ΟΦΗ 2022-23: Κακή αρχή, καλό τελείωμα (vid)

Η κακή αρχή καθόρισε το υπόλοιπο της σεζόν

Ο ΟΦΗ μπήκε με φιλοδοξίες στη σεζόν 2022-23 και με όνειρα Ευρώπης. Ωστόσο το πολύ κακό ξεκίνημα κόστισε στην ομάδα. Στο Γεντί Κουλέ, «όπλο» της ομάδας, τα αρνητικά αποτελέσματα διαδέχονταν το ένα το άλλο και το καμάρι της Κρήτης αδυνατούσε να σηκώσει κεφάλι. Την 7η αγωνιστική, η ήττα από τον Παναιτωλικό (1-2) έφερε αλλαγές στο οργανόγραμμα

της ομάδας με τους Γιάννη και Γιώργο Σαμαρά να αποτελούν παρελθόν.

Το ίδιο συνέβη και με τον Νίκο Νιόπλια μετά τον αποκλεισμό-σοκ στο Κύπελλο από την Κηφισιά. Τη θέση του προπονητή ανέλαβε ο Λιθουανός Βάλντας Νταμπράσουσκας. Με αυτόν στο τιμόνι ήρθε και η πρώτη εντός έδρας νίκη την προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου απέναντι στον Λεβαδειακό στο Ηράκλειο η οποία ξεκόλλησε τον ΟΦΗ από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η εικόνα της ομάδας στον δεύτερο γύρο σταθεροποιήθηκε, βρήκε δυναμική και κατάφερε να μπει στα play out χωρίς άγχος. Εκεί μάλιστα ήταν και η μοναδική αήττητη στην ομάδα και ενώ μπήκε ως 10η στη μίνι διαδικασία εντούτοις κατάφερε να τερματίσει στην 7η θέση του πρωταθλήματος, πρώτος στα play out.

Ο πάγκος: Από τον Νιόπλια στον Νταμπράσουσκας

Ο ΟΦΗ μπήκε στο πρωτάθλημα με τον Νίκο Νιόπλια στο τιμόνι. Ο έμπειρος τεχνικός είχε αναλάβει την ομάδα τον Μάρτιο του 2021, κάθισε όλη την επόμενη σεζόν (2021-22) και στα πρώτα οκτώ ματς της φετινής σεζόν. Ο Κοζανίτης προπονητής «πλήρωσε» το κακό ξεκίνημα της ομάδας και τον αποκλεισμό από την Κηφισιά στο Κύπελλο.

Για μια αγωνιστική στον πάγκο κάθισε ο Πέδρο Καραβέλα, πριν αναλάβει ο Βάλντας Νταμπράσουσκας. Σε 24 παιχνίδια με τον Λιθουανό τεχνικό στο τιμόνι, ο ΟΦΗ πέτυχε 9 νίκες, πήρε 8 ισοπαλίες και ηττήθηκε 7 φορές. Ωστόσο σταθεροποίησε την απόδοσή του και κατάφερε να κάνει ένα καλό φώτο φίνις στο πρωτάθλημα.

Limit up: Ο Χρήστος Μανδάς στη χρονιά της προσωπικής «εκτόξευσης»

Σε μια χρονιά που για την ομάδα τίποτα δεν πήγαινε καλά, υπάρχει κάτι λαμπερό. Πρόκειται για τον 21χρονο τερματοφύλακα Χρήστο Μανδά, ο οποίος προσφάτως ψηφίστηκε και MVP της σεζόν από τον κόσμο του ΟΦΗ. Ο νεαρός γκολκίπερ αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια, δέχθηκε 31 γκολ και κράτησε 8 φορές ανέπαφη την εστία του.

Από το ματς με τον Ολυμπιακό και την απόκρουση στο πέναλτι του Χάμες δεν έχασε τη θέση του και εν πολλοίς σε αυτόν οφείλεται η αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας με τη σταθερότητα που επέδειξε. Ήδη οι σειρήνες από το εξωτερικό αλλά και από την Ελλάδα ηχούν στ’ αυτιά του, ενώ χτυπά και την πόρτα της Εθνικής ομάδας.

Limit down: Ο Χουάν Νέιρα δεν ήταν ο παλιός καλός ΝέιραΠΗΓΗ: In Time Sports

Έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το 2024, είναι εκ των παλαιότερων παικτών της ομάδας που έχει τον σεβασμό όλων στο Ηράκλειο αλλά η χρονιά για τον ίδιο κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα. Φέτος έπαιξε σε μόλις 15 παιχνίδια, είναι τα λιγότερα που έχει παίξει στα 5 χρόνια παρουσίας του στον ΟΦΗ. Σίγουρα οι τραυματισμοί τον επηρέασαν, αλλά και όταν επανήλθε δεν ήταν στα γνωστά στάνταρ απόδοσης, πάνω στα οποία πάταγε όλο το αγωνιστικό οικοδόμημα του ΟΦΗ. Πέτυχε μόλις 2 γκολ φέτος, επίσης τα λιγότερα από κάθε άλλη σεζόν, ενώ και η επιδραστικότητά του στην ομάδα δεν ήταν ανάλογη των δυνατοτήτων του.

Infos
Keywords
Τυχαία Θέματα