Ο Σπανούλης των ρεκόρ

Η πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος στο μπάσκετ, περιελάμβανε όχι ένα, αλλά δύο ρεκόρ για τον αρχηγό του Ολυμπιακού Βασίλη Σπανούλη. Ο Λαρισαίος γκαρντ στο παιχνίδι με τον Χολαργό, έφτασε συνολικά τις 2.100 ασίστ, καθώς και τις 1.400 βολές.
Αναλυτικά, όπως δημοσίευσε ο ΕΣΑΚΕ στην επίσημη σελίδα του:
«Ο Βασίλης Σπανούλης έφτασε σε δύο ξεχωριστά επιτεύγματα μέσα από το ματς της πρεμιέρας του Ολυμπιακού
με τον Χολαργό.Με τις έξι ασίστ που μοίρασε, έγινε ο 2ος στην ιστορία της Basket League μετά τον Δημήτρη Διαμαντίδη που ξεπέρασε τις 2.100.

Απέχει πλέον 44 ασίστ για να πιάσει κι αυτήν την ιστορική κορυφή.Ακόμη ο αρχηγός του Ολυμπιακού με τις δύο εύστοχες βολές που είχε σήμερα, έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που ξεπέρασε τις 1.400 εύστοχες. Έχει 1.401/1.763 (79,46%) και τον χωρίζουν 88 εύστοχες βολές από αυτήν την κορυφή στην οποία βρίσκεται με 1.488 ο Άγγελος Κορωνιός.

Η εμφάνιση του Νίκολα Μιλουτίνοφ πάντως ήταν αυτή που ξεχώρισε από τη νίκη του Ολυμπιακού. Ο σέντερ των ερυθρόλευκων με τους 24 πόντους του σημείωσε ρεκόρ καριέρας στην Basket League. Είχε 20 πέρσι στο εκτός έδρας ματς με τα Τρίκαλα BC Aries.Οι 24 πόντοι του Σέρβου ακόμη, ήταν η κορυφαία επίδοση της πρεμιέρας. Είχε δύο περισσότερους από τους ΝτιΒόν Ουάσινγκτον και Ξαβιέ Ρατάν Μέις.

Ρεκόρ καριέρας αποτελούν και τα 12 κερδισμένα φάουλ για τον Μιλουτίνοφ που στα 92 προηγούμενα παιχνίδια του στην κατηγορία δεν είχε κερδίσει περισσότερα από επτά.Δεν είναι πάντως ατομικό ρεκόρ οι 42 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης του Πρωταθλήματος (ranking) καθώς ο σέντερ του Ολυμπιακού είχε 46 βαθμούς στο περσινό παιχνίδι στα Τρίκαλα.

Η σημερινή επίδοση πάντως του αρκούσε για να του δώσει τον πρώτο τίτλο του MVP της αγωνιστικής στη φετινή Betshop Basket League.Ο Μιλουτίνοφ ακόμη, έχοντας 8/10 δίποντα ξεπέρασε τα 200 εύστοχα. Έχει 203/321 (63,23%).

ΜΙΚΡΑ

Ολυμπιακός σημείωσε 58 πόντους στο πρώτο ημίχρονο ξεπερνώντας την επίδοση των 55 που είχε χθες η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού με το Περιστέρι Βίκος Cola.

*Οι ερυθρόλευκοι σημείωσαν 21 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ και μοιράστηκαν με τον Άρη την κορυφαία επίδοση της πρεμιέρας.

*Την κορυφαία επίδοση της πρεμιέρας με εννιά κλεψίματα σημείωσε ο Χολαργός.

*H νεοφώτιστη ομάδα έβγαλε συνεργασίες και είχε 20 ασίστ, πέντε εκ των οποίων έδωσε ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ που συνιστούν ρεκόρ καριέρας για τον Αμερικανό φόργουορντ αφού είχε τέσσερις μία φορά με τον Απόλλωνα Πατρών το 2014-15 κόντρα στην Κηφισιά και πέντε φορές με το Ρέθυμνο Cretan Kings την περίοδο 2016-17.Ακόμη ο Φιτζπάτρικ με τα τρία ριμπάουντ που είχε στο ΣΕΦ, ξεπέρασε τα 400 στην Basket League».
Keywords
Τυχαία Θέματα