Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας: Οι γυναίκες επαναστατούν διεκδικώντας έναν καλύτερο κόσμο για όλους

Μόνο τυχαία δεν ήταν η προ ημερών δημοσίευση του αφιερώματος - Το Σινεμά στην εποχή του κινήματος #MeToo / 10 ταινίες που νίκησαν τα στερεότυπα - καθώς η νέα κινηματογραφική εβδομάδα μπορεί να διαθέτει οκτώ καινούργιες ταινίες, αλλά οι τρεις καλύτερες εξ αυτών έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς, δυναμικούς γυναικείους χαρακτήρες. Γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχουν ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν, αρκεί οι δημιουργοί και κυρίως οι παραγωγοί να τολμήσουν την μεταφορά τους στην μεγάλη οθόνη, ώστε να συναντήσουν το κοινό τους.

Από

την παγωμένη Ισλανδία, ο Μπένεντικτ Έρλινγκσον, μας συστήνει τη νέα του ταινία «Γυναίκα σε Πόλεμο» και κερδίζει το Βραβείο LUX του Ευρωκοινοβουλίου, με ένα έξυπνο και πρωτότυπο σενάριο που αποτελεί την ιδανική επιλογή της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας.

Ακολουθούν δύο ιστορίες που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα. Το φιλμ «Εγώ, η Όλγα» αναπτύσσεται σε ασπρόμαυρο φόντο και μας μεταφέρει στην Πράγα, ενώ με το σκηνοθετικό της ντεμπούτο η Τζόσι Ρουρκ κερδίζει τις εντυπώσεις, καθώς το έργο της «Μαίρη η Βασίλισσα της Σκοτίας», είναι ένα αξιόλογο ιστορικό δράμα εποχής, με διαχρονικά μηνύματα και πρωταγωνίστριες δύο εμβληματικές γυναίκες. Την Μαίρη Στιούαρτ, που την υποδύεται η Σίρσα Ρόναν και την Βασίλισσας Ελισάβετ Ά, την οποία ενσαρκώνει η Μάργκοτ Ρόμπι.

Από εκεί και πέρα, έχουμε τους αξιόλογους κωμικούς ηθοποιούς Τζον Σ. Ράιλι και Στιβ Κούγκαν, με την ταινία «Χοντρός και Λιγνός» να αποτίουν φόρο τιμής στον βωβό κινηματογράφο. Ενώ ο Μάθιου Μακ Κόναχι και η Αν Χάθαγουεϊ, μας προσκαλούν στο «Νησί της Αποπλάνησης», και ο Κίανου Ριβς πρωταγωνιστεί στο «Πιστό Αντίγραφο» καθώς επιμένει να αναλώνεται σε μέτριους ρόλους. Αναλυτικά:

«Εγώ, η Όλγα» (Já, Olga Hepnarová / I, Olga - 2016) των Πετρ Κάζντα και Τόμας Βάινρεμπ (Τσεχία, Σλοβακία, Γαλλία, Πολωνία)


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα