Ο Ζβέρεφ στον δρόμο που χάραξαν οι Κύργιος, Φονίνι, Ναλμπάντιαν… (vids+pics)

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε έναν αγώνα διπλού, στον οποίο συμμετείχε με τον φίλο του, Μαρτσέλο Μέλο. Ο Ζβέρεφ επιτέθηκε φραστικά στον διαιτητή καρέκλας, τον οποίο χαρακτήρισε “ηλίθιο“, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του από το τουρνουά του Μεξικό, το οποίο πέρυσι κατέκτησε. Μάλιστα, ο Γερμανός, Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη δεν περιορίστηκε στις άσχημες εκφράσεις προς τον διαιτητή, αλλά κατά την αποχώρηση του από το court χτύπησε την ρακέτα του σχεδόν στα πόδια του chair umpire προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινού.

El tenista

Alexander Zverev ha sido expulsado del torneo de Acapulco tras golpear con la raqueta la silla del juez tras perder su partido https://t.co/Jd78qVzwL7 pic.twitter.com/iXjDhUgEIy

— EL PAÍS (@el_pais) February 23, 2022

“Λόγω αντιαθλητικής συμπεριφοράς στο ματς του διπλού την Τρίτη το βράδυ, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έχει αποβληθεί από το τουρνουά του Ακαπούλκο“, ανέφερε η ανακοίνωση του τουρνουά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη και σίγουρα ούτε η τελευταία φορά που θα υπάρξει ανάλογο περιστατικό και θα στοιχίσει σε κάποιον τενίστα την παρουσία του σε τουρνουά. Το τελευταίο περιστατικό στο Ακαπούλκο είχε πρωταγωνιστή τον Νταμίρ Τζουμχούρ. Ο Βόσνιος τενίστας είχε επιτεθεί στον διαιτητή και τον είχε απειλήσει να τον σκοτώσει!!

Ο Φάμπιο Φονίνι επίσης έχει πρωταγωνιστήσει αρκετές φορές σε συγκρούσεις με διαιτητές. Τελευταία ήταν πέρυσι στη Βαρκελώνη. Ο 34χρονος Ιταλός είχε προσβάλει τον διαιτητή, ο οποίος με τη σειρά του τον απέβαλε από το Barcelona Open Banc Sabadell. Στη συνέχεια, ο Φονίνι αρνήθηκε τα πάντα, αλλά κατά την αποχώρηση του είχε σπάσει και μία από τις ρακέτες που είχε στα χέρια του.

Ups #BCNOpenBS pic.twitter.com/HACaUMk0uU

Barcelona Open Banc Sabadell (@bcnopenbs) April 21, 2021

Λίγα χρόνια πιο πριν, το 2017, είχε αποβληθεί ο Ντένις Σαποβάλοφ στο Davis Cup. Ο Καναδός τενίστας κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Κάιλ Έντμουντ, σημάδεψε και χτύπησε με το μπαλάκι τον Γάλλο διαιτητή, Αρνού Γκαμπάς στο μάτι. Το αποτέλεσμα ήταν ο διαιτητής να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λόγω κατάγματος του τροχιακού οστού. Όσον αφορά τον Σαποβάλοφ, πέρα από την αποβολή του από το τουρνουά, του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 7.000 δολαρίων (10.000 το ανώτατο).

Ο… ρέκορντμαν των αποβολών είναι ο Κορεντίν Μουτέ. Αν και μόλις 22 χρονών, ο Γάλλος αποδεικνύεται αρκετά δύστροπος και με το παραμικρό “πιάνεται” με τους διαιτητές. Τελευταίο χρονικά περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Μουτέ στην Αδελαΐδα, στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Λάσλο Τζέρε. Ο Γάλλος προσέβαλε άσχημα τον διαιτητή και πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα το όνομα του Νικ Κύργιου. Εκκεντρικός, οξύθυμος, εκρηκτικός εντός και εκτός court. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας αποβλήθηκε από το Masters της Ρώμης το 2019 εξαιτίας της άσχημης συμπεριφοράς του κατά τη διάρκεια του τρίτου σετ του αγώνα με τον Κάσπερ Ρουντ, όπου μεταξύ άλλων είχε σπάσει μία καρέκλα.

Footage of Nick Kyrgios’ rampage after losing at the Rome Masters…

(: @tancredipalmeri)pic.twitter.com/cQsQf7nEFg

— BenchWarmers (@BeWarmers) May 16, 2019

Από τη σχετική λίστα δεν εξαιρείται ούτε ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα για τη φάση των “16” του US Open (9/6/2020), χτύπησε μία διαιτητή καρέκλας με το μπαλάκι, με αποτέλεσμα να αποβληθεί, χάνοντας τότε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον 18ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, ο οποίος ήρθε μετέπειτα.

ÚLTIMA HORA | Están valorando si descalifican a Djokovic tras golpear con la pelota (sin intención) a una juez de línea

#USOpen pic.twitter.com/jxTTz3qU9G

Eurosport.es (@Eurosport_ES) September 6, 2020

Μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του Νταβίντ Ναλμπάντιαν. Το 2012 ο 30χρονος τότε τενίστας είχε φτάσει στον τελικό του Queens Club, όμως δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τον τίτλο. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ με αντίπαλο τον Μάριν Τσίλιτς, ο Αργεντινός ξέσπασε πάνω σε μία διαφημιστική πινακίδα, απόρροια ενός χαμένου πόντου, και ο διαιτητής του έδειξε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Το 2007 στη Μετς, ο Στέφαν Κούμπεκ αποβλήθηκε από το Open de Moselle, καθώς προσέβαλε τον επόπτη του τουρνουά με αφορμή μία διεκδικούμενη μπάλα. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αυστριακός είχε δείξει το κακό πρόσωπο του εαυτού του, καθώς το 2000 στο Roland Garros είχε πετάξει τη ρακέτα του σε ένα ball boy. Τότε την είχε γλιτώσει…

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στη δεκαετία του ’90 ο θρύλος του αθλήματος, Τζον ΜακΕνρό είχε αποβληθεί από το Australian Open, στον αγώνα με τον Μίκαελ Πέρνφορς, καθώς είχε παραβεί τρεις φορές τον κώδικα συμπεριφοράς, ενώ πέντε χρόνια αργότερα στο Roland Garros ήταν η σειρά του Κάρστεν Άριενς. Ο Γερμανός τενίστας κατά τον εναρκτήριο αγώνα του εναντίον του Νεοζηλανδού Μπρετ Στίβεν, αφού χτύπησε και τραυμάτισε έναν κριτή γραμμής με τη ρακέτα του.

Hadn’t seen this before. John McEnroe being disqualified from the Australian Open in 1990. Fourth round match v Mikael Pernforspic.twitter.com/OtD5K1Us7r

— Francis Keogh (@HonestFrank) September 9, 2018

Την ίδια χρονιά (1995), στο Wimbledon ο Τζεφ Ταράνγκο αποχώρησε στον τρίτο γύρο του αγώνα εναντίον του Γερμανού Αλεξάντερ Μροντς μετά από μια λογομαχία με τον διαιτητή. “Είναι ο πιο διεφθαρμένος διαιτητής του τουρνουά”, είχε πει ο Αμερικανός τενίστας.

Keywords
Τυχαία Θέματα