Οι συνήθεις ύποπτοι

Ο Βόλος προηγήθηκε 1-0 με μαγικό γκολ του Τόρες, αλλά η ΑΕΚ βρήκε για μία ακόμα φορά λύσεις από τους Λιβάγια και Μάνταλο, που την οδήγησαν στην ανατροπή (3-2). Η Ένωση έδωσε τέλος στο σερί των δύο αναμετρήσεων χωρίς νίκη, με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης.

Είχε που είχε να διαχειριστεί η ΑΕΚ
την πίεση που δημιουργήθηκε έπειτα από τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες (κόντρα στον ΠΑΟΚ και στη Λάρισα), ήρθε και το μαγικό γκολ του Τόρες στο 24’ (τακουνάκι στον αέρα, από σέντρα του Μουνίθ) για να την βάλει με την πλάτη στο τοίχο. Η αντίδρασή της Ένωσης ήταν ωστόσο ακαριαία.

Το 1-1 έγινε μόλις επτά λεπτά αργότερα, με τον Λιβάγια, ενώ λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο ο Βόλος έμεινε με 10 παίκτες, λόγω ενός αχρείαστου σκληρού μαρκαρίσματος του Μουνίθ πάνω στον Μάνταλο.

Το νερό είχε μπει λοιπόν στο αυλάκι, με τους δύο συνήθεις υπόπτους για την ΑΕΚ, Λιβάγια και Μάνταλο, να είναι για μία ακόμα φορά στην πρώτη γραμμή. Ο αρχηγός σκόραρε και τα δύο γκολ του ακολούθησαν (74’ με πέναλτι, 78’ από ασίστ του Ολιβέιρα) κι αν δεν ήταν ο καταπληκτικός Γκαραβέλης, που έκανε τρεις-τέσσερις καταπληκτικές επεμβάσεις, το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο Βόλος βεβαίως δεν βάζει ποτέ το πόδι πάνω στο φρένο κι αυτό επιβεβαιώθηκε και στη Ριζούπολη. Σκόραρε στο 83’ με τον Δημόπουλο, δίνοντας παράταση στην αγωνία, αλλά με έναν παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο, δεν θα μπορούσε να πετύχει κάτι περισσότερο.

Συμπερασματικά, απέναντι σε μία ομάδα που δεν σταματά να πιέζει και να επιτίθεται ακόμα κι όταν έχει αριθμητικό μειονέκτημα, οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου έδειξαν ότι ήταν έτοιμοι για να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, ανεξάρτητα με το ύψος του εμποδίου που θα έβρισκαν απέναντί τους.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου (72' Παουλίνιο), Τσινγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (46' Γιακουμάκης), Σιμόες, Βέρντε (76' Κρίστιτσιτς), Λιβάγια, Μάνταλος, Ολιβέιρα.

Βόλος: Γκαραβέλης, Λύρατζης, Διαμάντης, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης, Μαξ Αουγκούστο (85' Ηλιόπουλος), Τόρες (84' Αλάχ), Ράφαελ, Μουνίθ, Γέντρισεκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα