Πυγμαχία: Στην κορυφή της Ευρώπης η Κούζιλου

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματωποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας “Youth Men and Women” στο Πόρετς της Κροατίας και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης.

Αντίπαλος της ήταν η Κροάτισσα Λάνα Πάλιουσιτς η οποία αγωνιζόταν στην πατρίδα της και μάλιστα ήταν η αθλήτρια που θεωρούνταν και το “χρυσό” κορίτσι και φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού. Όμως οι Κροάτες σχεδίζαν… φιέστα χωρίς να υπολογίζουν την Παναγιώτα

Κουζιλού, η οποία πιστή στο πλάνο του προπονητή της, Βαγγέλη Παπουτσάκη, έπαιξε άψογα και αν ο αγώνας δεν γινόταν στην Κροατία, αλλά οπουδήποτε αλλού θα τον είχε τελειώσει με σχετική ευκολία.

View this post on Instagram

A post shared by Βαγγελης Παπουτσάκης (@vpapoutsakis)

Τα χτυπήματα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας ήταν πέρα από δυνατά, άκρως στοχευμένα και ταλαιπώρησαν πάρα πολύ την Πάλιουσιτς. Η Κούζιλου την χτύπησε πολύ, οι διαιτητές ήταν… ματιασμένοι κι “έχασαν” δύο μετρήματα και στο τέλος οι κριτές έδωσαν αποτέλεσμα 3-2 για την κοπέλα από την Κροατία. Όμως οι κανονισμοί έδιναν την δυνατότητα στην Ελληνική πλευρά να ζητήσουν “bout review”, στο οποίο φάνηκαν όλα τα καθαρά χτυπήματα της Παναγιώτας και όπως ήταν λογικό το 3-2 έγινε 3-4 και το χρυσό μετάλλιο κραμάστηκε στο στήθος της Παναγιώτας Κούζιλου και ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε στο στάδιο.

View this post on Instagram

A post shared by Βαγγελης Παπουτσάκης (@vpapoutsakis)

Μία ακόμη επιτυχία για την Ελληνική πυγμαχία που συνεχίζει να μας κάνει περήφανους έστω και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, που όμως όλα αυτά τα παιδιά την έχουν ανάγκη.

View this post on Instagram

A post shared by Βαγγελης Παπουτσάκης (@vpapoutsakis)

Keywords
Τυχαία Θέματα