ΟΦΗ-Βόλος 2-1: Με πρωταγωνιστή… Τοράλ (videos)

Ο ΟΦΗ νίκησε με 2-1 τον Βόλο σε ματς που διεξήχθη στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» στο Ηράκλειο Κρήτης. Παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής για τα playouts της Stoiximan Super League.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον ΟΦΗ

με 4-2-3-1. Ο Χριστογιώργος κάτω από τα δοκάρια. Τετράδα στην άμυνα με Βούρο και Λουκάο στο κέντρο, δεξιά ο Μαρινάκης και αριστερά ο Θοράρινσον. Στο κέντρο οι Μεγιάδο και Μπάκιτς, ενώ Τοράλ, Μπάκου και Ριέρα αποτέλεσαν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ισέκα.

Από την άλλη ο Χρήστος Κόντης, επίσης με σχηματισμό 4-2-3-1, επέλεξε τους εξής 11: Στα γκολπόστ ο Κόβατς. Καλογερόπουλος και Άλχο στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Μύγας και αριστερά ο Λούνα. Επιτελικοί μέσοι οι Ντε Καμπς και Τσοκάνης. Κόμπα, Γκλάβτσιτς και Ασεσχούν πίσω από τον Γκαρσία.

Καλός ρυθμός… λίγες φάσεις

Το πρώτο ημίχρονο μας χάρισε ένα παιχνίδι εξαιρετικού ρυθμού, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ώστε να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Στα πρώτα λεπτά ο ΟΦΗ ήταν αυτός που είχε τις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα από το 20′ και ύστερα, όταν οι δύο ομάδες ανοίχτηκαν στο γήπεδο με σκοπό να σκοράρουν. Αξιόλογη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 22′, με το σουτ εκτός περιοχής του Γκλάβτσιτς, μπλόκαρε όμως εύκολα ο Χριστογιώργος. Στη συνέχεια της ίδιας φάσης, γρήγορη μετάβαση του ΟΦΗ από την άμυνα στην επίθεση με τελικό αποδέκτη τον Ισέκα, το σουτ του όμως κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ.

Ο Βόλος ένιωσε την πίεση των Κρητικών και τελικά «λύγισε» στο 28‘. Ο Τοράλ επιχείρησε ένα γυριστό μέσα στην περιοχή, η μπάλα «έπιασε» αέρα και κατέληξε στον Ριέρα, που την επέστρεψε στον συμπατριώτη του για να πλασάρει σωστά με το αριστερό και, να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Έκτοτε η ομάδα της Μαγνησίας κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να γίνει περισσότερο απειλητική. Σημαντική ευκαιρία στο 43′ με τον Γκλάβτσιτς που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, όμως γλίστρησε κι έτσι ο Χριστογιώργος είχε εύκολη δουλειά. Καλός ρυθμός καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους χωρίς ωστόσο πολλές ευκαιρίες.

Με πρωταγωνιστή… Τοράλ

Δεκάλεπτο «φωτιά» με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Στο 48′ ο ΟΦΗ είχε σπουδαία ευκαιρία, ο Κόβατς όμως απάντησε εντυπωσιακά σε κοντινή κεφαλιά του Μπάκιτς, που «άγγιξε» το 2-0. Δεν το έκανε ο Μαυροβούνιος, το έκανε όμως ο Τοράλ ένα λεπτό αργότερα. Οι Κρητικοί διπλασίασαν τα τέρματά τους νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο με υπέροχο πλασέ του Ισπανού, το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι.

Ο ρυθμός δεν έπεσε και ο ΟΦΗ δεν αρκέστηκε στο γκολ του Τοράλ για να σταματήσει να επιτίθεται. Οι γηπεδούχοι «έκλεψαν» τη μπάλα σε κομβικό σημείο στο 51′ και έφυγαν σε πολυπληθή αντεπίθεση, η άμυνα του Βόλου εκτεθειμένη, ο Ισέκα όμως φέρθηκε εγωιστικά και τελείωσε μόνος του τη φάση με σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Κόβατς ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.

Από το 60ο λεπτό και ύστερα οι δύο ομάδες ηρέμησαν και αρκέστηκαν σε ορισμένες καλές, αλλά ελάχιστες φάσεις. Το τρίτο γκολ στο ματς εν τέλει ήρθε, όταν ο Βόλος μείωσε με αυτογκόλ του Λαμπρόπουλου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Δεν κατάφερε όμως κάτι παραπάνω και το σκορ παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Έτσι ο ΟΦΗ πήρε το τρίποντο και πλέον βρίσκεται 9ος με 34 βαθμούς. Ο Βόλος από την άλλη είναι στην 12η θέση με 29 βαθμούς, στο +4 από την Κηφισιά και την «επικίνδυνη» ζώνη.

Η ταυτότητα του ματς

ΟΦΗ-Βόλος

5η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League.

Γήπεδο: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»

Διαιτητής: Ανδριανός Κωνσταντίνος (Αχαΐας)
Βοηθοί: Κωσταράς Πολυχρόνης (Αιτ/νίας)
Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος (Αρκαδίας)
4ος Διαιτητής: Τσιμεντερίδης Σταύρος (Κοζάνης)
VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

Γκολ: Τοράλ 28′, 49′ / Λαμπρόπουλος (αυτ.) 90+1′

Κίτρινες: Μαρινάκης 34′ / Ντε Καμπς 32′
Κόκκινες: –

ΟΦΗ (Δέλλας): Χριστογιώργος, Μαρινάκης (Λαμπρόπουλος 73′), Βούρος, Λουκάο, Θοράρινσον, Μεγιάδο (Γκλάζερ 80′), Μπάκιτς, Τοράλ (Γκαγιέγκος 64′), Μπάκου (Μοσκέρα 73′), Ριέρα, Ισέκα (Φελίπε 80′)

Στον πάγκο έμειναν: Μπάουμαν, Θεοδοσουλάκης, Αμπάντα

Βόλος (Κόντης): Κόβατς, Μύγας (Μπερτόγλιο 62′), Καλογερόπουλος, Άλχο, Λούνα (85′), Ντε Καμπς (Τρουιγιέ 62′), Τσοκάνης, Κόμπα, Γκλάβτσιτς, Ασεσχούν (Ποπέσκου 70′), Γκαρσία (Μωραΐτης 70′)

Στον πάγκο έμειναν: Κόστιτς, Ασλανίδης, Ράτσιτς, Μπαριέντος

Keywords
Τυχαία Θέματα