Rebel Cops Review

Πήραν τον νόμο στα χέρια τους.

Περίπου τέτοια περίοδο το 2018, η WeappyStudioείχε κεντρίσει έντονα το ενδιαφέρον μας με το ThisIsthePolice 2 για τους εξής λόγους: για το εξαιρετικό του σενάριο και για τους -επιεικώς- μπούφους αστυνομικούς που έπρεπε να μανατζάρουμε. Ζητάμε συγγνώμη από τα συμπαθέστατα πτηνά που τα εξισώσαμε με αυτούς τους ανεκδιήγητους τύπους και αν αναρωτιέστε γιατί, οι απορίες σας μπορούν να λυθούν εδώ. Ένα χρόνο μετά, η εν λόγω εταιρεία

ανάπτυξης επανέρχεται με ένα spin-offτίτλο, το RebelCops, που επικεντρώνεται καθαρά στο turn-basedStrategyστοιχείο του βασικού franchise.

Εντύπωση μας προκάλεσε η σχεδόν παντελής έλλειψη ιστορίας. Και η πρώτη μας απορία είναι, γιατί; Αυτό που μας κέρδισε στη σειρά και μας έκανε να συνεχίζουμε ήταν το υπέροχο noirstoryτου. Όχι πως οι (tactical) αποστολές ήταν άσχημες, αλλά δεν ήταν και σημείο αναφοράς...

Όπως και να έχει, αυτή τη φορά βρισκόμαστε στα 90sκαι στην κωμόπολη του Ripton. Λίγα χρόνια μετά δηλαδή από τα γεγονότα του γειτονικού Sharpwood, στα οποία πρωταγωνίστησε ο JackBoyd/WarrenNash. Κουμάντο στην πόλη κάνει ένας κακοποιός, ο οποίος ελέγχει μέχρι και την τοπική αστυνομία. Εσείς λοιπόν είστε ένα γκρουπ αποσχισμένων και αδιάφθορων αστυνομικών, που παίρνετε το νόμο στα χέρια σας και ξεκινάτε τον ανταρτοπόλεμο ενάντια στον μαφιόζο. Είστε ολιγάριθμοι, με πολύ βασικό εξοπλισμό και το κέντρο επιχειρήσεών σας είναι ένα βανάκι. Σαν ιδέα ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα και θεωρούμε πραγματικά κρίμα που δεν αναπτύχθηκε περαιτέρω. Δε θα ήταν υπερβολή να σας πούμε πως από κάποια στιγμή και έπειτα, συνεχίζαμε μόνο και μόνο επειδή υπήρχαν νύξεις και αναφορές στον (πρώην) πρωταγωνιστή που μας κίνησαν την περιέργεια. Γνώμη μας είναι πως το ίδιο σενάριο εμπλουτισμένο, θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξαιρετική “γέφυρα” για ένα τρίτο μέρος.

Από εκεί και έπειτα, όπως αναφέραμε, το RebelCopsεπικεντρώνεται μόνο στις τακτικές, turn-based και ισομετρικές missions, χωρίς αξιοσημείωτες μεταβολές σε σχέση με τον τελευταίο του προκάτοχο. Τα perksκαι οι ικανότητες (speed, strength, shooting) είναι πάλι παρόντα, με τα πρώτα -δεδομένου και του stealthπου απαιτείται- να έχουν για ακόμα μία φορά μεγαλύτερη σημασία. Η ΑΙ των αντιπάλων παρότι ελαφρώς βελτιωμένη, και πάλι δεν είναι ανυπέρβλητη –στο normal τουλάχιστον- με όλη τη δουλειά να την κάνουν οι αριθμοί τους και η στρατηγική τοποθέτησή τους.

Σίγουρα ο συνολικός βαθμός δυσκολίας είναι αυξημένος. Μπορείτε να πάρετε μέχρι έξι αστυνομικούς, έχετε έναν ελαφρώς ανούσιο sniperπου κάνει μόνο scoutingσε δωμάτια για αντικείμενα, υπάρχει permadeath, ο εξοπλισμός είναι λίγος, οι εχθροί πολλοί (ενώ έχουμε σχετικά μικρό visiblerange) και τα levels μεγάλα. Κάποιες αποστολές πήραν ακόμα και τρεις ώρες! Το να χτυπήσει ο συναγερμός συνήθως μεταφράζεται σε καταστροφή, οπότε η προσεκτική κίνηση (άρα και πιο αργό playthrough) είναι σχεδόν μονόδρομος, ανεξαρτήτως του αν καθαρίζετε ή συλλαμβάνετε τους εχθρούς. Γενικά, πολύ κούραση και μέτρια απόλαυση. Και αν στα ThisIsthePoliceείχαμε την άνεση του reload, εδώ έχουμε περιορισμένο αριθμό savesγια κάθε αποστολή (και ανάλογα το μέγεθός της), οπότε ξοδέψτε τα σοφά. Συνολικά τι θα λέγαμε; Μια χαμένη ευκαιρία να δούμε κάτι φρέσκο και λίγο διαφορετικό. Τουλάχιστον δεν έχουμε το managementτων ανίκανων που ξέχναγαν να πλυθούν ή μας παράταγαν επειδή παντρεύτηκαν την πρώτη που είδαν!

Παράπονο από τα αφαιρετικά σχέδια που μας έχει συνηθίσει η σειρά δεν είχαμε ποτέ, αν και δυστυχώς μην περιμένετε cutscenesκαι cinematics. Σε συντριπτικό ποσοστό μόνο τα “meh, okay” in-gameγραφικά θα βλέπετε. Να πούμε για άλλη μια φορά κρίμα; Να το πούμε...

Ηχητικά έχουμε πάλι όμορφες τζαζ μελωδίες, αν και μικρό soundtracklist, όπως επίσης καθόλου voiceacting- μόνο τα ίδια και τα ίδια λόγια στις κινήσεις των αστυνομικών. Ο χειρισμός μπορεί να γίνει είτε με mouse (και λίγο keyboard) είτε με controller. Οι minimumαπαιτήσεις που χρειάζεται να καλύπτει ο υπολογιστής σας είναι διπύρηνος επεξεργαστής, 4 GBRAMκαι GeForce GT 930MX ή AMD R7 240.

Το review βασίστηκε στις ψηφιακές εκδόσεις του παιχνιδιού για PC και PS4, οι οποίες μας παραχωρήθηκαν από την THQ Nordic.

IGN GreeceΤο Twitch Prime και η Rockstar Games ανακοινώνουν συνεργασία για τα GTA Online και Red Dead OnlineNintendo, Microsoft, και Sony παίρνουν θέση για τους δασμούς της Κυβέρνησης TrumpΑνακοινώθηκε το Dota Underlords

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα