Οι στιγμές της ΑΕΚ μέσα στο 2020 (vids)

Οι στιγμές της ΑΕΚ μέσα στο 2020 (vids)gvasilioΠαρ, 01/01/2021 - 22:13

Ο Γιώργος Βασιλείου παρουσιάζει τις σημαντικότερες στιγμές-σταθμούς της ΑΕΚ μέσα στο 2020. Από την πρώτη νίκη σε ντέρμπι, την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και το τέλος του Καρέρα.

Ποδαρικό με το δεξί

Πρεμιέρα με νίκη στο 2020

για την ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 3-1 του Παναιτωλικού στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 17η αγωνιστική. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το επικείμενο χατ-τρικ του Μάρκο Λιβάια, ο οποίος όμως το “θυσίασε” για να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι ο Ντάνι Βέρντε και να αφιερώσει το γκολ στην κορούλα του που είχε έρθει στη ζωή πριν λίγες ημέρες. 

Δείτε εδώ πως είχε κερδίσει η ΑΕΚ τον Παναιτωλικό.

Νίκη σε ντέρμπι μετά από 20 μήνες

Επί ημερών Μάσιμο Καρέρα η ΑΕΚ έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί που είχε χωρίς νίκη σε ντέρμπι από την πρωταπριλιά του 2019 και το 3-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και σ' εκείνη τη νίκη, αλλά και σ' αυτή του Φεβρουαρίου πρωταγωνιστής ήταν ο Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός επιθετικός λίγες μέρες μετά την επιστροφή του στην Ένωση πέτυχε το μοναδικό γκολ του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό χαρίζοντας τη νίκη στην ΑΕΚ

 

Νίκη και... καραντίνα

Ο πρώτος ημιτελικός της ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο τον Άρη βρήκε νικήτρια την Ένωση, σ' ένα ματς που απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και το 2-1 κάλλιστα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο για τους “κιτρινόμαυρους”. Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία μπήκε σε καραντίνα για πάνω από δύο μήνες. 

 


 

Επιστροφή στη δράση τρεις μήνες μετά

Από τις 4 Μαρτίου μέχρι τις 7 Ιουνίου πέρασαν 95 ημέρες αγωνιστικής απραξίας μέχρι την επανέκκινηση της Super League με τα Play Off. Στην πρεμιέρα η ΑΕΚ έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με τον Παναθηναϊκό χάνοντας έδαφος στην προσπάθεια για να μειώσει τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ
 

 

Πρόκριση στον τελικό για πέμπτη σερί χρονιά

Στις 24 Ιουνίου του 2020, ο Άρης υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για τη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Το 2-0 των “κίτρινων” στο 89ο λεπτό έφερνε τους Θεσσαλονικείς στον τελικό της διοργάνωσης, όμως ο Μάρκο Λιβάια με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε το ματς στην παράταση και ουσιαστικά την ΑΕΚ στον τελικό. Ο Κροάτης ισοφάρισε στο 102ο λεπτό ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο της ομάδας του. 

 

 

Η απώλεια της δεύτερης θέσης και η ένσταση που δεν έγινε ποτέ

Στις 15 Ιουλίου του 2020, η ΑΕΚ υποδεχόταν τον ΠΑΟΚ στο “Ολυμπιακό Στάδιο” και με νίκη κατακτούσε τη δεύτερη θέση που θα την έστελνε στα προκριματικά του Champions League. Το 0-0 όμως έχρισε φαβορί τους “ασπρόμαυρους”, όμως τα όσα ακολούθησαν μετά το τέλος του αγώνα επισκίασαν όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο. Η υπόθεση με τις ληγμένες κάρτες υγείας των παικτών του ΠΑΟΚ έδωσε το δικαίωμα στην ΑΕΚ να κάνει ένσταση και να κερδίσει στα “χαρτιά” τον αγώνα, όμως ο Δημήτρης Μελισσανίδης αρνήθηκε να κάνει χρήση του δικαιώματος, αφήνοντας την ΑΕΚ στην τρίτη θέση. 

 

 

Τέταρτος σερί χαμένος τελικός

Μετά από αρκετά επεισόδια, ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας διεξήχθη στο Βόλο, με τον Ολυμπιακό να κερδίσει το τρόπαιο επικρατώντας 1-0 της ΑΕΚ. Μιας ΑΕΚ που παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και έχασε το ματς με το γκολ του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς και τον Παναγιώτη Τσιντώτα να αποκρούει πέναλτι του Ελ Αραμπί. 

 

Επιστροφή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις δύο χρόνια μετά

Το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου του 2020 ήταν ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της ΑΕΚ, την οποία οδήγησε στους ομίλους του Europa League κερδίζοντας 2-1 τη Βόλφσμπουργκ στο Ολυμπιακό Στάδιο και μάλιστα με ανατροπή. 

 

 

Η ευρωπαϊκή απογοήτευση και η αρχή του τέλους του Καρέρα

Η ΑΕΚ τερμάτισε τελευταία στον όμιλό της στο Europa League πετυχαίνοντας μόλις μία νίκη, ενώ γνώρισε πέντε ήττες. Αυτή η άσχημη πορεία σε συνδυασμό με την ήττα 2-1 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΑΕΚ, με τον Μάσιμο Καρέρα ουσιαστικά να μετρά αντίστροφα για την αποχώρησή του. 

 

 

Το τέλος του Καρέρα

Το τελευταίο ματς του 2020 αποδείχθηκε και το τελευταίο του Μάσιμο Καρέρα στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Ένα τέλος που ήρθε μόλις δύο εβδομάδες μετά τη δημόσια στήριξη του Δημήτρη Μελισσανίδη προς το πρόσωπο του Ιταλού τεχνικού. Η ισοπαλία 2-2 με το Βόλο, αλλά πολύ περισσότερο η εικόνα των παικτών της Ένωσης προκάλεσαν την απομάκρυνση του Καρέρα και την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ για τέταρτη φορά. Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να υπερτονίσουμε και τη λύση της συνεργασίας του Ίλια Ίβιτς με την ΑΕΚ, αλλά και τη διάδοχη κατάσταση που ακούει στο όνομα του πρώην παίκτη της ομάδας, Παναγιώτη Κονέ.

 

 

Δείτε επίσης την τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάσιμο Καρέρα μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με το Βόλο.
 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ - Ποδόσφαιρο Off Off gvasilio Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ Ο Γιώργος Βασιλείου παρουσιάζει τις σημαντικότερες στιγμές της ΑΕΚ μέσα στο 2020. Από την πρώτη νίκη σε ντέρμπι, την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και το τέλος του Καρέρα. Article publish on Παρ, 01/01/2021 - 22:13 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα