ΟΦΗ – Βόλος ΝΠΣ 0-0: Στάση Κλέιμαν στο Ηράκλειο

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στην μνήμα του μεγάλου Πελέ… Πρώτη αναμέτρηση της Super League στο νέο έτος, ο ΟΦΗ προερχόταν από ισοπαλία στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό (1-1), ενώ ο Βόλος προερχόταν από ήττα στην έδρα του κόντρα στην ΑΕΚ (0-4).

Ο Κλέιμαν πανηγυρίζει
μετά την επέμβαση στο πλασέ του Ντίκο

Καλύτερος και πιο κοντά στο γκολ ο ΟΦΗ – Πρωταγωνιστές Κλέιμαν – Άλχο

Δυνατά μπήκε ο Βόλος και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους, μετά το γύρισμα του Ντέλετιτς, έδιωξε ο Λάρσον, πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό στο ματς. Η απάντηση του ΟΦΗ ήρθε στο 8ο λεπτό με πίεση ψηλά, εξαιρετική συνεργασία των Νέϊρα (επέστρεψε τον Αύγουστο), Τοράλ και τελικό αποδέκτη τον Ντίκο που αστόχησε στην έξοδο του Κλέιμαν από πλάγια θέση. Οι Κρητικοί πήραν την πρωτοβουλία και είχαν την κατοχή αφού προσαρμόστηκαν στον αγωνιστικό χώρο και έψαχναν πιο ορθολογικά το γκολ. Στο 29ο λεπτό μετά το κόρνερ ο Διαμαντής πήρε την κεφαλιά που δεν είχε δύναμη και μάζεψε εύκολα ο Κλέιμαν. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο τελευταίο λεπτό με τον Ντίκο να μην μπορεί και πάλι να νικήσει τον Κλέιμαν σε πλάγιο τετ τετ και από την εκτέλεση του κόρνερ από τον Μπαλογιάννη, ο Άλχο έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Τοράλ!

Ο ΟΦΗ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με την ίδια ορμή που τελείωσε το ημίχρονο. Πρώτο σουτ αδύναμο του Νέϊρα για να μαζέψει ο Κλέιμαν…και λίγο αργότερα το επικίνδυνο γύρισμα του Μπαλογιάννη πέρασε από τον Ντίκο και χάθηκε η ευκαιρία. Πρώτο σουτ στην εστία για τον Βόλο με την αναγκαστική αλλαγή του Μπράτσου τον Καρτάλη να στέλνει την μπάλα πάνω στον Μανδά στο 56ο λεπτό. Ο ΟΦΗ πέτυχε γκολ με τον Λάρσον όμως ακυρώθηκε για off side στον Νέϊρα που ήταν σε αντικανονική θέση πριν γυρίσει για τον Ντίκο….

Οι Κρητικοί συνέχισαν την πίεση στα καρέ του Βόλου με τον Πασαλίδη να παίρνει αδύναμη κεφαλιά στο 69ο λεπτό. Ο Βόλος έχασε τεράστια ευκαιρία 12 λεπτά πριν από την λήξη της αναμέτρησης με την κεφαλιά του Κούτσια να περνάει μόλις έξω μετά την σέντρα του Άλχο. Ο ΟΦΗ άγγιξε το γκολ όμως ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης Μπόρις Κλέιμαν σταμάτησε στο 89ο λεπτό την κεφαλιά του Περέα και ο Βόλος έφυγε με έναν ανέλπιστο βαθμό απέναντι στον καλύτερο ΟΦΗ.

Γήπεδο: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης – Ηράκλειο

Διαιτητής: Ευγαγγέλου – Βοηθοί: Σαμοϊλης, Κολλιάκος

Κίτρινες: Πασαλίδης Μεγιάδο, Πίρινεν, Εσκοβάλ,

ΟΦΗ – 3-5-2 (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Λάρσον, Μπαλογιάννης, Πασαλίδης (82′ Ντουρμισάι), Διαμαντής, Μεγιάδο, Νεϊρα (82′ Τσιλιανίδης), Ντιουσέ (76′ Περέα), Τοράλ, Ντίκο (76′ Γκερέϊρο)

ΒΟΛΟΣ 4-2-3-1 (Κωνσταντίνος Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Πίρινεν, Εσκοβάλ, Λούνα, Μεθκίδα (65′ Σιέλης), Μπαριέντος, Μεταξάς, Νοκέρ (36′ Καρτάλης – 61′ Γουές), Ντέλετιτς, Κούτσιας

Keywords
Τυχαία Θέματα