Ο Τζέιμς Μίλνερ των ρεκόρ

Ο Τζέιμς Μίλνερ πρόκειται να γίνει ο 13ος παίκτης που θα φτάσει τις 500 εμφανίσεις στην Premier League. Αυτό θα συμβεί το Σάββατο στο παιχνίδι της Λίβερπουλ, απέναντι στην Μπόρνμουθ.

Ο Άγγλος θα γίνει ο τρίτος παίκτης της Λίβερπουλ που θα φτάσει αυτό το ιστορικό νούμερο. Μάλιστα ο 2ος αρχηγός της Λίβερπουλ είχε γίνει ο δεύτερος νεότερος παίκτης που κάνει την εμφάνιση του στην Premier League
, σε ηλικία 16 χρόνων το 2002 με τη φανέλα της Λιντς.

Ο νεαρότερος παίκτης που σκόραρε στην Πρέμιερ Λιγκ, έγινε το 2002 ο Μίλνερ

Ήταν επίσης ο νεαρότερος παίκτης που πέτυχε γκολ στην Premier League αφού σκόραρε έναν μήνα μετά το ντεμπούτο του, πριν του πάρει το ρεκόρ ο Τζέιμς Βον της Έβερτον.
Και τα ρεκόρ για τον Μίλνερ δεν τελειώνουν εδώ. Είναι 7ος σε ασίστ με 80, περισσότερες από παίκτες όπως ο Μπέκαμ, ο Νταβίντ Σίλβα και ο Ανρί.
Η 32χρονος κατέχει επίσης ένα μοναδικό ρεκόρ, καθώς όταν σκοράρει η ομάδα του δεν χάνει και αυτό έχει γίνει στα 50 από τα 51 γκολ που έχει πετύχει συνολικά στο πρωτάθλημα.

Ο Μίλνερ είναι ένας από τους 4 παίκτες στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που έχει παίξει 100 και πλέον ματς, με τρεις διαφορετικές ομάδες

Ο Ράιαν Γκιγκς έφτασε επίσης σε αυτό το κατόρθωμα με την Γιουνάιτεντ το 2011, προτού τον περάσει ο Γκάρεθ Μπάρι πέρσι με την φανέλα της Γουεστ Μπρομ, ο οποίος έγινε και ο νεότερος παίκτης με 500 εμφανίσεις.
Ο μόνος ξένος παίκτης που έχει φτάσει σε αυτό το ρεκόρ είναι ο Αυστραλός τερματοφύλακας Μαρκ Σβάρτσερ, με την φανέλα των Μίντλεσμπρο, Φούλαμ, Τσέλσι και Λέστερ.
Ο Μίλνερ θα γίνει όπως προείπαμε ο 3ος παίκτης της Λίβερπουλ που θα φτάσει σε αυτό τον αριθμό εμφανίσεων μετά τον Τζέιμι Κάραχερ και τον Στίβεν Τζέραρντ τον Απρίλιο του 2015.

Ο Μίλνερ θα γίνει ο 13ος παίκτης που θα φτάσει τις 500 εμφανίσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα