Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αφηγείται συγγράφοντας (pic)


Μια ξεχωριστή, άκρως ιδιαίτερη πρωτοβουλία ανέλαβε ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν ευρωβουλευτής αποφάσισε να μοιραστεί τα παιδικά του βιώματα συγκεντρώνοντάς τα σε ένα παιδικό βιβλίο, τον στόχο του οποίου μαρτυρά ο ίδιος του ο τίτλος: «Παίξε μπάλα».

Η παρουσίασή του πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο περίπτερο 13 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου και βρίσκεται σ’ εξέλιξη η 16η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου. Συνοδευόμενος από την οικογένειά
του ο κ. Ζαγοράκης μίλησε γι’ αυτό το νέο ... μονοπάτι που τον παρότρυναν να βαδίσει και το έκανε πράξη με τη συνεργασία των εκδόσεων «Διάπλους».

Αυτό όμως που το κάνει ξεχωριστό είναι κι ο ... προορισμός του, αφού ο πρώην ποδοσφαιριστής και παράγοντας του ΠΑΟΚ συμφώνησε σε όλο αυτό θέτοντας μια και μοναδική προϋπόθεση: Τα έσοδα από τις πωλήσεις να διατεθούν για τους σκοπούς της «Κιβωτού του Κόσμου», όπως επίσης και τ’ αντίστοιχα από τις ανατυπώσεις θα δοθούν σε άλλες οργανώσεις κι ιδρύματα που περιθάλπτουν και βοηθούν μικρά παιδιά.

Το πρώτο συγγραφικό πόνημά του προλόγισε κατά την παρουσίασή του η Βούλα Πατουλίδου, σχόλιο της οποίας υπάρχει και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, ενώ την εικονογράφηση έχει αναλάβει ο Γιώργος Σγουρός. Τέλος, την επιμέλεια της συγγραφής υπογράφει η Γεωργία Λάττα.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε και στην αίθουσα 2 της Παιδικής Γωνιάς αλλά και στο περίπτερο της εκδοτικής εταιρείας όπου ο … συγγραφέας πλέον, Θοδωρής Ζαγοράκης υπέγραφε ακούραστα το βιβλίο του.
Keywords
Τυχαία Θέματα