ΟΦΗ-Παναιτωλικός 2-4: Συνέχισε το εκτός έδρας νικηφόρο σερί του

Ο Παναιτωλικός «άλωσε» και το Ηράκλειο, μετά την νίκη του στο ΟΑΚΑ, κόντρα στην ΑΕΚ και επικράτησε του ΟΦΗ με 2-4 για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Αγρινίου νίκησε σε διάστημα μίας εβδομάδας, την ΑΕΚ και τον ΟΦΗ

για το πρωτάθλημα της Super League, καθώς και τον Ολυμπιακό στο πρώτο προημιτελικό παιχνίδι Κυπέλλου.

Οι Κρητικοί έχασαν σωρεία ευκαιριών, είχαν δύο δοκάρια, αλλά δεν…προλάβαιναν να χαρούν τα δυο γκολ που πέτυχε ο Χουαν Νέιρα, καθώς ο Παναιτωλικός είχε άμεσες απαντήσεις και αντιδράσεις, σκοράροντας με 4 διαφορετικούς παίκτες και σε φάσεις γρήγορης μετάβασης από την άμυνα τους στην επίθεση (transition).

Ο Παναιτωλικός θέλησε να αιφνιδιάσει τον ΟΦΗ στα πρώτα λεπτά και κάνοντας την πρώτη του ευκαιρία στο 4ο λεπτό με το σουτ του Καρέλη, εντός περιοχής, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα οι Αγρινιώτες κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Μόρσεϊ ανατράπηκε από τον Μαρινάκης. Ο Βάτερμαν απέκρουσε το πέναλντι του Μεντόσα, αλλά στην επαναφορά της μπάλας, ο ίδιος παίκτης δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ για τον Παναιτωλικό (0-1).

Ο ΟΦΗ αντέδρασε και είχε δοκάρι από το πλασέ του Λάμπρου, καθώς και οι δυο τελικές προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία με τον Στυλιανίδη (32′) και τον Νέιρα (38′). Η ισοφάριση των γηπεδούχων ήρθε στο 43′ από τον Νέιρα που εκεμτάλλευτηκε την μη ηθελημένη πάσα του Φλόρες στην προβολή που έκανε.

Η χαρά των Κρητικών διέρκησε μόλις δυο λεπτά. Ο Παναιτωλικός ανέκτησε το προβάδισμα στο 45′ από την εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα και την κεφαλιά του Κορνέλιους (1-2).

Στο 52′, ο Ντουρμισάι είχε ευκαιρία να σκοράρει με προβολή, αλλά απέκρουσε ο Μελίσσας και ένα λεπτό αργότερα, ο Μεντόσα σε φάση αντεπίθεσης, έδωσε ασίστ στον Καρέλη που πλάσαρε εύστοχα με το αριστερο πόδι του για το 1-3.

Στο 55′, ο ΟΦΗ είχε νέα ευκαιρία με τον Λάμπρου και στο 65′ ο Λούι παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ του Παναιτωλικού. Ενα λεπτό αργότερα, ο ΟΦΗ μείωσε σε 2-3 από την ασίστ του Ντουρμισάι και το πλασέ του Νέιρα απο το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η πίεση των παικτών τουν Νιόπλια συνεχίστηκε στην προσπάθεια ισοφάρισης του σκορ και είχε ευκαιρία με κεφαλιά του Τοράλ στο 70′.

Ο ΟΦΗ, όμως, δεν ισοφάρισε ούτε με το πέναλντι που έκανε ο Κορνέλιους στον Ντουρμισάι, τον οποίο τράβηξε από την φανέλα και τον έριιξε στο έδαφος. Ο Νέιρα θα μπορούσε να πετύχει χατ-τρικ, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βέργος και πάλι σε φάση αντεπίθεσης διαμόρφωσε το τελικό σκορ και ο Παναιτωλικός έφτασε τους 21 βαθμούς, ανεβαίνοντας στην 9η θέση της βαθμολογίας. Στην 6η θέση ο ΟΦΗ με 26 βαθμούς.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Μαρινάκης (83′ Στάικος), Βούρος, Διαμάντης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (46′ Φαν Ντάινεν), Τοράλ (83′ Ναμπί), Τσιλιανίδης (46′ Ντουρμισάι), Νέιρα, Λάμπρου.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Χουχούμης, Κορνέλιους, Μάλης, Λούι, Αντούνες, Φλόρες, Μόρσεϊ (82′ Αποστολάκης), Μεντόσα (67′ Ντουάρτε), Μπαρμπόσα (71′ Τσιγγάρας), Καρέλης (82′ Βέργος).

Keywords
Τυχαία Θέματα