Οι ΗΠΑ, το νέο ρεκόρ και ο σταρ Τζόρνταν Κλάρκσον

Χαρακτηριστικό της τρέλας που έχει πιάσει τους ντόπιους για τη διοργάνωση αποτελεί το γεγονός ότι, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Philippine Star», στο πρώτο παιχνίδι που θα γίνει στην «Philippine Arena» ήδη έχουν διατεθεί 43.000 εισιτήρια και απομένουν μόλις 4 χιλιάδες για να γεμίσει ασφυκτικά το γήπεδο των 50 χιλιάδων θέσεων (4 χιλιάδες είναι οι επίσημοι και οι δημοσιογράφοι). Έτσι η Μανίλα θα γράψει το δικό της ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων σε γήπεδο, καταρρίποντας το παλιό των 32.616 που κρατούσε από το Τορόντο

και το «Sky Dome» το 1994 στον τελικό ΗΠΑ-Ρωσία. Τότε το γήπεδο που φιλοξένησε τα παιχνίδια ήταν χωρητικότητας 60 χιλιάδων θέσεων και οι διοργανωτές το είχαν χωρίσει με κουρτίνα σε 2 μέρη.

«Τα μεγάλα όπλα είναι εδώ»

Από τα δημοσιεύματα και την εφημερίδα «Manila times» δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στην Αμερικάνικη ομάδα αλλά και στον Τζόρνταν Κλάρσκον, το αστέρι των ντόπιων. «Τα μεγάλα όπλα είναι εδώ» αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα για τους Αμερικάνους, που ήρθαν τελευταίοι στη Μανίλα από το Άμπου Ντάμπι και τα φιλικά με Ελλάδα και Γερμανία. Όσο για τον Τζόρτναν Κλάρκσον, αυτός μπορεί να απουσίαζε στο τελευταίο φιλικό των Φιλιππίνων κόντρα στο Μεξικό (84-77), ωστόσο φωτογραφίες του υπάρχουν στα κείμενα και των 2 εφημερίδων. Τέλος Φιλιππινέζικα δημοσιεύματα στέκονται στην τηλεοπτική μετάδοση της ομάδας τους που θα γίνει από διάφορα μέσα για να μπορεί ο κάθε φίλαθλος να την δει. Οι άνθρωποι της  FIBA περιμένουν στις Φιλιππίνες ότι θα σπάσει το ρεκόρ τηλεθέασης του 2019. Στην Κίνα 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους παρακολούθησαν την διοργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα