Ο Ζαρντίμ ξέρει...

Mε την πλάτη στον τοίχο από λίγο μεν, αλλά απαιτητικό δε κόσμο και αδηφάγα ΜΜΕ και με αντίπαλο τη φορμαρισμένη, δεύτερη στη βαθμολογία Νις σε τοπικό ντέρμπι με μεγάλη αντιπαλότητα, η Μονακό έδειξε χαρακτήρα πρωταθλήτριας ομάδας στο πιο σημαντικό κρας τεστ μέχρι το επόμενο στη Γαλλία.

Δεν είναι μόνο η νίκη με το εμφατικό 3-1. Δεν είναι ότι ο προπονητής
και οι παίκτες γύρισαν το κλίμα και ο κόσμος αναθάρρησε. Είναι ότι η Μονακό έπαιξε εξαιρετικά, παρά τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ και μάλιστα την τελευταία στιγμή των μεταγραφών (Σλιμανί, Μπεν Γιεντέρ τα δυο νέα πρόσωπα στην επίθεση). Ο Ζαρντίμ είχε τη λύση. Και πάλι.

Η πρωταθλήτρια Μονακό του 2017 δεν υπάρχει, έφυγε τελευταίος ο Σιντιμπέ αυτό το καλοκαίρι. Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι η ομάδα άλλαξε φυσιογνωμία. Μπορεί ο Μπακαγιόκο να γύρισε μετά από διετή περιπλάνηση σε Τσέλσι και Μίλαν, αλλά συνάντησε, πέραν του προπονητή, μόνο τον Γκλικ από τους βασικούς και αυτός ήταν στον πάγκο με τη Νις. Μεταμόρφωση πλήρης.

Στο πριγκιπάτο, μετά τον τίτλο, ο Ριμπολόβλεφ τα ξήλωσε όλα, η ομάδα έκανε ρεκόρ εισπράξεων από πωλήσεις παικτών, αλλά δεν φρόντισε επαρκώς την επόμενη ημέρα, ο Ζαρντίμ έφυγε για να ξαναγυρίσει μετά το καταστροφικό πέρασμα του Ανρί για να σώσει την παρτίδα την περυσινή σεζόν στο φινάλε και όλοι περίμεναν με μαγικό ραβδί πορεία ανάλογη με την προ διετίας. Δε γίνονται θαύματα, ούτε στο πριγκιπάτο.

Ο κόουτς ήταν υπό πίεση, την τελευταία φορά που απομακρύνθηκε η αποζημίωση έφτασε στα 10 εκ. ευρώ, αντίστοιχο ποσό θα δώσει και τώρα η Μονακό για να τον απομακρύνει από τη θέση του. Λεφτά υπάρχουν, μαγικές λύσεις όχι.

Ο Φάμπρεγας (επιλογή του Ανρί, πέρασε αρκετό διάστημα αδυναμίας προσαρμογής) ήταν ξεκάθαρος στην ανάπαυλα με τη Νις. «Η ομάδα έχει πολλές αλλαγές, θέλει χρόνο, κάνουμε καλή δουλειά, υπομονή χρειάζεται», με τη διαφορά ότι η Μονακό ήταν προτελευταία στη βαθμολογία πριν το ματς με τη Νις και η υπομονή είναι άγνωστη λέξη και στους γαλαζοαίματους του πριγκιπάτου.

Τώρα, με έξι βαθμούς και με την πρώτη νίκη, η Μονακό είναι έτοιμη να επιστρέψει σε ευρωπαϊκή τροχιά. Με πολλές λύσεις στην άμυνα (Τουρέ, Μαριπάν, Χένρικς, Γκλικ), στα χαφ (Σίλβα, Μπακαγιόκο, Γκολόβιν, Φάμπρεγας) και την επίθεση (Σλιμανί, Μπεν Γιεντέρ, Γιόβετιτς, Ογκουστέν, Μπαλντέ) έχει ρόστερ Ευρώπης. Και προπονητή που ξέρει τα κατατόπια. Και ξέρει να γυρίζει όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο…
Keywords
Τυχαία Θέματα