Ο τζίτζικας που έγινε μέρμηγκας

«Είμαστε ένα από τα ελάχιστα μεγάλα ευρωπαϊκά club που δεν καταγράφει ζημιές τη σεζόν 2020/21» ήταν η εισαγωγική πρόταση στην έκθεση της Ρεάλ Μαδρίτης για την προηγούμενη οικονομική χρήση. Το ταπεινό πλεόνασμα των 874.000 ευρώ φαντάζει (και είναι) τεράστιο επίτευγμα κατά την εποχή του κορωνοϊού.

Ειδικά από τη στιγμή που λίγους μήνες πριν ο Φλορεντίνο Πέρεθ είχε προειδοποιήσει τα μέλη των «μπλάνκος» πως οι Μαδριλένοι θα κατέγραφαν έλλειμμα 70 εκ. ευρώ, εφόσον δεν έσφιγγαν το ζωνάρι. Η μείωση κατά 10% στις ετήσιες απολαβές των ποδοσφαιριστών

και των υψηλά αμειβόμενων του διοικητικού συμβουλίου, συνέτειναν ούτως ώστε η Ρεάλ από το – να βρεθεί στο +, έστω κι οριακά.

Από κοντά κι οι παραχωρήσεις παικτών: Βαράν, Έντεγκααρντ, Ντίαθ, Γκαρούμπα (μπάσκετ) καθώς άλλα ποσά από τροφεία και bonus σε προϋπάρχοντα συμβόλαια. Η σταδιακή επιστροφή του κόσμου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα φέρει τα έσοδα από το συγκεκριμένο κανάλι στα 85,8 εκ. έναντι των πενιχρών 10,4 εκ. της προηγούμενης σεζόν. Για να αντιληφθούμε την προ κορωνοϊού πραγματικότητα, οι «μερένγκες» το 2018/19 είχαν λάβει από το γήπεδό τους (αλλά κι από τις συνδρομές των μελών τους) περισσότερα από 175 εκ. ευρώ. Ακόμη απέχουμε από αυτό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στην έκθεση που θα παρουσιαστεί έναντι της Γενικής Συνέλευσης των μελών το προσεχές Σάββατο, 20 Νοεμβρίου, ο Πέρεθ πρόκειται να υπερτονίσει την ανάγκη διατήρησης της λελογισμένης οικονομικής πολιτικής, καθώς η πανδημία θα επηρεάσει και τη σεζόν 21/22, ου μην και τις επόμενες.

Το συμπέρασμα είναι πως η Ρεάλ Μαδρίτης, γνωστή για τις οικονομικές υπερβολές του παρελθόντος, επέδειξε ζηλευτή προσαρμοστικότητα στα πρωτόγνωρα δεδομένα που επέβαλε ο κορωνοϊός. Εξ ου και μπορεί να βγει στην αγορά και να ονειρεύεται -με βάσιμες ελπίδες- την απόκτηση του ελεύθερου να διαπραγματευτεί σε 55 ημέρες, Κιλιάν Εμπαπέ.

Τη στιγμή που στην Καταλονία η Μπαρτσελόνα δεν είχε 5 εκ. ευρώ (!) για να πληρώσει τη ρήτρα του Τσάβι στην Αλ Σαντ, στη Μαδρίτη ο τζίτζικας έγινε μέρμηγκας. Άφησε τα τραγούδια και την ξενοιασιά, μάζεψε σπυρί σπυρί τη σοδειά του κι ετοιμάζεται για ένα πιο ευοίωνο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα