«Όλα έτοιμα» για τον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, την Κυριακή 29 Απριλίου!

Όλα είναιέτοιμα για τη διοργάνωση του 5ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου, που θαδιεξαχθεί την Κυριακή 29 Απριλίου, με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων που τονκαθιστούν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στο Νότιο Αιγαίο.

Στοξενοδοχείο «Best Western Plaza Hotel» η Οργανωτική Επιτροπή παρουσίασε τιςτελευταίες λεπτομέρειες του αγώνα,

μετην Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κα Μαριέτα Παπαβασιλείου,Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουρισμού, να τονίζει:

«Με χαράβλέπουμε, στην 5η του χρονιά, ότι ο Μαραθώνιος της Ρόδου έχει αποδοχή, όχι μόνοαπό τους Ροδίτες, αλλά και από τους φίλους του δρομικού κινήματος στην Ελλάδακαι το εξωτερικό. Ξεπεράσαμε τους 2700 δρομείς, ενώ η ζήτηση είναι τέτοια πουθα φτάναμε σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό. Όλες οι διαθέσιμες θέσεις συμπληρώθηκανμε τη λήξη της προθεσμίας εγγραφών και κάναμε sold out!

Στον 5ο ΜαραθώνιοΡόδου παίρνουν μέρος δρομείς από 38 χώρες, κάτι που με εξαίρεση το Μαραθώνιοτης Αθήνας, κανείς άλλος Μαραθώνιος στην Ελλάδα δεν έχει καταφέρει. Σχεδόν οιμισοί αθλητές είναι από το εξωτερικό κάτι που δείχνει την απήχηση του διεθνώς.Οι αριθμοί είναι,

ΜΑΘΩΝΙΟΣ:188

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ:306

10ΚΜ: 239

5ΚΜ: 1356

Συγκινητικήήταν και η ανταπόκριση των Δωδεκανήσιων και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γιατη συμμετοχή. Από την αρχή της εβδομάδας έχουν σπάσει τα τηλέφωνα από κόσμο πουθέλει να τρέξει, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να του προσφέρουμε νέεςθέσεις. Μετά τη φετινή επιτυχία θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό, ώστε ναδημιουργήσουμε νέες θέσεις και του χρόνου να υποδεχθούμε περισσότερο κόσμο.Εξελισσόμαστε βήμα-βήμα με στόχο πάντα μία ποιοτική και άρτια διοργάνωση.

Πλέον οΜαραθώνιος της Ρόδου, πέρασε τις παιδικές ασθένειες, έχει ενηλικιωθεί και έχειδημιουργήσει το δικό του brand name διεθνώς. Πάνω σε αυτό το Brand nameεπενδύουμε για τη συνέχεια ώστε να μεγαλώσει περισσότερο ο αγώνας και ναπροσελκύει περισσότερο κόσμο από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενισχύοντας τιςτουριστικές αφίξεις στο νησί, σε μία περίοδο μάλιστα που ακόμα η Ρόδος μας δενείναι γεμάτη από τουρίστες.

Για πρώτηφορά ο Μαραθώνιος θα έχει θετικό πρόσημο από οικονομικής πλευράς. Το πλεόνασμααυτό έχουμε δεσμευθεί ότι θα το επενδύσουμε στους αθλητές και τις αθλήτριες τηςΔωδεκανήσου, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να πάρουν μέρος σε σπουδαίουςαγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιοτων βημάτων που κάνουμε για να μεγαλώσει ο αγώνας μας και να ανοιχτεί στοδιεθνές κοινό είναι η αδελφοποίηση με το Μαραθώνιο της Λάρνακας που θα γίνει τοΣάββατο στις 12 σε μία ειδική εκδήλωση, εδώ στη Ρόδο καθώς αντιπροσωπεία τουαγώνα θα ταξιδέψει από την Κύπρο. Ο Μαραθώνιος της Λάρνακας πραγματοποιήθηκεπέρσι για πρώτη χρονιά με μεγάλη επιτυχία και μέσω της συνεργασίας μόνοωφελημένες θα είναι και οι δύο πλευρές και είστε όλοι καλεσμένοι στησυγκεκριμένη εκδήλωση.

Είμαστειδιαίτερα ικανοποιημένοι που βλέπουμε το στόχο της σύνδεσης του Μαραθωνίου Ρόδουμε τον τουρισμό να παίρνει σάρκα και οστά.

Όπως έχουμεήδη ανακοινώσει, θα συνεχιστεί στη Ρόδο η πρωτοβουλία του Υπουργείου τουρισμούμε την ομάδα του Run For Tourism. Μετά τον κλασσικό μαραθώνιο Αθηνών, η ομάδαθα τρέξει και στον δικό μας μαραθώνιο. Θα πάρουν μέρος, η ΓΓ Τουρισμού ΕυριδίκηΚουρνέτα, ο ΓΓ ΕΟΤ, κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, η Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, κ. ΑγγελικήΧονδροματίδου, στελέχη της διεύθυνσης Τουρισμού και της Περιφερειακής μαςαρχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων. Ευχαριστώ όλους όσοιανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας αυτό και ιδιαίτερα το Υπουργείο που δέχθηκε νασυνεχιστεί στη Ρόδο η πρωτοβουλία του αυτή.

Ευχαριστώόλους τους χορηγούς και υποστηρικτές μας. Ευχαριστώ και όλους τους εθελοντές.Χωρίς αυτούς τίποτε δεν θα ήταν εφικτό.

Τέλος, θέλωνα καλέσω όλους τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες να έρθουν την Κυριακή στηναφετηρία του Μαραθωνίου και να πάρουν μέρος στη μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή,έστω κι αν δεν τρέχουν. Πρέπει όλοι να βρεθούμε στο πλευρό των δρομέων, να τουςχειροκροτήσουμε και να τους ενθαρρύνουμε και να βγάλουμε προς τα έξω μία δυνατήεικόνα, με όλο τον κόσμο του νησιού να αγκαλιάζει το μεγαλύτερο αθλητικόγεγονός του Νοτίου Αιγαίου».

Στη συνέχειαμίλησαν, οι:

ΒασίληςΖήκας, πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου:

«Ο ΜαραθώνιοςΡόδου εκτός από τους παράλληλους αγώνες,του ημιμαραθωνίου, των αποστάσεων των 10 και 5 χιλιομέτρων και του παιδικούαγώνα, περιλαμβάνει και εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ανθρώπινη προσφορά καθώςκαι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αναδεικνύει αξίες, όπως η προσφορά, η αλληλεγγύη,η συμμετοχή, η ευγενής άμιλλα και ο συναγωνισμός, όπως έχουν αναδειχθεί από τηνΑρχαία Ελλάδα. Δίνει την ευκαιρία σε αθλητές και αθλούμενους όλων των ηλικιών,τα μέλη του δρομικού κινήματος, τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείωννα αισθανθούν τη χαρά της συμμετοχής και της κίνησης. Στοχεύει πέρα από τηβελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας, στην προαγωγή των αληθινώνανθρώπινων σχέσεων. Υποδέχεται συμμετοχές από το εξωτερικό και την υπόλοιπηΕλλάδα. Η άριστη συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών, της Περιφέρειας, τουδήμου Ρόδου μέσω του ΔΟΠΑΡ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και η συμμετοχή πολλώνφορέων του νησιού όπως η ΕΞΡ, κινητοποιεί πολλά σωματεία και ομάδες. Όλοι εμείςκαταβάλουμε κάθε προσπάθεια για ένα πετυχημένο αγώνα που θα είναι μία αξέχαστηεμπειρία».

ΣτέφανοςΚυριαζής, πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ:

«Ηπροσπάθεια αυτή δεν είναι του ενός ή των δύο ανθρώπων. Αυτό το κάρο πρέπει νατο τραβήξουμε όλοι μαζί. Αν δεν προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ανεβάσουμε πιο ψηλάτον πήχη δεν θα πάμε πουθενά.

Με τη λήξητης προθεσμίας σταμάτησαν οι εγγραφές. Το γεγονός αυτό φγανερώνει ότι ηκοινωνία, η νεολαία, ο αθλητικός κόσμος αναζητά τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις.Εμείς δεν έχουμε παρά να συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτές τις αθλητικέςδραστηριότητες. Ευχαριστώ για τη συνεργασία την Περιφέρεια, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣΔωδεκανήσου για την πολύ καλή συνεργασία. Ευχαριστώ και εύχομαι καλό αγώνα».

ΜάνταΦατσέα, Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν.Δωδ/σου:

«Το γεγονόςότι οι συνδιοργανωτές θέλουν να εμπλέξουν την εκπαίδευση στον αγώνα είναισημαντικό. Αποδεικνύει ότι νοιάζονται για όλους τους πολίτες, δίνοντας τηνευκαιρία στα παιδιά από την ηλικία του δημοτικού να συμμετέχουν και να γευτούναυτή τη μοναδική εμπειρία. Προσπάθησα να κάνω αισθητή την παρουσία τηςεκπαίδευσης με τη συμπαράσταση του κ. Βασίλη Καραγιάννη όπως και του κ. Γ.Παπαδομαρκάκη αλλά και του κ. Ν. Ράπτη αλλά και των διευθυντών των σχολείων.

Η προσπάθειααυτή είχε αντίκρισμα. Ξεκινήσαμε με 500 άτομα, αυξήσαμε τον αριθμό στα 600 καιμε μεγάλη προσπάθεια από την οργανωτική επιτροπή και την πρόεδρό μας κα.Παπαβασιλείου φτάσαμε στα 700 άτομα. Σκεφτείτε την εικόνα των 700 παιδιών νατρέχουν στην πλατεία. Να πω επίσης ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή μαθητών στουςαγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων. Ο παιδικός αγώνας είναι αφιερωμένος στονεορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη. Θα κάνουμε σκυταλοδρομίαλίγο πριν την εκκίνηση. Θα συμμετάσχουν, η ολυμπιονίκης Νίκη Ξάνθου, οΠαραολυμπιονίκης Θανάσης Μπαράκας και ο ρέκορντμαν εθελοντικών αιμοδοσιώνΠαναγιώτης Κωνσταντάκης. Η σκυταλοδρομία γίνεται σε συνεργασία με τον ΣύλλογοΕθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου Άγιος Εφραίμ».

ΔώραΑναστασιάδη, υπεύθυνη μάρκετινγκ:

«ΟΜαραθώνιος μας αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από μεγάλους χορηγούς. Πάνωαπό 50% του κόστους της διοργάνωσης καλύπτεται από χορηγίες. Μιλάμε συνεπώς γιαμεγάλους και δυνατούς χορηγούς. Όχι μόνο γι’ αυτού που είναι δίπλα μας από τηνπρώτη στιγμή όπως τα καταστήματα Adidas Ρόδου, ο όμιλος H Hotels, το Sheraton,το Plaza Hotel που μας φιλοξενεί, αλλά κάθε χρόνο προστίθενται νέοι και μεγάλοιχορηγοί. Φέτος είχαμε τη χαρά νακαλωσορίσουμε ένα μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο, τα Atrium Hotels που είναι χορηγόςεθελοντισμού, τον ΔΕΔΔΗΕ, την εταιρεία Interwetten. Φυσικά ευχαριστώ τα ΜΜΕ, ηστήριξη είναι υποδειγματική.

Να φέρωεπίσης ότι κάθε χρόνο, επενδύουμε στην προβολή μας στο εξωτερικό. Αξιοποιούμεεπαφές μας μέσω του ΣΕΤΕ, του ΕΟΤ είτε προσωπικές επαφές για να καλέσουμεμεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού που ειδικεύονται στο χώρο των αθλητικών διακοπών.Αυτή η προσπάθεια έχει αρχίσει να αποδίδει. Αυτή η προσπάθεια οδήγησεουσιαστικά στο να πουλάνε μεγάλοι τουρ οπερέιτορς όπως η TUI και η LTUR τονμαραθώνιο μας. Και φέτος θα έχουμε δημοσιογράφους από την Ολλανδία, τηνΑυστρία, από τη Γερμανία αλλά και πολλούς δημοσιογράφους από ΜΜΕ των Αθηνών.Προσπαθούμε όλοι αυτοί οι άνθρωποι να φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις καινα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας».

ΝίκοςΠολιάς, Διευθυντής Μαραθωνίου:

«Οιπροσπάθειες έχουν αποδώσει καρπούς. Έχουμε συμμετοχές από 38 χώρες. 255 δρομείςαπό το εξωτερικό θα λάβουν μέρος. Ξεχωρίζουν οι Βρετανοί, με περισσότερες από50 συμμετοχές, οι Ιτραλοί, οι Γάλλοι, οι Πολωνοί, οι Ολλανδοί, οι Γερμανοί, οιΕσθονοί, οι Τούρκοι, οι Αμρικάνοι και ο κατάλογος είναι μακρύς. Να αναφέρω ότιη αύξηση των χωρών του εξωτερικού φτάνει στο 25% σε σύγκριση με την προηγούμενηδιοργάνωση, ενώ η αύξηση των ξένων δρομέων είναι μεγαλύτερη από 150%.Περιμένουμε ότι η πρόοδος αυτή δεν θα είναι εκθετική αλλά θα είναι γραμμική. Αυτοίοι δρομείς θα μεταφέρουν την εμπειρία τους στον κύκλο τους. Τα επόμενα χρόνιααναμένουμε λοιπόν να είμαστε στην ευχάριστα δύσκολη θέση να πρέπει ναδιαχειριστούμε πολύ περισσότερο κόσμο σε όλα τα αγωνίσματα του προγράμματος.

Ηπροετοιμασία έχει εξελιχθεί πολύ καλά. Αν και ο καιρός αναμένεται να είναιζεστός, φροντίσαμε να υπάρχει επάρκεια νερών, ώστε η υδροδοσία και η τροφοδοσίατων αθλητών να είναι αυτή που πρέπει για τους μαραθωνοδρόμους αλλά και τωνμικρότερων αποστάσεων.

Λόγω και τηςαυξημένης τουριστικής κίνησης, καλό θα ήταν οι μόνιμοι κάτοικοι να αποφύγουντις μετακινήσεις κατά τις ώρες διεξαγωγής του αγώνα και να σεβαστούν τα μέτρατης τροχαίας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει ασφάλεια στη διαδρομή και ναμη περιπλέκεται το έργο των εκατοντάδων εθελοντών που θα πλαισιώσουν τα διάφορασημεία.

Ο μαραθώνιοςΡόδου είναι ένα πραγματικά μεγάλο αθλητικό γεγονός. Ως τέτοιο θα πρέπει να τοαντιμετωπίσουμε όλοι ώστε να συνεχίσει την πορεία του απρόσκοπτα.

Είναι εξίσουσημαντικό οι κάτοικοι της Ρόδου να βγουν κατά μήκος της διαδρομής και ναχειροκροτήσουν την προσπάθεια των αθλητών».

EλένηΑδαμάκη, συντονίστρια:

«ΚαλούμεΡοδίτες να μη πάρουν τα αυτοκίνητά τους και να μεταβούν με την άνεσή τους στοΜαντράκι. Έχουμε ορίσει δύο πάρκινγκ. Ένα στο «Καλλιπάτειρα» στο Καρακόνερο κιένα στο Αρχαίο Στάδιο. Και τα δύο θα είναι φυλασσόμενα. Για την μεταφορά τωνεπιβατών έχουμε φροντίσει μίνι βαν, που θα αναχωρήσουν από τις 9.30 και θααποβιβάζουν τον κόσμο στο Πάρκο Δημοκρατίας. Θα κάνουν εναλλάξ δρομολόγια ανά μισήώρα. Το τελευταίο δρομολόγιο από το πάρκο θα γίνει στις 15:00».

ΚλεοπάτραΤσιτσιπά, γραμματέας

«Όλοι μίαδυνατή ομάδα Κάνουμε ότι καλύτερο για να απολαύσει ο κόσμος τη διαδρομή και νατρέξει με ασφάλεια και οι θεατές να απολαύσουν ένα ωραίο θέαμα».

ΤάκηςΜιχαηλίδης, μέλος

«Σαςμεταφέρω τους χαιρετισμούς του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,Νεκτάριου Σαντορινιού. Θεωρώ ότι ο Μαραθώνιος Δρόμος της Ρόδου αρχίζει καιμεγαλώνει για τα καλά και αυτό μας κάνει ακόμη περισσότερο υπευθύνους. Και όχιμόνο εμάς που εμπλεκόμαστε, αλλά και όλους τους Ροδίτες».

Χρυσόςχορηγός του Μαραθωνίου Ρόδου είναικαι φέτος η Adidas μέσω του τοπικού της καταστήματος Adidas Rhodes και ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλοςΗ Hotels collection. Επίσης, η Aegean Airlinesείναι ο επίσημος χορηγός αερομεταφορών του Μαραθωνίου Ρόδου ενώ η Blue Star Ferries που είναι επίσημοςχορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών, παρέχει 50%έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοίατης για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

Επίσης στηνιστοσελίδα rhodesmarathon.gr μπορείτε να βρείτε σπουδαίεςπροσφορές και μεγάλες εκπτώσεις για τη διαμονή στη Ρόδο, μέσω τωνσυνεργαζόμενων ξενοδοχείων με το Μαραθώνιο, όπως το Sheraton Rhodes Resort που στηρίζει τονΔιεθνή Μαραθώνιο ως βασικός χορηγόςφιλοξενίας. Αργυρός χορηγός είναι ο ΔΕΔΗΕ και χορηγός εθελοντισμού ταξενοδοχεία Atrium. Χορηγός Επικοινωνίας του 5ου ΔιεθνήΜαραθωνίου Ρόδου είναι η Nova.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται απότην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου,τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώςκαι με τη στήριξη της Ένωσης ΞενοδόχωνΡόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του ΕλληνικούΟργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία κρατήσεων ,επικοινωνήστε με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στο τηλέφωνο 2241030145(09.00-13:00) ή στείλτε μήνυμα στο

Γιαπερισσότερες πληροφορίες:

https://rhodesmarathon.gr

Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

Τηλέφωνο καιmailεπικοινωνίας: 2241030145 (καθημερινές 09.00-13.00), [email protected]


Keywords
κυριακη, blue star ferries, blue star, συμμετοχή, αιγαιο, plaza, hotel, αθηνα, ελλαδα, ροδος, κυπρος, run, εοτ, εασ, σεγασ, προσφορες, νατο, πήχη, σχολεια, εφραιμ, adidas, hotels, δεδδηε, εταιρεία, interwetten, μμε, σετε, tui, καιρος, απρόσκοπτα, βαν, rhodes, χλμ, aegean, blue, star, ferries, πειραιας, εκπτωσεις, nova, https, facebook, twitter, instagram, κινηση στους δρομους, ελενα παπαβασιλειου, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, 600 δις, τελος του κοσμου, δεδδηε, instagram, interwetten, χωρες, αυτοκινητα, βημα, γερμανια, εασ, εοτ, μμε, νησι, ολλανδια, τηλεφωνο, adidas, aegean, blue star, blue star ferries, rhodes, star, tui, αγωνες, αυξηση, αλληλεγγυη, αμιλλα, απηχηση, απρόσκοπτα, ασθενειες, αφιξεις, βρειτε, γεγονος, γινει, γινεται, δυνατοτητα, δυστυχως, δειχνει, δοθει, δρομολογια, δρομος, εγγραφες, ευκαιρια, υπαρχει, εκκινηση, εκπαιδευση, επιτυχια, εταιρεία, ηλικια, θετικο, εικονα, λεπτομερειες, λερο, ληξη, μηκος, μινι, μπορειτε, νατο, νεολαια, νικη, ομαδα, παντα, ομιλος, οστα, οχηματα, παιδια, παμε, σεγασ, σετε, συνεχεια, συμμετοχή, συρο, φυσικα, φτανει, χλμ, χαρα, κωνσταντινος, ωρες, αγωνας, ασφαλεια, βαν, blue, ferries, hotels, γιορτη, hotel, https, ιδιαιτερα, υπουργειο, ομαδες, πήχη, πληροφοριες, plaza, ροδο, run, θανασης, θεσεις, υγειας, ωραιο
Τυχαία Θέματα