας του Iceborne. Το "οπλοστάσιο" του έχει διατηρηθεί, κρύβοντας όμως και περισσότερους από "έναν άσσο κάτω από το μανίκι του".

Popo

Τα Popo θα είναι τα αντίστοιχα aptonoth του Hoarfrost Reach. Στα προηγούμενα παιχνίδια μπορούσε να κερδίσει κανείς ξεχωριστά rewards σκοτώνοντας τα, οπότε λογικά θα συμβεί κάτι παρόμοιο και στο Iceborne.

Remobra

Το Remobra είναι μικρά ιπτάμενα φίδια. Αν δεν σας αρέσουν τα φίδια, όπως και σε εμάς και τον Indiana Jones, έχετε έναν λόγο παραπάνω να μειώσετε τον πληθυσμό τους.

Νέες ενέργειες και weapon customisation

Το Iceborne θα επιτρέψει σε όλα τα είδη όπλων να χρησιμοποιήσουν ταυτόχρονα και το slinger, ακόμη και όταν έχετε "οπλίσει" το όπλο σας. Με αυτή τη νέα δυνατότητα, θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε περισσότερες τακτικές, αν και η μεγαλύτερη προσθήκη στον τομέα των όπλων, θα είναι τα επιπλέον combos και τα νέα elements για όλα τα είδη όπλων.

Η ταυτόχρονη χρήση του slinger με το όπλο μας βασίζεται στο νέο feature του slinger, ονόματι Clutch Claw. Αυτό θα εκτοξεύει μία δαγκάνα στο αντίπαλο τέρας, επιτρέποντας σας να πιαστείτε από εκείνο και κατά συνέπεια να το ρίξετε στο έδαφος ή ακόμη και να το "εκτοξεύσετε" με το Flinch Shot προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Κατά προτίμηση, κάπου, όπου ήδη υπάρχει μια παγίδα.

Tα Great Sword θα αποκτήσουν και αυτά μια νέα κίνηση, η οποία θα συνδυάζει αυτό με το slinger. Το Power Shot, όπως θα ονομάζεται αυτή η κίνηση, θα βελτιώνει τις πιθανότητες επιτυχίας μιας charged επίθεσης, καθώς θα κάνει flinch το αντίπαλο τέρας. Ο αντίστοιχος συνδυασμός του slinger με τα dual blades, θα μας επιτρέπει να "πυροβολούμε" όσο κάνουμε dodges.

Τέλος, το Light Bowgun αποκτήσει επιπλέον custom mods, με ένα από αυτά να μας επιτρέπει να κάνουμε reload ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός dodge.

Τα παραπάνω δεν θα είναι η πλήρης λίστα των νέων combo και δυνατοτήτων των όπλων, καθώς η Capcom ανακοίνωσε, πως άλλο ένα βίντεο με περισσότερα features αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος. Οπότε για περισσότερο Monster Hunter World: Iceborne υπομονή μέχρι τον Ιούνιο και την Ε3 2019.

Ο Γιώργος είναι αρθρογράφος του IGN-Greece (έτσι λέει τουλάχιστον) και μετά το Endgame κάθεται και κλαίει σε μια σπηλιά, δίπλα στα παλιά συμβόλαια συνεργασίας των Robert Downey Jr και Chris Evans με τη Marvel Studios.

IGN Greece Dragon Ball FighterZ - Goku Day Trailer Clash of Clans - Gladiator Queen Skin Trailer Automachef - Partnership Announcement Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα