Οδηγίες προς .. «ναυτιλομένους»


Σε ρυθμούς του δεύτερου αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Βασιλεία βρίσκονται πλέον άπαντες, εντός και πέριξ της ομάδας, με την ομάδα ν’ αναχωρεί αύριο το πρωί μεν αλλά ήδη αρκετούς από τους φίλους της να έχουν ξεκινήσει το ταξίδι με προορισμό την Ελβετία. Μια πρώτη ... ξενάγηση επιχειρούν οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» μέσω σχετικής αναφοράς στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας επισημαίνοντας τα παρακάτω: «Εκεί που η κοσμοπολίτικη ζωντάνια και η φασαρία συνδυάζονται με χαλαρή περιπλάνηση και αστικό στυλ,
εκεί που 40 μουσεία προσφέρουν τα κάλλη τους, βρίσκεται η Βασιλεία.Στο λεγόμενο γόνατο του Ρήνου, εκεί όπου ο ποταμός κάνει στροφή 90 μοιρών, είναι χτισμένη η Βασιλεία. Είναι εύκολος αεροπορικός προορισμός, στο κέντρο της Ευρώπης, ακριβώς στο σημείο όπου η Ελβετία συναντά τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με 175.000 κατοίκους, μετά τη Ζυρίχη και τη Γενεύη, που κόβεται στη μέση από τον ορμητικό ποταμό Ρήνο και η πλούσια ιστορία της είναι αποτυπωμένη στους δρόμους και τα κτίριά της. Αποτελεί σημαντικό οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο, ειδικά στους τομείς των χημικών και φαρμακευτικών προϊόντων.Η πόλη φημίζεται για την αρχιτεκτονική της, που ξεκινά από τα Art Nouveauκτίσματα και φτάνει στις σύγχρονες γυάλινες μεταλλικές κατασκευές. Το ιστορικό της κέντρο είναι εξαιρετικά καλοδιατηρημένο, με το μεγαλύτερο μέρος του πεζοδρομημένο.

Οπως σε κάθε πόλη της κεντρικής Ευρώπης, ο κεντρικός καθεδρικός ναός (Basler Munster) και το δημαρχείο (Rathaus) είναι δυο πόλοι έλξης, γύρω από τους οποίους βρίσκονται πολλές δραστηριότητες.Το σπουδαίο αρχιτεκτονικό δίδυμο των Herzog & De Meuron τιμά τη γενέτειρά του με υψηλής ποιότητας δημιουργίες. Είναι γνωστοί για τα διεθνή έργα τους, όπως η Φωλιά του Πουλιού (Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου), το μουσείο Tate Modern στο Λονδίνο, το 56 Leonard Street στο Μανχάταν (ή αλλιώς Jenga Tower). Παρόλα αυτά η παρουσία των κτιρίων τους στην πόλη της Βασιλείας είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Και το αρχιτεκτονικό τους γραφείο, φυσικά, βρίσκεται στη Βασιλεία.

Η πόλη επίσης οφείλει ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξής της στην φαρμακοβιομηχανία και συγκεκριμένα στις μεγάλες ελβετικές πολυεθνικές εταιρίες, που κρατούν τις έδρες των εταιριών τους εκεί.Η παρέμβασή τους στο αρχιτεκτονικό και αστικό τοπίο είναι συνεχής και άμεση, καθώς οι εγκαταστάσεις και τα κτίριά τους καταλαμβάνουν μεγάλες εκτάσεις μέσα στην πόλη, με ορόσημο την Novartis και την Roche. Οι δύο αυτές εταιρίες βρίσκονται σε δύο διαφορετικά σημεία της πόλης και επιδίδονται σε έναν ασταμάτητο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, όπου παγκοσμίως γνωστοί αρχιτέκτονες υπογράφουν τα κτίρια των γραφείων τους. Μπορεί κανείς να τα θαυμάσει από κοντά, με οργανωμένη ξενάγηση.

Θα ήταν αναμφίβολα εμπειρία να γευματίσει κανείς στο the Chev al Blanc, το εστιατόριο των τριών αστέρων Michelin. Η επίσημη γλώσσα είναι τα γερμανικά».
Keywords
Τυχαία Θέματα