ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 3-2: Οι αλλαγές έκαναν τη διαφορά

Κακός δαίμονας ο ΟΦΗ αποδείχτηκε για άλλη μία φορά για τον Παναθηναϊκό. Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε δύο φορές, στο τέλος ηττήθηκε 3-2, με τους “πράσινους” να τον έχουν νικήσει μόλις μία φορά στις 10 τελευταίες επισκέψεις τους στη Κρήτη, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Οι αλλαγές του Νίκου Νιόπλια έκαναν τη διαφορά. Στο 2ο γκολ ο Ουές έβγαλε τη σέντρα και ισοφάρισε ο Φελίπε. Ο Τσιλιανίδης πήρε την αποβολή

του Βιγιαφάνιες και στο τέλος πέτυχε το γκολ της νίκης από σέντρα του Ντε Γκουζμάν, που επίσης είχε περάσει ως αλλαγή!

ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με μία μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Στο 30 λεπτό ο Λάμπρου βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Τοράλ, αλλά ο Μπρινιόλι αντέδρασε στο σουτ που επεχείρησε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός.
Στο 18ο λεπτό ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τη βοήθεια και της τύχης. Ο Παλάσιος επεχείρησε τη σέντρα μέσα στην περιοχή, με τη μπάλα να βρίσκει στο στήθος του Μεγιάδο και να καταλήγει στα δίχτυα του Βάτερμαν. 0-1 με το αυτογκόλ του Αργεντινού μέσου
Στο 25΄ από στημένη φάση ισοφάρισε ο ΟΦΗ. Ο Λάμπρου εκτέλεσε φάουλ η μπάλα έφτασε στον Σελίμοβιτς που από κοντά πλάσαρε τον Μπρινιόλι. 1-1 ισοφάριση για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Έγινε και το τσεκ στη φάση με on field review από τον Καραντώνη, για το αν ο Ντουρμισάι επηρέαζε το οπτικό πεδίο του Μπρινιόλι. Δεν είδε παράβαση ο Καραντώνης.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε εκ νέου στο 43΄από το λάθος γύρισμα προς τον Σελίμοβιτς, ο Χουάνκαρ έκλεψε τη μπάλα και “σέρβιρε” στον Παλάσιος που με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-2. Πέμπτο γκολ του Παλάσιος στο πρωτάθλημα. Μέτρησε κανονικά το γκολ με τη βοήθεια του VAR παρότι η αρχική υπόδειξη του δεύτερου βοηθού, Παντελή Σπυρόπουλου, ήταν οφσάιντ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για μία περίπτωση πέναλτι, καθώς σε μαρκάρισμα του Μεγιάδο στον Βιτάλ δόθηκε φάουλ, αλλά φαίνεται ότι ο παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν μέσα στην περιοχή.

ΕΛΕΓΞΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΗΤΤΗΘΗΚΕ

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ανήκε στους πράσινους με τον Βιγιαφάνιες να κάνει ωραία ενέργεια και σουτ με τον Βάτερμαν να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Μέσα σε ένα λεπτό ο Παναθηναικός «άγγιξε» το γκολ σε δύο περιπτώσεις. Στο 70ο λεπτό ο Χουανκάρ πάσαρε στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Βιτάλ, αλλά το σουτ έδιωξε εντυπωσιακά ο Βάτερμαν.

Αμέσως μετά στην εκτέλεση κόρνερ των πράσινων η κεφαλιά του Βέλεθ βρήκε το δοκάρι. Παρέμεινε το 2-1 για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς.
Στο 74ο λεπτό ο Αργεντινός ανέκοψε τον Τσιλιανίδη ενώ υπήρχε υποσχόμενη επίθεση και δέχτηκει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα πάλι με τη βοήθεια του VAR καθώς αρχικά δεν είχε αποβάλλει τον Αργεντινό, αλλά είχε δείξει κίτρινη κάρτα στον Πέρεθ και ο VAR τον ενημέρωσε πως ο Βιγιαφάνιες είχε κάνει το μαρκάρισμα. Χωρίς να πιέσει ο ΟΦΗ έφτασε στην  ισοφάριση. Δύο αλλαγές της κρητικής ομάδας συνεργάστηκαν. Ο Ουές έβγαλε τη σέντρα, με το κακό του πόδι μάλιστα το αριστερό, ο Φελίπε με ωραία κεφαλιά αιφνιδίασε τον Μπρινιόλι που έπεσε καθυστερημένα.

Στις καθυστερήσεις, έγινε η μεγάλη ανατροπή. Ο Ντε Γκουζμάν έβγαλε τη σέντρα και ο Τσιλιανίδης με κεφαλιά έγραψε το τελικό 3-2. Μετά από τρεις σερί ήττες η κρητική ομα΄δα έφτασε σε μία επιτυχία και μάλιστα με τέτοιο δραματικό τρόπο, μειώνοντας τη διαφορά από την ομάδα του Γιοβάνοβιτς στον ένα βαθμό.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Μαρινάκης (69΄Ουές), Σελίμοβιτς, Βούρος, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (59΄ Τσιλιανίδης), Γκαγέγος, Τοράλ, Λάμπρου (69΄Ντε Γκουζμάν), Ντουρμισάι (59΄ Φελίπε), Νέιρα (85΄ Βαν Ντούινεν)
Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Μαουρίσιο 60΄λ.τ. Αλεξανδρόπουλος), Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (69΄Αϊτόρ), Καρλίτος (69΄ Ιωαννίδης), Βιτάλ

Keywords
Τυχαία Θέματα