Όλα είναι επιλογές


Ακόμα μια σεζόν φτάνει προς το τέλος της και το σενάριο μοιάζει να μην αλλάζει στην ουσία του. Μπορεί να του ρίχνουμε φώτα, να ενισχύουμε τα σκηνικά και να καλοπληρώνουμε υποτιθέμενους σωτήρες. Στο τέλος μένει το χειροκρότημα. Αν υπάρχει. Ανάλογα με το τι είδαμε σε μια ακόμη σεζόν επιτυχίας.
Τι είδαμε…

Αμέτρητες στιγμές «κωλοτούμπας» των… γνωστών-άγνωστων μυαλοπώληδων που όντας ανεπάγγελτοι και εντελώς άσχετοι θεωρούν χρέος τους προς την κοινωνία να προσφέρουν απλόχερα την άποψη τους. Το γεγονός ότι αυτή

αλλάζει 5-6 φορές στη σεζόν οφείλεται στα καιρικά φαινόμενα ναι τη μεταβολή των… ανέμων.

Χαλκέντερος αμυντικούς να μετατρέπονται σε… μαύρες τρύπες. Αέρινους επιθετικούς να γίνονται δυσκίνητα καράβια και σοφούς των πάγκων να μεταμορφώνονται σε επαγγελματίες άμπαλους σε μια νύχτα! Υπέροχους προέδρους που νοιάζονται για το καλό της ομάδας να εξελίσσονται σε μια νύχτα σε άσχετοι μισθοφόροι και τσιγκούνηδες εχθροί της ομάδας να γίνονται λαϊκοί ήρωες ανάλογα με το αποτέλεσμα 5-10 αγώνων. 

Άριστο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα να μεταβάλλεται σε στημένη παράσταση και τούμπαλιν ανάλογα με το πόσο μας βολεύει το αποτέλεσμα και σε ποιο… στρατόπεδο ανήκουμε. Των νικητών η των ηττημένων!
Ήμασταν, είμαστε έτσι και δεν θα αλλάξουμε ως λαός. Χαρακτηριζόμαστε από την υπερβολή. Ουδέποτε μάθαμε να διαβάζουμε πίσω από τις λέξεις. Είναι κοπιαστικό να αναζητούμε νοήματα  και τα καταπίνουμε αμάσητα. Ακατέργαστα. 

Έτσι λειτουργούμε σε όλα τα θέματα της καθημερινότητας μας, ανάλογος είναι ο τρόπος και στον αθλητισμό. Τίποτα -και- σε αυτόν δε λειτουργεί από μόνο του. Άνθρωποι το διαχειρίζονται. Το εξελίσσουν η το καταστρέφουν. Σε συλλογικό η σε εθνικό επίπεδο. Ο τρόπος είναι ίδιος.
Ικανοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται ναι βελτιώνουν μια κατάσταση. Ανοιχτόμυαλοι αξιολογούν και εξάγουν ορθά συμπεράσματα. Ανίκανοι και άσχετοι άνθρωποι υπονομεύουν τη νοημοσύνη των υπολοίπων και το προϊόν για το οποίο υποτίθεται ότι εργάζονται. Ξερόλες και κομπλεξικοί ακούν αυτό που τους βολεύει και μένουν στο βούρκο τους. 
Κάθε ένας έχει την επιλογή. Για τον συνεργάτη του, για τον εαυτό του, για την πηγή της πληροφορίας του. Κάθε ένας διαλέγει την αλήθεια ή το βόλεμα. Θέμα επιλογής είναι. Όπως τελικά και το αποτέλεσμα…

Keywords
Τυχαία Θέματα