Πύρινη κόλαση στην Αττική: Στις πλαγιές της Πάρνηθας η φωτιά – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και γηροκομεία

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες, ώστε να περιοριστεί η φωτιά στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Η μεγάλη φωτιά, η οποία ξέσπασε στην περιοχή της Φυλής το μεσημέρι της Τρίτης, έφτασε στις παρυφές της Πάρνηθας, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να την περιορίσουν.

Η φωτιά αυτή την ώρα καίει στους πρόποδες της Πάρνηθας και κατευθύνεται ανατολικά. Οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει, με τις ριπές να είναι ικανές να φουντώσουν τις φλόγες και να δυναμώσουν το μέτωπο.

Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα αποπνικτική, με τις πύρινες

“γλώσσες” να γιγαντώνονται μετά από τις συνεχείς ριπές του αέρα, κάνοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ιδιαίτερα δύσκολο.

Εχουν καεί σπίτια – Ποιοι οικισμοί κινδυνεύουν

Μιλώντας τα ξημερώματα της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, είπε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν καεί κάποια μεμονωμένα σπίτια στη περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.

Όπως είπε ο ίδιος, αναμένει το πρώτο φως της ημέρας για να απογειωθούν τα εναέρια μέσα, ενή εξέφρασε την ανησυχία του για την ένταση των ανέμων. Οι οικισμοί που κινδυνεύου είναι ο Αγιος Ιωάννης ο Ρώσος, τα Άνω Λιόσια, η Φυλή και η Ντάρδιζα.

Ο κ. Κόκκαλης διέψευσε τέλοςότι εκκενώθηκε το στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ, ενώ οι εκρήξεις που ακούγονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν ήταν από το στρατόπεδο, όπως είπε. Σημείωσε ότι δεν υπάρχουν πυλώνες της ΔΕΗ εκεί, οπότε εικάζεται ότι οι εκρήξεις οφείλονταν σε παλιά βλήματα.

Αντιδήμαρχος Φυλής: Συνεχείς αναζωπυρώσεις, ακούγονται εκρήξεις, όλα δείχνουν εμπρησμό

Ο αντιδήμαρχος Φυλής, Μιχάλης Οικονομάκης, μίλησε στο MEGA: “Καίει ό,τι βρει στον διάβα της. Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στο μέτωπο. Ακούγονται απανωτές εκρήξεις κι όλα δείχνουν εμπρησμό, οι ειδικοί είναι αυτοί που θα βγάλουν τα συμπεράσματα. Οι χερσαίες δυνάμεις είναι πολλές που επιχειρούν”.

Μηνύματα από το 112 σε έξι οικισμούς

Χθες, από τις πρωινές ώρες εκδόθηκαν μέσω του 112 έξι προειδοποιητικά μηνύματα για την ενημέρωση και την ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών στις περιοχές Λόφος Κυρίλλου, Κανάλα, Γεννηματά, Άγιος Ιωάννης Ρώσος, Ντάρδιζα και Άνω Λιόσια.

Εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος Μενιδίου, Στάθης Τοπαλίδης, έκανε γνωστό ότι εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία με 150 άτομα, τα οποία προς το παρόν έχουν μεταφεθρεί στο δημαρχείο. Τόνισε ωστόσο, ότι η εκκένωση ήταν προληπτική.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή της Φυλής λόγω της πυρκαγιάς

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή της Φυλής προχώρησε η αστυνομία λόγω πυρκαγιάς σε εξέλιξη. Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων:

-Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Μποσκίζα,

-Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής,

-Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Γαλήνης,

-Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Θράκης στις περιοχές των Θρακομακεδόνων και των Αχαρνών.

Συνεχίζει να ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας:

-Από τη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Ελευθερίου Βενιζέλου,

-Στη λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου,

-Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα,

-Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου,

-Από την πλατεία Φυλής,

-Από την Toyota (λόφος Κύριλλου),

-Από το εστιατόριο “Χρυσό Βαρέλι”.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα