Ο Βασιλειάδης περιμένει τον Βασιλακόπουλο

Ως την ύστατη στιγμή θα περιμένει ο υφυπουργός Αθλητισμου, Γιώργος Βασιλειάδης, την ανάληψη δράσης από πλευράς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και προσωπικά του Γιώργου Βασιλακόπουλου στην κρίση που ταλανίζει το ελληνικό μπάσκετ.

Το ντέρμπι ΟλυμπιακούΠαναθηναϊκού, προγραμματισμένο για την Κυριακή 17 Μαρτίου, είναι «στον αέρα», με την σύσκεψη της Τετάρτης που αφορούσε τα αστυνομικά
μέτρα να αποβαίνει άκαρπη για όλους τους φορείς. Ο Παναθηναϊκός εξέδωσε καυστική ανακοίνωση κατά του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» αναμένουν την ανακοίνωση των διαιτητών προκειμένου να οριστικοποιήσουν την απουσία τους από τον αγώνα και όλα τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέλη αυτής της υπόθεσης περιμένουν την αναβολή του ντέρμπι προκειμένου να διώξουν από τα χέρια τους, έστω προσωρινά, την καυτή πατάτα της ευθύνης.

Τη στιγμή που χθες ο πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. ξεκαθάρισε πως δεν «προβλέπονται ξένοι διαιτητές» και πέταξε μεγαλοπρεπώς το μπαλάκι στην Κ.Ε.Δ. δηλώνοντας αναρμόδιος, από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού τηρείται στάση αναμονής. Σύμφωνα με πληροφορίες του novasports.gr, ο κ. Βασιλειάδης δεν προτίθεται να αποφασίσει την αναβολή του αγώνα, διότι «δεν έχει κανέναν λόγο να το κάνει». Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός θα περιμένει την αστυνομία, η οποία ακόμα δεν έχει δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με το γιατί δεν μπορεί να εγγυηθεί την διεξαγωγή αμφότερων των ντέρμπι της Κυριακής σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε περίπτωση που η αστυνομία δώσει επαρκείς εξηγήσεις και ζητήσει επίσημα την αναβολή του αγώνα.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Βασιλειάδης θα περιμένει ως την ύστατη στιγμή την ανάληψη πρωτοβουλιών από την Ε.Ο.Κ και προσωπικά από τον κ. Βασιλακόπουλο για την εκτόνωση της κρίσης. Η τακτική από πλευράς υφυπουργού μπορεί να ερμηνευτεί ως κίνηση αποδυνάμωσης της Ε.Ο.Κ, καθώς το πιθανότερο σενάριο τούτη των ώρα είναι ο Ολυμπιακός να ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να κατέβει στο κυριακάτικο παιχνίδι, αφού μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας η Κ.Ε.Δ να ανακοινώσει την Πέμπτη (13/3) ξένους διαιτητές. Ενδεχόμενη μη τέλεση του ντέρμπι θα δώσει στον κ.Βασιλειάδη το «πάτημα» που χρειάζεται προκειμένου να εγκαλέσει την Ε.Ο.Κ. για αναποτελεσματικότητα και κατόπιν να αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα